Sorunu depoda, bujide yada benzeri yerlerde aramayın. Büyük ihtimalle bulamayacaksınız.
Aynı problem benim de başıma geldi. İlk başlarda nadir olsa bile sonradan oldukça sık stop etmeler başladı.
Sorunun sebebi TPS sensörü. Güncel yedek parça fiyat listesine göre 150TL x 2 Amerika fiyatına göre en uygun 70$x2 sensörler.
Bu problem sonucu sevgili Önder'in (thunderkiller) benim motoruma uyguladığı bir yöntem sonucu yaklaşık 400km dir herhangi bir problem çıkmadı.
Tahminimce motorunuz 2007 ve üstü. Bu seride sensör tüm ayarlamayı kendisi yaptığı için dışarıdan ayar/müdahale şansınız yok. Temel olarak throttle body olarak geçen boğaz gelebeği üzerindeki mile bağlı panelin doğru açıda yada asenkron bir şekilde durmasından kaynaklanıyor. Bu ayarlamayı da TPS sensörüne bağlı bir step motor yapıyor.
Gelelim problemin çözümüne. Uygun zamanda motorunuzun başına gidin. Vitesi boşa alıp kontağı açın. (motoru çalıştırmayın) Benzin pompasından gelen "dzzzz" sesi durduktan sonra gazı sonuna kadar açın ve geri bırakın. Bu esnada throttle bodyden gelen sese kulak verin. Benzin pompası gibi dzzz sesi duymalısınız sonuna kadar açarken. Bu işlemi 4-5 defa tekrarlayın ve kontağı kapatın. Tekrar kontağı açıp motorunuzu çalıştırıp sonucu gözleyin.
Önder bana sorun tekrarlarsa tekrar bu şekilde yap demişti. Düzelmemesi durumunda TPS sensörü değişimi gerekiyor.