cenkito abinin dediğinide yapamazsan külbütörü sök komple
cenkito abinin dediğinide yapamazsan külbütörü sök komple
kulbutoru soktukten sonra sokeceksin subap.kafasina basan civatayi iste. bu arada piston ayni bendeki.gibi kalmis kumpas varsa elinde olcusunu al buyuk ihtimal.2 mm den fazla o. boyle toplarsan pek fark anlamzsin sikistirma az olur
civataları sıkınca biraz azalır galiba mesafe ama yinede yeterli bir sıkıştırma yapmayacak gibi. eski üst kapaktan aldır biraz bence. zaten boşa çıkacaktı
nasil sikisti motor ben anlamadim yaptigin islemde sikisacak bir sey yok ki. silindiri takarken subap sislerinin oturdugu o horozlari elinle actin mi iki yana ? cunki biri bir tarafa dogru kayar genelde gerci sisleri oturtmussun oradanda belli olur. ama motorun calismasina engel bir sey yok
şu an herşey tamam gibi tek ve son sorun gıbı gorunen eskı ust kapaktakı egsoz saptamalarını nasıl sokecegım ? yenide yok ?
Boora adlı kullanıcı adama motor dükkanı açtıracaksın 5 sayfa sonra
4 sayfayı okudum motoru yazıyla adama taktırmışsın helal olsun sana
peki ben bunu tornaya versem nekadar masraf gider ? ve adanada bunu kım yaparkı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------
Bilgisi olmayan adam zaten beceremez ;)
Bu Konu Bilgileri Teyit Etmek ve Eksik Gidermek İçin Açıldı .
Buradaki Herkes İlla Kendince Bişey Biliyordur
yok yahu estagfurullah bende bilgili degilim hatta sozel bolum mezunuyum arkeoloji 2 den terkim oyle dukkanim felanda yok. iki kere sokulup takildi benim silindir oradan aklimda kaldi arkadasta bilgili olmasa yapamazdi bunlari. bu arada her tornaci yapamaz bunu duz cikarmasi gerekli en azindan ben 2-3 tornaci dolastim. 10 lira almisti benden tornaciya giderken yaninda pistonuda gotur sekmanlarini cikartipta. silindirin etek kismina pistonu sokuyor etegin etrafindan makineyle sikiyor silindir yamulmasin diye iceridr piston destek veriyor yani. kumpasla olcusunu al sifira sifir olmasa bile ne kadar yukaruda olursa piston o kadar verim alirsin
tamamdır şimdilik boyle kullanırım topladım artık daha çalışmadı ama :D
1-2 haftaya tornacı işinide hallettirrim ;) sağolasın
tek sorunum egsoz saptaması gibi sokemedm
tornacı-bisikletci coskun var kanaldan mavi bulvara inerken metro yolunun yanında, yolun ters tarafında
elinde plastik kalıp var ona oturtup o sekilde tornaya baglıyor, silindir zarar görmez.
ama kumpasla ölçünü alıp şu kadar mm demelisin, onu yapar, fazlasıyla ugrasmaz.
fiyat olarak 10-20 lira bişey alır, uzun zamandır yaptırmadım, suan ne alır bilmiyorum
ezos saplaması içinde : iki somunu birbirine sık sonra alttakinden cevir acma yönüne cıkar yerinden
acarken anahtarı alttakinden tutacaksın alttakini cevireceksin
olmadı iki somun arasına pul atıp o sekilde sık ,birde o sekil dene.
ne olursa olsun saplamalar dediğim sekilde takılıp sökülür.
denedim dediğinin ikisinide ama saptamanın dişleri atmaya başladıboşa dönüyor yanii
ne saptamaymış ya :D
Apartmandan kovalarlar benı aynı dakika :D :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------
karburator bogazının saptaması egsoza olurmu acaba ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:06 ----------
TOPLADIIM :D
Ama ilk çalıştırdım motoru deneme şansım olmadı çalıştırınca yağ kokusu aldı ortalığı yanık gıbı normal mi ?
Birde nekadar sente ayarı yapsamda motoru çalıştırınca çık çık çık çık diye ses geliyor
Çalışırken durduk yere devri düşüyo susuyo filan ? karburator ayarımıdır ?
@boora @cenkito bekliyorum yardımlarınızı
tekleme karburatördendir
calısmıs motora subab ayarı yapılmaz, yanlıs olur yapsanda
sabaha kadar beklesin-sogusun sonra ayara tekrar bakarsın.
Ses Bu iyi dinlerseniz alttan duyuluyor
sen karburatörüde değiştin mi
düzensiz calısıyor motor.
subab sesinden zarar gelmez cok sıkı olursa subab yakar kitler motoru
sese takılma bence
bu subap sesi düşük rolantide tekleme veya tuksek devir de tekleme kesme yapmazmı ?
veya yakkıtta bi düzensizlik filan?
karb. yeni bide ben hava vidasını kurcaladım :D :D
ama subapları nekadar sıksamda 1 jilet ayarında birdaki söküste araya en az 2 - 2,5 jilet girer anlamadım gitti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)