Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Çinli Cg İçin Yardım ?

REKLAM ALANI
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    hayır subap ayarı sıkı olursa kork çünkü piyanolar subapa sürekli basılı kalacağı için subap açık kalır subap yakarsın. ama az sesli olsun bir şey olmaz subapların tam kapanıyordur şu anda. 1000 km beklemene de gerek yok bence ben 300 km ilk yağını değiştirdim ondan sonrada normal kullandım. 2000 km kadar kullandım sonra alıcısı çıktı motorun sattım herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. benm merak ettiğim 200 lük kapakla nasıl olacak acaba. çünki benim motorda 125lik kapak ile 8 binden sonra motor kasılıyordu resmen aşırı titreşim yapıyordu ve yavaş devirleniyordu. hatta 10 bin gibi kesici yapıyordu. ama motorun alt devirleri çok canlanmış resmen dizel araba gibi 3000 den sonra fırlıyordu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    walkman011 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL 125MG Modifiye 200 CG
    Alıntı boora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayır subap ayarı sıkı olursa kork çünkü piyanolar subapa sürekli basılı kalacağı için subap açık kalır subap yakarsın. ama az sesli olsun bir şey olmaz subapların tam kapanıyordur şu anda. 1000 km beklemene de gerek yok bence ben 300 km ilk yağını değiştirdim ondan sonrada normal kullandım. 2000 km kadar kullandım sonra alıcısı çıktı motorun sattım herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. benm merak ettiğim 200 lük kapakla nasıl olacak acaba. çünki benim motorda 125lik kapak ile 8 binden sonra motor kasılıyordu resmen aşırı titreşim yapıyordu ve yavaş devirleniyordu. hatta 10 bin gibi kesici yapıyordu. ama motorun alt devirleri çok canlanmış resmen dizel araba gibi 3000 den sonra fırlıyordu
    MOTORU DENEDIM 5.VİTESSDE 6-7 BİN DEVİR ARASI 95 FİLAN GÖRÜYO DÜZDE 125 KAPAKLA HALA BİRAZ YAĞ YAKIYO YAA :( EN BÜYÜK SORUNUM EGSOZDAN UFAK UFAK BEYAZ DUMAN ATIYOR

PİSTONU TAKARKEN 2 SEGMAN VARYA ONLARIN BİRİ GRİ BİRİ SİYAH YERLERİ FARK EDİYORMU ?
    Motor Sürmek Sana Heyecan Veriyorsa , Tek Tekere Kalksak Kalp Krizinden Gidersin

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    siyah sekmanlar yag sekmani en alta takiyorsun onlari digerleri basinc sekmani onlari uste takarsin sekmanlarin uzerinde yazi yazar o yazilar uste bakacak sekmanin yonu odur

Motosikleti
    ben ona hiç dikkad etmedim dw filan bişeyler yazıyodu ben sadece o garip tırtıklı olanı en aşşağı üstüne siyahı üstüne griyi taktım yönüne bakmadım değiştirmem gerekirmi ,yönlerini değiştirsem yağ yakmaz ozaman ?
    bide silindirin üstüne üst kapağı takarken saptamaların etrafına bi silindir gibi bişey takılıyor 3 tanesine pernonun ufagı gibi onlardan biri eksik bende kayıp bende oyle topladım onun bi etkisi olurmu ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------

siyah sekmanlar yag sekmani en alta takiyorsun onlari digerleri basinc sekmani onlari uste takarsin sekmanlarin uzerinde yazi yazar o yazilar uste bakacak sekmanin yonu odur
    ? Ne diyosun ustam bu işe
    Motor Sürmek Sana Heyecan Veriyorsa , Tek Tekere Kalksak Kalp Krizinden Gidersin

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    dort tane sekman bir tane yay olmasi lazim. pistonun en alt centigine etrafi siyah olan sekmandan birini tak sonra yayi tak ama yayi takarken yayi ic ice gecirme yay serbest olacak sonra onun altina diger siyah sekmani tak yani pistonun en alt centiginde iki sekman ve sekmanlarin ortasinda yay olmasi lazim. diger iki sekmanida yazilari uste gelecek sekilde pistondaki diger centiklere takmalisin. buradaki motorcu ile konustugumda yazilarin uste gelip gelmemesi onemli degil demisti bana ama ben benim bildigim gibi bioiyorum. bu arada o yuzukler uc tanedir zaten bir tanesini olmaz cunki orasi yag kanalidir silindirin icinden ust kapaga yag gecer ;-)

