yağ nedeniyle ıslak debriyaj kaçırma yaparmı ?
Reklamlar
-
iyi günler arkadaşlar. ybr 125 motorumda castrol power 1 4t kullanıyordum bir süre sonra kalkış esnasında debriyaj motoru titreterek kaldırmaya başladı. Balataların bittiğini düşünerek yeni balata taktım ve yine power 1 yağ koyup kullanmaya başladım. 200 km civarında yol yaptıktan sonra balatalar tekrar eskisi gibi kaçırmaya başladı. Sorunun yağda olduğunu düşünerek castrol actevo 20w 40 yağ koydum ve kaçırma sorunu ortadan kalktı. motor çok ısınınca hafif bir iki tıkırtı yaptırarak devam ediyor. Yağ burda ne rol oynamakta ve kullandığım yağ motora uygunmudur görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
konu hakkında bilgisi olan yokmu arkadaşlar lütfen yardım ?
Reklamlar
-
değiştirdiğiniz balataları yagda bekletip de mi taktınız?
eger direk taktıysanız yag emerek tam performansına kavusana kadar
basta kacırma yapmıs olabilir.
ben motorum da hem actevo 20-40 hemde petrol ofisi maximoto 15-40 sentetik yag
kullandıgım zamanlar oldu ikisinde de kacırma olmadı
-
balataları yağda bekletmedim taktıktan sonra yağ koyup çalıştırdım motoru debriyaja basılı şekilde bi süre çalıştırıp yağlanmasını sağladım sonra kontağı kapatıp bir gün boyunca kullanmadım motoru. balatalarda ilk başta sıkıntı yoktu 200 km yi geçtikten sonra kaçırmalar başladı özellikle motor sıcakken bariz titreme yaparak kalkıyordu. maximoto 10 40 koydum kaçırma devam etti sonra actevo 20 40 koydum kaçırma belirgin şekilde azaldı.
-
Ybr miz varken ilk yağ değişiminden beri hep mobil 1 racing 4t 15w-50 kullanıyordum kaçırma olmuyordu.Senin yağında da sorun olacağını sanmıyorum debriyaj ayarınada bir bak
-
motorun kaç km de bilmiyorum ama baskı yaylarını ve saclarını da değiştirirsen kaçırma azalır...
işin garibi benim motor da yağ değişiminden sonra ilk 80-100 km , özelliklede ilk çalıştırmadan 10- 15 dakika geçene kadar kaçırma çok sık oluyor... 80-100 km yi doldurduktan sonra ilk çalıştırmada dahil hiç kaçırma yok...
kısaca yeni yağa alışana kadar hep kaçırıyor...
-
debriyaj ayarını yaptım gayet yumuşak bırakmama rağmen kavramanın sonlarına doğru tam güce oturunca kaçırma yapıyor. actevoyu boşaltıp power 1 koydum kaçırmaya başladı power 1 i boşaltıp actevoyu koydum kaçırma nerdeyse kayboldu. bu nasıl iştir anlamadım :/
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------
motorum 8700 civarı 8500 de baskı balataları yayları ve sac dahil hepsi değişti.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:05 ----------
soğukken kaçırsa o kadar önemsemeyeceğim ama sıcakken daha çok kaçırması canımı sıkıyor çünkü motor kullanım esnasında hep sıcak oluyor zaten.
-
debriyaj ayarı dedim ama ilk 200 km de yapmıyor olması garip
-
aldıgınız power 1 in sahte olma olasılıgı varmı?
bildiğim kadarıyla motorlar araba yagı konulunca da kacırma yapıyor
sorunun sorulus tarzına göre hepimiz yaga odaklandık,
aceba montaj sırasında balata vidaları tam sıkıldı mı yada montaj da gözden kacırılan bişey oldumu?
aldıgınız balata yan sanayı ve orjınalden ince ise haliyle oda kacırma yapacaktır.
eger öle ise motor tamircileri araya bir sac daha ilave edip baskıyı arttırıyorlar.
ne kadar saglıklı oldugunu bilemem ama. tekrar balata değişimi gerekebilir
-
power 1 in sahte olduğunu sanmıyorum castrol yetkili satıcısından alırım hep. montaj sırasında tüm cıvatalar servis manuelinde yer alan tork değerleri dikkate alınarak bizzat kendim tarafın sıkıldı. debriyaj levyesindeki ayar vidasını yarım tur boşluk olacak şekilde ayarladım ve sıktım yani yaylar tam olarak basmakta. balatalar orjinal japon 4 lü balata. üstünden çıkan balatalarla aynı denebilecek kalınlıktaydı yani çıkardığım balatalarda bitme gibi birşey söz konusu değildi. servisine götürdüm bi sorun yok kavramada dedi ama sorun olursa getir bir saç bir balata daha ekleriz bişeyi kalmaz dedi. ne derece doğru bi yaklaşım düşünmekteyim. sağlıklı ayırma yaparmı 5 balata ile şüphedeyim :(
-
muhtemelen 5 balata sıgmaz ancak bir sac daha girer araya
o zaman da debriyaj kolu eskiye nazaran sertlesecektir bunu da bilmenizde yarar var
-
kaçırma yapmasında sertlik önemli değil ayrıca 2 sac 2 balata daha alacak boşluk var debriyaj tasında koydursam sıkıntı olurmu ki bir balata daha ?
-
tasda boskuk olabilir ama kapaga gelen mekanızma sorun cıkartmazsa iyi
debriyaj ayırma levyesine cok yaklasırsa bu seferde yan kapak kapanmayabilir
-
boşluk yeterince var kapağa çok yakın çalışmıyor ve tasdada 1 balata daha alacak boşluk ziyadesiyle var ayırmada sorun olurmu onu düşünüyorum. işte buda resmi.
-
valla ybr yi o kadar bilmiyorum dogrusu bakmak lazım
böle bir baslık buldum belki görmemişsindir
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-degisimi.html
arkadas baya anlatmıs sagolsun
-
yarı sentetik yağ kullanmayı denedinizmı acaba? tam sentetik olduğu zaman yağ iyi yapıştığı için balatalarda güçlü bastıramadığı için kaçırma yapıyor..
-
dediğiniz çok mantıklı ama kullandığım power 1 yarı sentetik zaten racing olan tam sentetik ben normal power 1 koydum ve kaçırmayı o yaptı. actevo mineral yağ zaten artı kalın bi yağ bu iki özelliğinden dolayı kaçırmayı azalttı sanırım.
-
yağla hallolmuyorsa baskı yaylarının altına birer pul koyun.Yağ olarakda yarı sentetik Motul 5100 öneririm
-
yağla alakası yok hocam. ben kamyon yağı koyuyorum motora en ufak bir sirkeleme yok.
yakmışsın debriyajı. alıcaksın komple tas değişeceksin. 50-60tl birşeydir. kafa yorduğuna deymez.
bende çok kafa patlatmıştım bu silkelemeye tası komple değişince sorun düzeliyor. ybr motorununda hastalığı bu işte.
buda benim açtığım konu. gene silkeleme
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-degisimi.html
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
galiba dediğniz gibi yanmış hocam kuzene vermiştim bi ara tek teker yapacam derken yarım debriyajda yandı galiba balatalar daha yeniydi yarın balataları değiştireyim o zaman tekrar. yalnız satılan balatalar hep 5 li bende araya bir sac daha koyup 5 li yapmayı düşünüyorum hem baskı kuvveti artar hem kavrama performansı artar diye düşünüyorum sizce nasıldır mantıklımı ?
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)