Hortlatalım...
Hortlatalım...
Alpine moto safe kulak tikaci aldim evet seni disardan izole etmiyr.
Ugultuyu kesiyor fakat takmasi cok zor.
BBide kulagi acitiyor yerinden cikiyr.
3m in kullan atlardan mi alsam ne dersiniz.
Ben hastasiyim 3m , 25 cift aldim eger tahmini olarak 15 dk dan fazla gideceksem takiyorum inanilmaz rahatlatiyor, uzun yoldan aldigim keyfi bunlara borcluyum. 100 km hizin uzerinde 15 dk gitmek kulakta isitme kaybina neden olabilecek kadar hasar veriyo diye biliyorum kulak tikaci yoksa
Tesekkurler cevap icin. Takmasi basit mi bide disardaki korna sesi falan duyuluyr mu
Elinizle yuvarlayp kucultuyosunuz, kulaginizin icine sokunca o acilmaya basliyo kanali doldurunca o sekilde kaliyor. Yaklasik 30 db kesiyor bendekiler ustunde yazdigina gore, korna ve araba sesleri rahat duyuluyor ama birisiyle konusacaginizda motoru stop etmek gerek yoksa cok zor duyuluyor
Çok önemli ve faydalı teknik bilgiler öğrendim bu paylaşım vesilesi ile.
Ancak bizzat yaşamış olduğum bir tecrübeden de söz etmek isterim; bir önceki motosikletim olan MT-07'de herhangi bir rüzgarlık, deflektör ya da benzeri bir aksesuar yer almıyordu. Fakat Shoei GT-Air kask ile o kadar sessiz, kaskın içinde maksadını yerine getiren hava giriş ve çıkışlarını kullanan usul, lineer ve sakin bir rüzgar sesi belli belirsiz duyuluyordu. Bir seferinde rüzgar camı taktım, ancak oluşan türbülans sebebiyle çok rahatsız olup çıkardım.
Geçtiğimiz ay kardeşimin ER6-F'si ile uzun bir yola çıktım. Sürekli bir rahatsız etici, uğultulu ve şiddeti değişen bir rüzgar. Daha önce kendi motosikletime cam taktığımda edindiğim tecrübe gibi. Seyir sürekli bir baş ağrısı, ilave yorgunluk hissetmeye başladım. Ta ki bunu yol arkadaşımla paylaşmama kadar. Kendsi bana alelade bir kulak tıkacı verdi, normalde çok kabul etmediğim bir aksesuardır fakat denemekte yarar olacağını düşünerek taktım ve hakikaten işe yaradı. Bir süre sürdükten sonra ortaya çıkan baş ağrısı gitti.
Aslında yolda duymam gereken ve reflekslerime fayda sağlayacak çevre seslerini indirgeyeceğini yahut engelleyeceğini düşündüğüm bir unsurdu; lakin yalnızca kulağıma sirayet eden hava akışını kesmekle kaldığını görünce şu birden fazla kez kullanılabilen yıkanabilir kulak tıkaçlarından bakmaya başladım. Denemeyenler muhakkak denemeli.
Ama en güzeli, çıplak motorda GT-Air kask. Bu kadar sessiz bir sürüş tecrübesi yaşamamıştım.
Ben aldim alpine motosafe ten fakat en arka kismi sert biraz ve takmasi rahtsiz etti.
Yukarda kulpruta nin dedigi kullan atlardan alacagim. Tesekkurler tecrubelirnizi pqylastiginiz icin hepinize
Ben eczaneden almıştım geçen sene 11 liraya. Plastik bir yapısı var ve iple birbirine bağlı.yani kullanmadığım zaman boynumda sallanır pozisyonda duruyor. Arada sırada suyla temziliğini yapıp kullanmaya devam.
Askerde 6 ay boyunca her gün silikon olan kulak tıkaçlarının sayesinde uyudum. Her gün su sabunla yıkayıp kullandım. Temizlik açısından bir sorun yaşamadım.
Ben 2-3 kullanimda bir ilik suyla hafif sabunlayip kurutup tekrar kullaniyorum, belli bi sure sonra yipranmaya kopugu dagilmaya basliyor o zaman atiyorum. Yani bir cifti temizleyerek 10-15 kere kullanmak mumkun. Sadece yikarken cok sıkmamaya dikkat edin ı zaman geri şişen yapısı bozuluyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)