Motosikleti
    dort tane sekman bir tane yay olmasi lazim. pistonun en alt centigine etrafi siyah olan sekmandan birini tak sonra yayi tak ama yayi takarken yayi ic ice gecirme yay serbest olacak sonra onun altina diger siyah sekmani tak yani pistonun en alt centiginde iki sekman ve sekmanlarin ortasinda yay olmasi lazim. diger iki sekmanida yazilari uste gelecek sekilde pistondaki diger centiklere takmalisin. buradaki motorcu ile konustugumda yazilarin uste gelip gelmemesi onemli degil demisti bana ama ben benim bildigim gibi bioiyorum. bu arada o yuzukler uc tanedir zaten bir tanesini olmaz cunki orasi yag kanalidir silindirin icinden ust kapaga yag gecer ;-)
    zaten en altta iki segman çok ince arasınada yay geliyor onun üstüne kalın sıyah segman onun ustunede gri kalın segman taktım

dediğin gibi saptamaların 3 unde yuzuk olmalı ama ben 2 tane taktım çapraz şekilde biri kayıp.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    subap ayarının gevşek olması da, subapların tam açılamamasına sebepten performans düşüşüne neden olmaz mı? aradaki fazla boşluktan, piyano başlarının aşınmasına neden olmaz mı?
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

Motosikleti
    Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    subap ayarının gevşek olması da, subapların tam açılamamasına sebepten performans düşüşüne neden olmaz mı? aradaki fazla boşluktan, piyano başlarının aşınmasına neden olmaz mı?
    aynen öyle zaten oyuzden çok ufak mm lik boşluklar bırakılıyor
    ama dediği gibi çok sıkıda olursa subaplar kapanamaz

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    sıkı olmasındansa gevşek olması daha iyi ama arkadaş ta zaten az ses yapıyor demiş o yüzden dedim öyle ama dediklerinde haklısın

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:43 ----------

Alıntı walkman011 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zaten en altta iki segman çok ince arasınada yay geliyor onun üstüne kalın sıyah segman onun ustunede gri kalın segman taktım

dediğin gibi saptamaların 3 unde yuzuk olmalı ama ben 2 tane taktım çapraz şekilde biri kayıp.
    benim pistondaki sekmanlar aynı resnkteydi o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama doğru takmışsın. o yüzükler benimkindede iki taneydi herhalde ya çokta önemli değil zaten çaprazlama ikisi yeterlidir tek silindir eski teknoloji motor altı üstü

Motosikleti
    yağ yakıyor ama :D

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    bir ihtimal daha var o da kötü olanı.bir gün buradaki motorcu ile muhabbetimde silindir setinin kalitesi fark ediyor dedi bir tane silindir değiştirdim motor 10 dk içinde bembeyaz duman atıyordu dedi söküp baktığımda motorun sekmanlarının kıl gibi kaldığını gördüm dedi aklıma en son gelen bu. gerçi zongshen almışsın ama bilemedim. bu benim dediğim en kötü ihtimal. en iyiside cenkito abi dün demiş egzozun içine yağ dolduysa onlarda yanabilir. motoru ne kadar kullandın kaç km kadar?

Motosikleti
    Benim anlamadığım nıye yağ yakıyo bu ama az yakıyor yanı belli etmiyor sadece gaza biraz basınca beyaz duman atıyo ordan anladım
    bayagı kullandım yani varsada o yag yanmıstır 5-6 km oldu bide motor ısınınca garip yağ kokuları geliyor motordan

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

bir ihtimal daha var o da kötü olanı.bir gün buradaki motorcu ile muhabbetimde silindir setinin kalitesi fark ediyor dedi bir tane silindir değiştirdim motor 10 dk içinde bembeyaz duman atıyordu dedi söküp baktığımda motorun sekmanlarının kıl gibi kaldığını gördüm dedi aklıma en son gelen bu. gerçi zongshen almışsın ama bilemedim. bu benim dediğim en kötü ihtimal. en iyiside cenkito abi dün demiş egzozun içine yağ dolduysa onlarda yanabilir. motoru ne kadar kullandın kaç km kadar?
    yani en çok üst kapağım gelince pistonu sökerim yeni segman alırıp oyle denerim

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    sekmanların açık ağızlarını birbirine zıt taktın mı ? yani biri saat 3 yönündeyse diğeri 9 biri 12 ise diğer 6 yönünde gibi ? aynı yönde yaptıysan aralarından az yağ kaçağı olabilir ?

