Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

NOLUR YARDIM NEDEN BÖYLE OLDU

REKLAM ALANI

Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm;

Arkadaşlar bende yamaha ybr 125 var. Motorum yakın zaman önce egzos sübabı kesmesi nedeni ile komple silindir, piston, segman, buji, subaplar değişti. Dedimki bunları hazır değiştirmiş iken balataları da değiştireyim. İyi güzel motoru hallettim herşey tamam ciğeri şaseye yerleştirdim sonra farkettimki motoru vitesteyken ileri ittiğimde ayak marşı aşşağıya iniyor ve daha ileri gitmiyor motor. aynı şekilde motorda ayak marşına bastığımda rahat bir şekilde aşağı iniyor fakat geriye gelmeyip el ileri yukarıya çekiyorum (vites boşta veya debriyaja basılı olsa bile yapıyor )ve çekerken çıııkkkkttt diye balata sesi sanırım o ses geliyor bunun nedeni ne olabilir acaba ve nasıl düzeltebilirim ? balataları değiştirdikten sora böyle oldu.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    motorun ayak marşını yanlış takmışsın ayak marşı takmanında bir usulü var milin üzerindeki izlere dikkat etmemişsin sanırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

motoru komple sökmediysen başka bi sıkıntı vardr. debriyaj tasını tekrar açmanız gerekecek.

Egzoz sübap kesmesi neden ve nasıl oldu yazarsan sevinirim, iyice kıllandım şincik, hazır varken değişsemmi değişmesemmi haydaa.

Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Egzoz sübap kesmesi neden ve nasıl oldu yazarsan sevinirim, iyice kıllandım şincik, hazır varken değişsemmi değişmesemmi haydaa.
    sünap kesmesi abilerimin sözlerini dinlemeyip te sübaptan ses geliyor git yaptır dediler ve sözlerini dinlemediğim için oldu subap kesti ve pistonu parçaladı fakat 80 tl ye sıfır kilometre daha rodajı yapılmamış ybr sahibi oldum

Alıntı yasincap53 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sünap kesmesi abilerimin sözlerini dinlemeyip te sübaptan ses geliyor git yaptır dediler ve sözlerini dinlemediğim için oldu subap kesti ve pistonu parçaladı fakat 80 tl ye sıfır kilometre daha rodajı yapılmamış ybr sahibi oldum
    Öncesinde sses sorunu varmıydı? ik sahibimi idiniz? ses nasıl başladı neye istinaden? cevaplarsan sevinirim.

Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorun ayak marşını yanlış takmışsın ayak marşı takmanında bir usulü var milin üzerindeki izlere dikkat etmemişsin sanırım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

motoru komple sökmediysen başka bi sıkıntı vardr. debriyaj tasını tekrar açmanız gerekecek.
    cevabın için teşekkür ederim fakat benim ayak marşıyla hiç bir işim olmadı yani sadece debriyaj balataları okadar

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncesinde sses sorunu varmıydı? ik sahibimi idiniz? ses nasıl başladı neye istinaden? cevaplarsan sevinirim.
    motorlarda zamanla subapların uçları aşınır ve aşınan uçun mesafesi kısaldığı için üst kapağa çarpmaya başlar bunu anlamanın yolu kulağı hassas bir kuryeci veya motorcu bulup dinletebilirsin şak şak diye çarpar rölantide. bu iş çok sakattır aksatma derim . ayarıda sentill çakısı ile yapılır 5 dakkanı almaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------

abiler şu sorunuma yardımcı olabilecek kimse yokmu ?
    Carbondioxid bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)