Arkadaşlar bu eski model rus motorları var ya...hani genelde yeşil olur.büyükçe...
onlarda yolda giderken aRADA Bİ ZIIIIIIIIRRRT diye bi ses çıkar. o nedir bilen var mı?sesi tam çıkaramamış olabiirim ama inşallah anlamışsınızdır....
Arkadaşlar bu eski model rus motorları var ya...hani genelde yeşil olur.büyükçe...
onlarda yolda giderken aRADA Bİ ZIIIIIIIIRRRT diye bi ses çıkar. o nedir bilen var mı?sesi tam çıkaramamış olabiirim ama inşallah anlamışsınızdır....
Egzoz patlıyor olabilir , şahsi kanaatimce !
vites atıyodur
(( :KONYA MT İÇİN DOKANDIRIN : ))
BİR AĞAÇTAN BİNLERCE KİBRİT ÇIKAR , BİR KİBRİT BİNLERCE AĞAÇ YAKAR
O ses sürücüdende çıkıyor olabilir.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=13155
bu linkte bu soruyu sormuşun zaten. her gün sorcaksın heralde periyodik olarak. ben de cevap yazmışım hatta. cevap vermek zorunda değil kimse. cevap alana kadar başlık da açılmaz zaten. forum kurallarını oku istersen.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
Yok arkadaşın bahsettiği ural değil. HIH falan yazan 2 zamanlı motorlar. Planet şu bu. Tın Tın tın ederken arada bir sızıırrrrttttt gibi bir ses yapar. Tam olarak sebebini bilemiyorum ama genelde kompressyon sırasında oluyor diye hatırlıyorum. Sürerken bakmak lazım.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
O sesi çıkaran parça bir çeşit subap ( sibop !)...bir halat ile direksiyona gelir.
O motorlar pedal ile çalışmaktadır.
İlk çalıştırma anında, geri tepmenin az olması için sürücü bu subapı açarak
dolayısı ile patlama anında oluşan aşırı basıncı düşürerek motoru çalıştırır.
Bunu yapmadığında geri tepme ayağı kırabilecek kadar fazla olabilir.
Motor çalıştıktan sonra, bu şeye basıldığında o ses çıkar.
Motor çalıştıktan sonra bu şeye basmanın tek anlamı olabilir ;
O da çevreyi rahatsız etmek.
tegin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)