Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motoruma fazla yağ koydum

Motovento
    REKLAM ALANI
    Alican1998 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık yok
    Yaklaşık olarak 2 gün önce motorumun yağ seviyesinde azalma gördüm baya bir az kalmış hatta motorum ASYA NOSTALJİ 125 ben farketmeden biraz fazla yağ koymuşum bir sorun yaratırmı? birde gazı biraz açınca ses sanki fazla çıkıyormuş gibi motorumun ilk sahibi motorun devrini yükseltmiş yüksek devirde çalışıyor bununda bir katkısı varmıdır sese?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    yağını çubuğundan kontrol et..eğer çok fazlaysa (olması gereken çizgiden 1-2 cm gibi)tapayı aç boşalt biraz..sonra gerektiği kadar yeniden doldur..
    yüksek rolantiyi karbüratör üzerinden rolanti vidasından ayarlayabilirsin...

mystic80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Sportster 883 2004
    maximum çizgisini geçtiyse zararı vardır. Yanlış hatırlamıyorsam basınç ile ilgili bir şeyler yapıyodu arkadaşın dediği gibi fazlaysa boşaltman gerekir

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    benim motor 1.8 litre yağ alıyor... 100-150 gr da fazladan koyuyorum...
    hiç bir sorun yaşamadım...

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    900 ml civari aliyordu sanirim. Abesk olmamak uzere fazla yagi ust kapak kosesindeki tahliye hortumundan atar zaten..

Dikkat edin, uzerinize sicramasin. O hortumunda kivrilmamis ve ucununda grenaj icerisinde kalmadigina dikkat edin. Lastigede gelmesin, kaza yaptirir....

En koseye cirtla sabitleyin

krank keçelerini patlatabilir. seviyesinde koymanı tavsiye ederim.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    bu kadar kolay şeylere takılmayın dostlar fazla koyduysan komple boşaltırsın aynı yağı ölçerek yeniden koyarsın bitti
    mterayes26 ve ferhatkars bunu beğendiler.

Motosikleti
    Artık yok
    Abilerim peki ben bunun yağını tamamen nasıl boşaltıcam herahangi bir tıpa falanmı var çünkü yağ koyduğum yer böyle yukarıya dönük motoru ters çevirmem lazım yani boşaltmak için ve ben bu şekilde baya full yağla biraz yol yaptım bir şey olurmu?

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    yuh kardeşim sen sakın bida motora binme ehliyetin varmı senin ?

hazarozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125ZN
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    900 ml civari aliyordu sanirim. Abesk olmamak uzere fazla yagi ust kapak kosesindeki tahliye hortumundan atar zaten..

Dikkat edin, uzerinize sicramasin. O hortumunda kivrilmamis ve ucununda grenaj icerisinde kalmadigina dikkat edin. Lastigede gelmesin, kaza yaptirir....

En koseye cirtla sabitleyin
    Benim motorda yag kaciriyor, acaba hortumdanmi diye dusunmedim degil simdi, bende yag degistikten sonra oldu, benim tum orta kisim yag icinde ayakliga falan geliyor. Grenaj icinden cikip, nasil bulunur o hortum?

Motosikleti
    Artık yok
    önceki yazılarımlada dedim trafiğe kapalı alanlarda sürüş çalışıyorum izmirde buna müsait çok fazla alan var ama gerçekten bilmiyorum hiçkimse annesinin karnından motor sürmeyi bilerek çıkmıyor

Alıntı hazarozan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motorda yag kaciriyor, acaba hortumdanmi diye dusunmedim degil simdi, bende yag degistikten sonra oldu, benim tum orta kisim yag icinde ayakliga falan geliyor. Grenaj icinden cikip, nasil bulunur o hortum?
    diğer motosikletlerde varmıdır bilmem fakat sizinkinde motor tahliye hortumu diye bir şey yok. alttaki yağ tahliye tapasını kontrol edin. gevşek kalmış olabilir. çok aşırı sıkmayın diş kopartabilirsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:15 ----------

Alıntı Alican1998 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim peki ben bunun yağını tamamen nasıl boşaltıcam herahangi bir tıpa falanmı var çünkü yağ koyduğum yer böyle yukarıya dönük motoru ters çevirmem lazım yani boşaltmak için ve ben bu şekilde baya full yağla biraz yol yaptım bir şey olurmu?
    dostum yağı değiştirmeden önce motorun içindeki yağı nasıl tahliye ettin ? alttan tahliye tapasını çıkartarak boşaltmadınmı yağı. aynı şekilde yeniden yağı boşalt. alttaki tahliye tapasını kapat. boşalttığın temiz yağı uygun seviyeye gelene kadar üstten tekrar koy.

