Rodajını tamamlamış motor düzensiz hız yapıyor:(
Reklamlar
-
Reklamlar
-
900 km deki motorun tam anlamıyla rodaj bittiğini düşünmüyorum.Daha zamanı var.Motorun servise gittimi yağı değiştimi,yağı değişmisse nasıl bir yağ kondu motora eğer ince bir yağ konmuşsa motor çok ısındığında vitesler kemikleşebilir.
-
Daha servisse götürmedim.arka çantayı takan motorcu yağ seviyesine baktı çok iyi durumda dedi.Kaçıncı kmde yağ değişimi yapmalıyım sizce ve hangi yağ markası en iyisidir
-
Rodajım bitti kendime geldim demesi 2.500 kmyi bulur
-
Kitapçığa uygun aralıklarla yağ değişimi yapın.
Baya bi yavaşlamadıktan sonra (neredeyse durma seviyesi -5km/h gibi- ) 1. vitese almayın. Yürür vaziyette bire geçirmek zor olur, dişlilere zarar verebilir. Vites düşürürken gaz vererek düşürmeyi alışkanlık haline getirin (Altın Elbiseli Adam vites değiştirme videosu).
Rodajdayken 300km'de ve 1000km'de yağ değişimi uygun olurdu bence. Siz hiç değiştirmediyseniz bir an önce değiştirin.
-
-
adam rodaj tamamlandı demiş daha yağ bile değiştirmemiş gelde bu adamın motorunu ikinci el olarak al.
-
zaferkarizma adlı üyeden alıntı
adam rodaj tamamlandı demiş daha yağ bile değiştirmemiş gelde bu adamın motorunu ikinci el olarak al.
Öncelikle bilmemek yada bir şey öğrenmeye çalışmak yanlışmıdır? Siz ilk aldığınız motorda çok ustaymışsınız sanırım;)
Motordan anlamadığım için burdaki tavsiyeler ve servisin yönlendirmesiyle öğreniyorum(servis 1000 kmde bakıma getirince yağını değiştiricez dedi) Kitapçığında da ilk 1000 km yağ değişimi ve ilk 500 km rodaj olarak belirtilmiş bu geri kalan 500 km ne oluyor acaba? Ayrıca hiçbir ADAMA motorumu satma meraklısı da değilim...
Arkadaşlar yardımcı olan herkese de teşekkürler..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)