Fren Hidrolik Yağı Değişimi (Resimli-Anlatımlı)
Reklamlar
-
arkadaşlar benimde aklıma takılan bir konu var hidrolikle ilgili... hidrolik yagı kutusunda kapağı kapalı şekilde kaç yıl kullanılabilir yani bizim takımlıkda mobilin dot3 dot4 hidrolik yagları var en az bi 3 4 yıldır ordalar. acaba ben bunlardan kullanabilirmiyim hidrolik yagını değiştirirken son kullanma tarihi giibi bişeyi varmıdır bunların
Reklamlar
-
Bendeki yağlara baktım üzerlerinde herhangi bir son kullanma tarihi yok. İnternetten yaptığım google aramasında vakti zamanında birinin Castrol firmasına bu soruyu sorduğu ve cevap olarak:
"Yağın raf ömrü, mührü açılmamış, hiçbir aşırı dalgalı sıcaklığa maruz kalmamış, serin ve kuru yerde kalmış olma şartıyla 2 yıldır" cevabı aldığını gördüm.
Kullanıcıların fikri bol ama ben üretici ne derse ona bakarım.
-
Elinize, yüreğinize sağlık. Çok güzel resimlemişsiniz ve ayrıyetten anlatmışsınız tebrik ederim.
-
eğer yanlışlıkla sisteme hava kaçırırsak ne yapmamız lazım peki? hepimizin eli sizin kadar yatkın olmayabilir dalgınlık yapabiliriz bir çözümü varmı?
-
Frendeki havayı almak için iki kişiye ihtiyacınız var. Bir kişi fren manetinde, bir kişi de fren merkezinde duracak. Aşağıdaki videodaki 1:50'den sonraki işlemi yapacaksınız. Tabi anahtarla açan arkadaş aşağıda fren merkezinde duracak. Burada en önemli nokta fren maneti sıkılı haldeyken yağın çıktığı civatayı tekrar sıkmak. Civatayı sıkmadan fren manetini bırakırsanız sisteme daha çok hava girecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:27 ----------
M.balibey adlı üyeden alıntı
konu süper elinize sağlık bence konu sabitlenmeli bu aradaçelik fren hortumunu kendiniz mi yaptırdınız
Orjinalinde çelik fren hortumu bulunmakta.
Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.
-
En sağlıklı yöntem iki kişi ile yapmaktır.
Bir kişi kaliperin yanında diğer kişi fren manetinin yanında olmalıdır ve birbirlerinden bağımsız hareket etmeden koordineli bir şekilde işlem gerçekleştirmelidir.
Kısaca anlatayım;
Kaliperin yanındaki kişi hidrolik tahliye vidasını gevşetecek ardından yukarıdaki kişi maneti sonuna kadar sıkıp sıkılı halde bekleyecek,aşağıdaki kişi tahliye vidasını sıkacak yukarıdaki kişi maneti vida sıkıldıktan sonra bırakacaktır bu kısır döngü yeni hidrolik tahliyeden çıkana kadar tekrarlanır bu işin doğrusu budur.Hidrolik kutusunun boş bırakılmayacağını zaten demeye gerek yok.
Hidrolik olarakta benim tavsiyem motul rbf 600 hatta daha iyi olsun derseniz rbf 660 tavsiyemdir.
Bu arada kesinlikle motosikletin hidrolik kapağı üzerinde yazandan farklı hidrolik sıvısı kesinlikle kullanmayın motosikletinizin fren merkezlerine büyük hasarlar açabilir durduk yere masrafa girebilirsiniz,kolay gelsin.
-
Elinize sağşık... Faydalı bir başlık olmuş..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
çok güzel anlatmışsınız bravo bende arkadaşlara olurda hava yaptırırlarsa hava almayı tarif edeyim
fren merkezine yağı ekleyin (2 kişi olmanızda fayda var ve elinizde nemli değil baya ıslak suyu bol bi bez olsun)
fren merkezinde arkadaşın hortum taktığı civatada (buna A vidası diyelim) biriniz dursun biriniz fren kolunda
fren kolunu sürekli sıkıp bıraksın en az 10 15 kere sonuna kadar sıksın sonuna kadar bıraksın fren kolu yumuşaktan serte doğru gidecek
sıkıp bırakma sonunda sonuna kadar sıksın ve bırakmasın o fren kolunu sıkarken siz A vidasına anahtarınızı yerleştirin
(en kolay yöntemi anahtarın kullanmadığınız yönü merkezin yönüne göre tam aşşağı yada tam yukarı baksın ki tam yukarı çevirmeniz yada tam aşşağı çevirmeniz yarım tur demektir buda işinizi görür)
o kolu sıkarken siz yarım tur civatanızı gevşetin civatanın ucundan hidrolik ya çıkmaz yada az çıkar fren koluda bi anda boşalır civatayı sıkın aynı işlemi tekrar yapın kolu pompalayın (bu işlemi her yaptığınızda kol dahada sertleşicek) tam basın gevşetin hidroliği atsın tekrar sıkın her 3 pompalamada bir hidrolik kutusunu kontrol edin ekleyin üstüne en son A vidasından çıkan hidrolik pisuvara çişinizi yapar gibi geldiği zaman sıkın havayı almışsınız demektir
dipnot anlatamadığım yerleri söylerseniz dahada detaylandırırım aynı fren hava alma olayı arabalar içinde geçerlidir
-
harika olmuş bu başlık =)
teşşkürler anlatım ve resimler için
-
Abi ellerine kollarina saglik sayende hidrolik yagini degistirdim fren manetindeki sertlik kayboldu fren tutusu bile degisti
-
ridvan35 adlı üyeden alıntı
Abi ellerine kollarina saglik sayende hidrolik yagini degistirdim fren manetindeki sertlik kayboldu fren tutusu bile degisti
Yardımcı olabildiğime memnun oldum.
Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.
-
Çok yararlı olacaktır eminim, emeğinize sağlık.
-
Bilgilendirici paylaşım için teşekkürler.
Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.
-
Bir çok kişinin ihtiyacı olan bir bilgi. Ustalar bir türlü yanaşmıyor. Emeğinize sağlık.
LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!
-
@ Arda_Karaca
Merhabalar,elinize sağlık çok açıklayıcı olmuş.Benimde değişim zamanım geldi bu hafta halledeceğim fakat aklıma bir şey takıldı benim motorum(cbr600f4i) önde çift disk mevcut biz bu eski hidroliği çıkartma işlemini bitirip hortumdan temiz yağ gelince sistemdeki tüm hidroliği değiştirmiş oluyormuyuz? yoksa öndeki 2.diskten de aynı işlemi tekrarlamak gerekiyor mu,ona ait hortumda eski hidrolik kalırmı bu sorumun cevabı doğrultusunda işlemimi yapacağım.
Selamlar,kazasız sürüşler.
-
gursus adlı üyeden alıntı
@ Arda_Karaca
Merhabalar,elinize sağlık çok açıklayıcı olmuş.Benimde değişim zamanım geldi bu hafta halledeceğim fakat aklıma bir şey takıldı benim motorum(cbr600f4i) önde çift disk mevcut biz bu eski hidroliği çıkartma işlemini bitirip hortumdan temiz yağ gelince sistemdeki tüm hidroliği değiştirmiş oluyormuyuz? yoksa öndeki 2.diskten de aynı işlemi tekrarlamak gerekiyor mu,ona ait hortumda eski hidrolik kalırmı bu sorumun cevabı doğrultusunda işlemimi yapacağım.
Selamlar,kazasız sürüşler.
iki tarafa da ayrı ayrı yapmanız gerek, sistemi Y harfi gibi düşünün tabi ters olarak
üstten gelip bir tarafa giden kısım temizlenirken cataldan ayrılıp öteki diske giden yag
sabit kalacaktır. aynı işlemi o taraf içinde yaparsanız komple temizlenmiş olacaktır
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
çok teşekkkür ederim açıkçası bende böyle düşünmüştüm,selamlar.
-
teşekkürler çok güzel olmuş.
-
Ellerinize saglık çok güzel paylşım
-
26 Haziran 2015, 14:18
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)