Motosikleti
    Artık yok
    Abilerim yağımı boşalttım OPET 20/50 4T yağımı koydum fakat bugün biraz kullandım boş yolda birazda bastım sanırım farketmeden motorumu park ettiğimde hafif yağ sızıntısı olduğunu gördüm bu normalmi yoksa olamamasımı gerekli?

Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Nereden geliyor yağ sızıntısı?

Motosikleti
    Artık yok
    Sanırım motordan ASYA yazısının üstünde koltuğun altında yuvarlak bir şey var sanırım motor o orada birazcık vardı

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı hazarozan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayak koyma yerinizin arkasinda buji degisimi icin ufak bi kapak var. Oradan hortuma ulasabilirsiniz..
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı Alican1998 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim yağımı boşalttım OPET 20/50 4T yağımı koydum fakat bugün biraz kullandım boş yolda birazda bastım sanırım farketmeden motorumu park ettiğimde hafif yağ sızıntısı olduğunu gördüm bu normalmi yoksa olamamasımı gerekli?
    kardeşim ne yapıyorsun 20-50 traktör mü o , 10-40 en cok 10-50 koy , keçenin birini patlatmışsın geçmiş olsun yağ sızıntısı ondan , scooter devırle gıden bir alettır . O yağ çok kalın yağlamayı yetiştiremez piston gömleğe yapışır
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

jemalizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    fazla yağ koyduğunu nasıl anladın? diyen olmamış.. çok bilmişler sizi
    nasıl anladın kardeşim?

şimdi o motor daki yağ çubuğunu bezle silip tek rar takıp sıkarak bakıyorsan yanlış bakıyorsun demektir.

motoru önce çalıştırcaksın, 500 mt kadar sürüp geri geliceksin
    rölantide 1 dakka çalıştırıp kapatıcaksın motoru. yağ çubuğunu çıkarıp bezle silip, tekrar SIKMADAN çubuğu sokup çıkartıcan, eğer yağ seviyesi tırtıklı alanın içindeyse sorun yok demektir.

bunları kontrol ettiyse dönüş yap.

yağ boşaltmak için, sol tarafta motorun altında 20-22 civata olması lazım o civatayı açtın mı yağ direk boşalır, altına tas koyman lazım ve motorun iyice soğumasını beklemen lazım. Elin yanabilir, altına tas koymassan süzgece pislik bulaşabilir.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Motosikletlerde KÜLBÜTÖR KAPAĞI denilen en üstteki TEPEDEKİ kapağa verilen isimdir,
    ve o kapağın tekesinde hava çıkış borusu vardır,
    Motor içerisindeki basıncı dışarıya atan bir çıkıştır,
    Motor DEVİRLİ yani seri kullanıldıkça motor içerisindeki hareketten dolyı buharlaşan yağ ve yağ köpükleri o tahliye deliğinden çıkış yapar,
    ve o tahliye deliğine giren bir hortum yardımı ile HAVA FİLTRESİNE gider,
    filtreden tahliye edilir,

o çıkış her motosiklette mevcuttur,
    CG,,AGK,,SCOOTER (GY6) ve tüm motosikletlerde,,,

hazarozan bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı jemalizm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fazla yağ koyduğunu nasıl anladın? diyen olmamış.. çok bilmişler sizi
    nasıl anladın kardeşim?

şimdi o motor daki yağ çubuğunu bezle silip tek rar takıp sıkarak bakıyorsan yanlış bakıyorsun demektir.

motoru önce çalıştırcaksın, 500 mt kadar sürüp geri geliceksin
    rölantide 1 dakka çalıştırıp kapatıcaksın motoru. yağ çubuğunu çıkarıp bezle silip, tekrar SIKMADAN çubuğu sokup çıkartıcan, eğer yağ seviyesi tırtıklı alanın içindeyse sorun yok demektir.

bunları kontrol ettiyse dönüş yap.

yağ boşaltmak için, sol tarafta motorun altında 20-22 civata olması lazım o civatayı açtın mı yağ direk boşalır, altına tas koyman lazım ve motorun iyice soğumasını beklemen lazım. Elin yanabilir, altına tas koymassan süzgece pislik bulaşabilir.

Böyle bir soru mu var dostum , çok koydum diyorsa çok koymustur
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)