Anlatayım hocam sen yeterki iste pcye geçeyim de
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------
Mesuliyet kabul etmem. muhtemelen servise giderse garanti dışı diyecekler o yüzden dikkat edin. Her şey geri çevrilebilir olsun.
1-Öncelikle bu adresten 1 set amerikan park modülü sipariş ediyoruz.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-amerikan-park-sinyal-modulu-toptanciniz-108639789/detay/
not: Bu ilandan herhangi bir çıkarım yoktur sadece ben bunu aldım fiyatı da uygun diye size öneriyorum. İsterseniz 40-50 lira da verebilirsiniz ama değmez, hepsi aynı ürün.
3-İhtiyaçlarımızın listesi:
1 adet Switch(anahtar) mümkünse su almayan bir şey olsun.
1+1 metre kablo.
Yıldız tornavida (büyük vida için olacak ama olabildiğince kısa olsun. erişim kolaylığı açısından.
Kablo yalıtım malzemesi yada elektrik bandı (izole bant)
Amerikan park modüllerimiz (2 adet(1 set))
3-Sinyal kablolarının yerlerini tespit ediyoruz. CBR125R için: Tam sinyalin girdiği yerdeki grenajın arkasında 1 çift kablo var. Bu kabloları vidalı bi zıkım tutar o vidayı söküp kabloları rahatlatın. Önce sol sinyali yaparsanız diğer tarafı görmeniz kolaylaşacaktır.
4- Sinyal kablolarını tespit ettikten sonra göreceksiniz ki "gel bana amerikan park tak" der misali tam ihtiyacımız olan yerleri geçirmeli yapmışlar. 2 farklı kablo sinyale doğru gider. Bize + uç lazım. Bunu tespit etmek için iki sinyalin kablolarına da göz atın. İkisinde de aynı renk olanlar negatif uçlardır. Ona dokunmayın. Pozitif olana gelirsek: üzerlerindeki yalıtımı kabloları çekiştirmeden kaydırın. (Yalıtım malzemesine zarar vermemeye çalışın taktıktan sonra daha kolay yalıtırsınız kabloyu.) Daha sonra kıskaçları hafif esneterek kabloları ayırın.
5-Amerikan park modülünün paketinde yazdığı üzere iki kabloyu bağlayın mavi olan boşta kalsın. Kabloları iyi sıkıştırdığınıza emin olduktan sonra, gönlünüzce bir yalıtım yapın (sağlam olsun)
6- 1 metrelik kabloyu, bir ucunu sol sinyaldeki mavi kabloya, bir ucunu diğer sinyaldeki mavi kabloya rahat rahat erişicek şekilde -hatta hafif de boşluk kalsın- kesin. Önce sol tarafı bağlayın. daha sonra sağa doğru giderken gidonun, tekerin her hangi bir aksamına sürtmemesi açısından oradaki fark kablolarının arasından geçirerek götürün ve birleştirin. Bu sefer sadece solu yalıtın.
7-Anahtarın tek tarafına bu sağ taraftaki mavi kablomuzu ve birleştirdiğimiz o 1 metrelik kabloyu aynı yuvaya sokup vidalayın.
8-Koltuğu sökün(veya akünüz nerdeyse) Diğer 1 metrelik kabloyu akünün + tarafına vidalayın. Bu kabloyu sarkma yapmayacak şekilde motorun grenaj vidalarından faydalanarak (onlara dolayabilirsiniz sarkmasın diye) öne doğru götürün. Anahtarın diğer yuvasına monteleyin.
Ve amerikan parkınız hazır. Son bi işlem: eğer anahtar su geçirmez değil ise su geçirmez yapmaya çalışın. Ne olur ne olmaz. Zaten su almayacak yere koyacaksınız ama yine de yalıtın.
Not: Modülleri ve swtichi mutlaka grenaj boşluklarına saklayın. Yağmur gelmesin. Ne olur ne olmaz. Modülün uçları açık geldiyse izole bant ile sarın.
Dipnot: Bilmiyosanız kurcalamayın
sinyalinizden olmayın mazallah.
En dipnot: Dikkat ettiyseniz tüm kabloları sağa yönlendirdik burda. Çünkü hondalarda genelde elektrik kabloları sağdan gelir. Kendi motorunuza göre sağa veya sola alabilirsiniz anahtarı.
Kolaylıklar
Mehmet Suat Morkan. (Çalıntılamayın emek var :D)