Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Far Yanmıyor...

REKLAM ALANI
    serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    Merhaba Arkadaşlar;
    Arora Ars 180 marka motosiklete sahibim,yaklaşık bir yıldır beraberiz ve bu aralar farı kendi kafasına göre yanmaya başladı.Bazen hemen yanıyor bazen de hiç yanmıyor ve burda baktırabileceğim hiç bir usta yok.Sizce sorun nerde olabilir?
    Not 1:Far ampulu patlak değil
    Not 2:Uzun kısa yapan düğme bozuk değil
    Not 3:Farı açıp kapatan düğmelerde bozuk değil
    Evet arkadaşlar bekliyorum...

Sizce sorun nerde olabilir?Motorumu hiç yağmur altında felan bırakmadım,hatta bu sorun ilk aldığım günde vardı ama şimdi sık sık yapmaya başladı,ben sorunu bulamadım,varsa fikri olan paylaşımlarını bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    farın arkasından çıkan kabloları takip et illaki bir yerde kablo kesilmiş soket değiyor değmiyor gibi bi durum var.
    serdar1547 bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    farın arkasından çıkan kabloları takip et illaki bir yerde kablo kesilmiş soket değiyor değmiyor gibi bi durum var.
    her tarafı kontrol ettim dediğiniz gibi bir durum da yok şu an motorda

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

motorun park lambaları ve stop lambaları yanıyor,yalnızca farlar yanmıyor ama sellektör yanıyor

Motosikleti
    YBR 125 ESD 2013
    Ampülün girdiği soket oksitlenme yapmış olabilir, onu da bi kontrol etmekte fayda var
    cenkito ve serdar1547 bunu beğendiler.

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Alıntı serdar1547 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her tarafı kontrol ettim dediğiniz gibi bir durum da yok şu an motorda

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

motorun park lambaları ve stop lambaları yanıyor,yalnızca farlar yanmıyor ama sellektör yanıyor
    selektör yapıyosa uzun huzmesi yanıyo demektir. diğer aydınlatma da sorunsuz ama kısa huzme bazen yanıp yanmıyosa ampulün takıldığı sokette oksitlenme olabilir, kısa huzmenin (+) kablosu sokete yakın bir yerden -ki genelde fişin dibidir- kırılmıştır. ama kuvvetle muhtemel temassızlık diye düşünüyorum.
    serdar1547 bunu beğendi.
    image is nothing without power, power is nothing without control.

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    Alıntı numangokce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selektör yapıyosa uzun huzmesi yanıyo demektir. diğer aydınlatma da sorunsuz ama kısa huzme bazen yanıp yanmıyosa ampulün takıldığı sokette oksitlenme olabilir, kısa huzmenin (+) kablosu sokete yakın bir yerden -ki genelde fişin dibidir- kırılmıştır. ama kuvvetle muhtemel temassızlık diye düşünüyorum.
    ampulun takıldığı yere de baktım,hiçbir yerinde herhangi bir oksitlenme yok,her yeri sıfır gibi duruyor,kablolarda aynı şekilde ama hala far yanmıyor
    UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    abicim heryerine herşeye bakmışın hiçbiyerde sorun yok ama far yanmıyor...başka ne desek boş gidip göstercen elektrikçiye...
    serdar1547 bunu beğendi.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    baska ampulle deneme sansınız oldu mu?
    bazen ampulun içten dibindende kopma kırılma olabiliyor.
    yani metal yuvanın içinde
    serdar1547 bunu beğendi.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    ampulu taktıgınızda itekleyip sağa sola çevirdiğinizde, yerine oturunca 3-4 mm geri geliyorya ampul...
    o sırada arka tarafı değmiyor olabilir...
    serdar1547 bunu beğendi.

COMTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR
    bence başka bir ampul alıp denemelisin,akkor flemanlı lanbalarda bazen gözle görülmeyecek kopuklar olabilir bu durum sarsıntıdan dolayı fleman birbirine değdiğinde ısınında etkisiyle yapışır.ampul yanar.bazewnde tam tersi sönebilir.aslında çok basit bir devre.sırasıyla kontrol et sistemi eminim sonuca ulaşacaksın..kolay gelsin
    serdar1547 bunu beğendi.

lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    benimde normal far yanıyor ama uzunlar yanmıyor 3 ampul değiştirdim durum aynı
    serdar1547 bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim heryerine herşeye bakmışın hiçbiyerde sorun yok ama far yanmıyor...başka ne desek boş gidip göstercen elektrikçiye...
    ben burda ilçedeyim,motosiklet tamircisi yok buralarda,oto elektrikçilerde bakmıyor ben anlamam diye.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    baska ampulle deneme sansınız oldu mu?
    bazen ampulun içten dibindende kopma kırılma olabiliyor.
    yani metal yuvanın içinde
    başka ampulle denemedim ama benim ampulu başka bir düzenekte denedim yanıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------

Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ampulu taktıgınızda itekleyip sağa sola çevirdiğinizde, yerine oturunca 3-4 mm geri geliyorya ampul...
    o sırada arka tarafı değmiyor olabilir...
    bunu en kısa zamanda deneyecegim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:23 ----------

Alıntı COMTAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence başka bir ampul alıp denemelisin,akkor flemanlı lanbalarda bazen gözle görülmeyecek kopuklar olabilir bu durum sarsıntıdan dolayı fleman birbirine değdiğinde ısınında etkisiyle yapışır.ampul yanar.bazewnde tam tersi sönebilir.aslında çok basit bir devre.sırasıyla kontrol et sistemi eminim sonuca ulaşacaksın..kolay gelsin
    motorun üzerindeki ampulu başka bir düzenekte denedim ampul yanıyor ama motora takınca aynı ampulu yanmıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------

Alıntı lickup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benimde normal far yanıyor ama uzunlar yanmıyor 3 ampul değiştirdim durum aynı
    keşke benimde kısa yansa bu kadar zor duruma düşmezdim,geceleri motora binmediğim gibi çoğu kez de puslu havalarda sellektöre basılı tutarak ilerliyorum.
    cenkito bunu beğendi.
    UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    bak yeni aklıma geldi, benim motorda da uzun kısa düğmesinin içi oksitlenmişti

benzer sorun vardı kısa yanmıyordu uzun yanıyordu.

düğmeyi söküp temizleyip yaglayıp, taktım düzeldi

ama içinde küçük yay filan var. sökerken dikkatli olman lazım

söz konusu kırmızı düğme.

serdar1547 bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    bak yeni aklıma geldi, benim motorda da uzun kısa düğmesinin içi oksitlenmişti

benzer sorun vardı kısa yanmıyordu uzun yanıyordu.

düğmeyi söküp temizleyip yaglayıp, taktım düzeldi

ama içinde küçük yay filan var. sökerken dikkatli olman lazım

söz konusu kırmızı düğme.

http://i.hizliresim.com/4m2Ey7.jpg
    motorda farı açıp kapatan düğmeyi ve uzun kısa yapan düğmeyi söktüm baktım tertemiz duruyordu yine de temizledim,asetonla sildim.sonuç aynı far hala yanmıyor

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    eger ampul h4 tip 3 bacaklı ampul ise birde ampule baglanan soketi kontrol etmek lazım

belki de sorun soketin içindeki fişler ile sokete giren kablo baglantısında olabilir
    serdar1547 bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    eger ampul h4 tip 3 bacaklı ampul ise birde ampule baglanan soketi kontrol etmek lazım

http://i51.tinypic.com/263gdci.jpg

belki de sorun soketin içindeki fişler ile sokete giren kablo baglantısında olabilir
    son çare artık kabloların iletkenliğine bakacağız,arkadaşda ampermetre var onu alayım da hafta içi müsait bir günde bakarım artık bu dediklerinize...ilginiz için çok teşekkür ediyorum
    cenkito bunu beğendi.

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Ampermetre voltmetre yerine soketi ile beraber park veya sinyal ampullerinden bi tane alın. Aynı işi görür.

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    ampulün takıldığı fiş yokmu abicimm? onun kablolarına bak. dıştan sıfır gibi görünmesine aldanma. kopukluk içten olursa plastiğin dışına bakarak anlaşılması çok zor.

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    Eğer sellektor çalışıyorsa her koşulda sağ kumandada once parkları yakıp sonra kısa/uzun konumuna aldığın anahtarı kontrol et bence hatta by pass yapıp devreyi elle tamamla çözüme ulaşırsın mutlaka ,
    sağ kumandada marş için 2 kablo biri artı 1 i devre farlar için 3 kablo 1 i artı 2 devre şeklinde olacak
    soketten voltmetre ilede ölçebilirsin yardım gerekirse olçme konusunda burdan yardımcı olabilirim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------

bu arada sağ kumandadan far açmayınca sellektör harici ne uzunu ne kısayı çalıştıramazsın nerdeyse senin arızaya uyuyor

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    far sorununu çözdüm,deponun tam altından geçen kabloların fişi çıkmış

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)