600rr Abs sistem montajı hakkında.
Reklamlar
-
13 Ağustos 2014, 19:00
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaslar bildiğiniz üzere türkiyede 600rr abs yok. Ancak biraz araştırma yapınca abs sistem şemasına ve parça listesine ulaştım. Bulduğum linklerden bir tanesi aşağıdadır.
http://www.motorcyclegoodies.com/oemparts/a/hon/511a94a1f870022e4ccd38d1/abs-control-unit-cbr600ra
Teorik olarak düşününce kontrol ünitesi, valfler ve sensörler ve diğer parçaları takım olarak alıp monte edince abs başarılı bir şekilde çalışır diye düşünüyorum. Bu konuda daha önce araştırma yapıp tecrübe edinen kimseler varmıdır ?
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
-
Resimler gözükmüyor hocam.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Linkleri düzelttim şimdi görünüyor olması lazım.
-
en son vn 800 ü bu hale getirdiğim de babam anneme çok fena sövmüştü .
-
helal olsun ne diyim
-
Abs sisteminin ve abs beyninin maliyeti ne kadar oldu ?
-
Vay be iyi cesaret. Ben olsam toplayamazdım birdaha herhalde
-
Hocam yanlış anlamassan motoru eski haline getire bildin mi
şaka bir yana helal olsun
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Teşekkür ederim arkadaslar. Şu anda abs ring boşluk ayarlarını yapmak kaldı. 0.4 - 1.2mm gibi bir boşluk olması lazım sensör ile abs ring i arasında. Motoru toplamak zor olmadı ancak eğilip kalkmak cıvata sökmek vs çok yorucu ve yıpratıcı oldu sürekli dizlerin üzerinde yerde hareket etmek. Parçaları çok dar yerlere tıkıştırıyorsunuz. Fren sistemi komple değişti, kaliperler vs. arka disk değişti. ön diski delip abs ringini taktım. Maliyeti sanırım 3-4000 arasında ama bu tamamen şans işi ebaydan ucuza bulursanız ucuza mal edebilirsiniz. Örneğin adam bütün fren sistemini söküp olduğu gibi satıyor 400-500usd ye bu durumda bir o kadar da kargo verseniz 2500TL civarında bir rakama mal edebilirsiniz.. Ancak şuna dikkat edin; ebayde genellikle sadece parçaların kendilerini satıyorlar ve montaj için gereken saç parçaları yanında vermiyorlar. Saç parçalar olmadan takmak imkansız gibi bişey. Kendiniz sacdan imal etmeye kalksanız çok çok yorucu olur. Sistemin çalışma mantığı ecu dan bağımsız kendi ecusu ile sensörler vasıtası ile tekerlerin hızını okuyarak oluyor. Yani teoride aynı teker çapına sahip bisiklete bile taksanız çalıştırabilirisiniz. Ancak 600rr ın servis kitabı olmadan çalıştırmak imkansız. Bunu da yine satın almak zorunda kaldım. Anlatıcı bir video paylaşmayı düşünüyorum.
-
Ben de Fz6 icin arastirmisti, iki jantin da degismesi gerekiyordu, abs icin olan jantlar farkliymis, onun icin vazgecmistim.
Siz jantlari degistirdiniz mi?
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
fazil adlı üyeden alıntı
Ben de Fz6 icin arastirmisti, iki jantin da degismesi gerekiyordu, abs icin olan jantlar farkliymis, onun icin vazgecmistim.
Siz jantlari degistirdiniz mi?
600rr da aynı jantlara monte edilebiliyor. Sadece disklerde farklılık var. Arka diski satın aldım ön taraf için ise ring i satın alıp mevcut diski delerek üzerine taktım. Diskin göbek kısmı alüminyum olduğu için delmek de zor olmadı.
-
O zaman mantikli bir modifikasyon olmus. Ayrintili anlatimi bekleriz.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Arkadaslar bugün itibari ile abs sistemini çalışır duruma getirmiş bulunmaktayım. İlk fırsatta test videosu yapıp paylaşıcam.
-
beklemedeyiz,birde resimleri güncellerseniz daha güzel olacak linkler patlamış yine.
-
Hacı linkler ölmüş bi el atıver, eline emeğine sağlık başarılı olmuştur umarım...
-
Tebrikler.
(Fotografları görebilirsek iyi olacak.)
-
Linkler yine patlamış hocam
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
-
oha hocam o motosikleti siz kendiniz mi söküp topluyorsunuz helal olsun valla yakıp yutmuşsunuz, acaba işiniz mi bu?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)