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı walkman011 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim anlamadığım nıye yağ yakıyo bu ama az yakıyor yanı belli etmiyor sadece gaza biraz basınca beyaz duman atıyo ordan anladım
    bayagı kullandım yani varsada o yag yanmıstır 5-6 km oldu bide motor ısınınca garip yağ kokuları geliyor motordan

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

yani en çok üst kapağım gelince pistonu sökerim yeni segman alırıp oyle denerim
    segmanı halletsende sök tak sök tak motor yalama olacak artık
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

Motosikleti
    sekmanların açık ağızlarını birbirine zıt taktın mı ? yani biri saat 3 yönündeyse diğeri 9 biri 12 ise diğer 6 yönünde gibi ? aynı yönde yaptıysan aralarından az yağ kaçağı olabilir ?
    dediğine hiç dikkat etmedim belli oldu tekrar sokmem lazım bu motoru
    Daha önce mobylette ile uğraşıyodum hiç boyle dertler yook :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------

segmanı halletsende sök tak sök tak motor yalama olacak artık
    vallahi oyle olacak pistonun altındaki 2 vidayı kırdım kulbutor kapagının vidasını kırdım sıra neyde bakim bi hal oldu motor ya :D

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    yanlış anlama beni hani amacım sana akıl vermek değil ama tavsiye sadece sen motoru son kez sök piston ne kadar aşağıda kalıyor ölçüsünü al sonra al eline pistonu bir motorcuya sekmanları göster yönlerini felan sonra tornacıda silindiri kısalt farzımisal 2mm aşağıda kalıyorsa piston 1,6-1,7 mm aldır çünkü sen 200 lük kapak alacaksın onun yanma odası daha büyüktür ben gibi 1,5 aldırmak zorunda değilsin. yalama olan civatalarıda çelik civata ile değiştir motordan daha fazla soğumadan zevkle bin 200 lük karbüratörde alırsın ileride tahminim benimki9500 gibi kesilen motorumdan daha iyi olacaktır senin motorun 10 bin 11 bin görürsün düz yolda inşallah

ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    paşam motoru tornacıya değilde rektefiyeciye götür
    hem piston sıkıştırma oranını ayarlasın , hemde tork anahtarıyla toplasın
    yoksa bu gidişle hem daha fazla paran gidecek hem moralin bozulacak
    misal bende tornacıyım ama motor parçalarının hangi toleranslarda çalıştığını bilmem
    adamların ona göre tezgahları takımları var
    bir tork anahtarı almaya kalksan 300tl den başlar
    işi alet yapar el övünür diye ata sözü var
    adam bu mesleğe yatırım yapmışsa elinde takımı varsa götüreceksin
    iki tane civata kırmışsın ya blok yalama olsaydı mecbur gidip helicoil yaptıracaktın

Motosikleti
    yanlış anlama beni hani amacım sana akıl vermek değil ama tavsiye sadece sen motoru son kez sök piston ne kadar aşağıda kalıyor ölçüsünü al sonra al eline pistonu bir motorcuya sekmanları göster yönlerini felan sonra tornacıda silindiri kısalt farzımisal 2mm aşağıda kalıyorsa piston 1,6-1,7 mm aldır çünkü sen 200 lük kapak alacaksın onun yanma odası daha büyüktür ben gibi 1,5 aldırmak zorunda değilsin. yalama olan civatalarıda çelik civata ile değiştir motordan daha fazla soğumadan zevkle bin 200 lük karbüratörde alırsın ileride tahminim benimki9500 gibi kesilen motorumdan daha iyi olacaktır senin motorun 10 bin 11 bin görürsün düz yolda inşallah
    Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    paşam motoru tornacıya değilde rektefiyeciye götür
    hem piston sıkıştırma oranını ayarlasın , hemde tork anahtarıyla toplasın
    yoksa bu gidişle hem daha fazla paran gidecek hem moralin bozulacak
    misal bende tornacıyım ama motor parçalarının hangi toleranslarda çalıştığını bilmem
    adamların ona göre tezgahları takımları var
    bir tork anahtarı almaya kalksan 300tl den başlar
    işi alet yapar el övünür diye ata sözü var
    adam bu mesleğe yatırım yapmışsa elinde takımı varsa götüreceksin
    iki tane civata kırmışsın ya blok yalama olsaydı mecbur gidip helicoil yaptıracaktın
    Artık son dağıtısım olacak ya alıcam elime gidicem motorcuya yap dicem :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:43 ----------

yarıın 200lük zongshen kapak geliyor bu haliyle 125 lik de 5de 7bin de 100 diyor ama gazı bırakınca yığılıyor öne :D

Motosikleti
    aldığım 200 üst kapağa egsoz flanşı uymuyor ? saptamada uymuyordu küçük geliyordu gitti cıvatacıdan aldım buyuk ama flans civatalara girmiyo kucuk geliyor ve buyugu de yok ?

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    matkapla.delikleri genisletsen olmuyor mi ?

7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler