bizde sahil programını iptal ettik zaten....
farketmez gelirsen eve gel...süreyya paşa caddesinde...parmaklı caminin yakınında...
Az önce yolum servise düştü,diyaframı değiştirdim zaten iyice kendini salmış bollaşmıştı kesin bundandır dedim ama havaalanı yolunda olmadığını anladım... 107 dedi sonra başladı bağırmaya... üzerine yattım km artmadı bile iyice kafam bozuldu ne yapcam şimdi neresine baktırıcam bu motorun....
Yahu arkadaş gelsene buraya bi bakalım işte...
yarın akşam saat 17:30 gibi gelebilirsen bakalım..ama neredeyse kesinlikle debriyajdan...
ama balatadan,ama yaylardan ama yağdan ama telinden...
ama kesinlikle debriyajdan...
abi hazır konu burda bende birşey danışmak isterim o debriyaj telinin motora bağlanan kısımda çektiği bi aparat var orda heralde bir conta var ordan hafaf yağ kaçırıyor onu değişmek sıkıntımı sıkıntıysa komple debriyajla değiştireyim diyorum komple açılıcaksa birde mesela rolantide yarım debriyaj yapıyorum devir düştüğünde debriyajdan tıkır tıkır yapıyor neden olabilir motor 18000 km de
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Osırıs, başlığın tümünü okuyamadım şu anda, eminim birileri daha aynı şeyi söylemiştir ama umarım geç kalmamışızdır. Kimsenin günahını almayayım ama eğer o ustaya da aynen böyle anlattıysan, sonra da sana debriyaj balatası demeden motorun orasını burasını söktüyse bir daha kapısından geçme, verdiğin parayı da artık helal edersin etmezsin sana kalmış... Böyle durumlarda pek teknik bilgisi yoksa insanın önce bi foruma danışmakta fayda var... Ya da en azından google açıp iki kelam yazmakta...
He bu arada video koymuşsun ama debriyajı öyle 3000-4000 devirlerde kolay kolay kaçırtamazsın. 6000-7000 devirde hafiften frenlere basıp motorun hızlanmasını engelleyerek tam gaz aç bakalım nolacak devir... Bu işi anlamanın en kolay yolu üst viteslerdir ama sana kalmış. Frenleri ayarlı sık yalnız sonra tekerleri kitleyip bela alma başına.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------
Devir ve hız oranı farklılık gösteriyorsa ya debriyajdan, ya debriyajdan ya da debriyajdan... Hatta belki debriyajdan da olabilir...
Aslında daha önceden de 7 bin devirde 97 98 km görüyordum ama 115 120 km ye kadar çıkıyordu,şuan yine 7 bin devirde 98 yapıyorum ama o andan sonra bağırmaya başlıyor hızlanmıyor. mesele bu işte...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------
Gece 7.000 devir 5. viteste asıldım frenlere devir düştü,stop edene kadar frenlemeye devam ettim gazı bırakmadan bi sıkıntı yok Devir düşüyor anında.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)