benim caracal 200 hep bi hantaldı. Uzun yollarda küçük cclerde ısı,sürtünme,rüzgar ve aktarma gibi etkenlerden dolayı motorun bana sunduğu kendi verimliliği düşüyordu.120 km aralıksız sürmüştüm ve Bir benzinlikte durmuştum.Zincirin gevşediğini gördüm.sıkarken farkettim ki zincir egzoz kadar ısınmıştı. Kesinlikle dişli ve zincirde sıkıntı yoktu. zincir gergisinde veya tekerlekte bi problem yoktu.Ertesi gün Eskişehire gelecektim vebir çözüm bulmayı düşündüm. eve gelince uydurmasyon bi şekilde zinciri soğutmak için jack şişesini yağ tüpü olarak yaptım. Oringli zincir almıştım komple. oringsize göre daha hızlı bozuldu.Halbuki 130a tlye almıştım.
bana +ları = normalde rampada devir düşerken şimdi aksine devirlenip hızlanıyor en azından 3. vitese düşmüyor.normalde 2 ye kadar düşüyordu.ve Kamyon sollarken rüzgar fazla frenlemiyor.
-leri = her yer yağ oluyor pis görünüyor fakat yıkayınca geçiyor.düzenli yağlamadığı için lastik yanağı yağ oluyor.frenlemeyi uzatıyor.şehir içine girince ani gazda patiye ;frenlemede ise kızaklanma oluyor.Ama bu sistemi sadece şehirler arasında kullanıyorum.onun için sıkıntı yok.şimdi diyeceksiniz şu kadar $ veya € ya bu sistemler var. 1. tarlana ektğin kendi domatesinle pazardan aldğın domatesin lezzeti aynı mı olur? 2.ben öğrenciyim ,benzin parasını zor buluyorum.
Önce jack şişesine yaptım.sonra mavivanayı kaybettim.Ardından taharet muslukları hortumları vardı evde yedek onları değerlendirdim.
Sonra cam şişe yerine castrol şişesini kullandım.Sistemi kurdum.yağ akışını sağlamak için şişenin kıçına hava deliği açtım ki yağ aksın. aynı taharet musluklarını buna geçirdim.
Bu şekilde kısa yolda yaptık.bizim Türkchopper`la 19 Mayıs`ta Anıtkabir`e sürdük toplam 100 motosiklet. 100 Motosiklet içinden sadece 6 motosiklet 250ccydi.Giderken sıkıntı olmadı.80-90 gittik. Fakat gelirken 100km falan gittik hala yoldayız. benim arka sıramda mterayes26 var. ben her zincir yağladığımda rüzgarla bunun Vn800üne sinek gibi yapışıyor. Arkayı baya bi rahatsız ettim fakat bi yerde baya bi performans düştü.baktım ki zincir yağlamanın içinde yağ bitmiş.Ve petrolden yeni çıkmıştık.bi 100 km gidecektik.neyse dedim durumu bozuntuya vermedim fakat yolda kamyonu sollayamadım hızım 70kmye kadar düştü.dümdüz yolda 75e çıkamıyorum. Arkamdakiler büyük makinalar en küçüğü 650cc en büyüğü 1600cc milletin canına okudum.Zincir yağlama olduğunda motor rampada bile devirleniyor.tabi bu ısınınca oloan bi durum şehir içinde sıkıntı yapmıyor.