fren diski sıkıştı tekerleği takamıyorum.(ybr125 2008)
-
merhaba arkadaşlar. yaklaşık 2 saat önce km redüktörünü değiştirmek isterken ön lastiği sökmem gerekti sökene kadar bir sıkıntı yoktu ancak geri takarken bir akıllılık edip freni pompaladım ve kaliperler sıkıştığı için tekerleği geri takamıyorum. kaliper üzerindeki tüm vidalar da aşırı sıkı sökülmüyor.
bir şırınga yardımı ile hidroliği boşaltmam sonuç verir mi ?
hidrolik kutusunu sökmeme rağmen fren gevşemedi sebebi nedir ?şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Reklamlar
-
Kaliper üzerindeki hidrolik borusunun bağlı olduğu vidayı gevşet... İçerideki hidrolik boşalıp gevşeyecektir...
Daha sonra sıvı eklemesi yaparsın tekrar.
-
teşekkür ederim. ağzı açık anahtar ile biraz zorladım dilerim açılır. hemen deniyorum.
-
Hortumun bağlı olduğu vida.
-
öylede olmazsa araya tornavida geçir sağa sola oynat pistonları aşağı indir.balatalara zarar vermeden
-
canerol adlı üyeden alıntı
öylede olmazsa araya tornavida geçir sağa sola oynat pistonları aşağı indir.balatalara zarar vermeden
Aynen balataların arasına ince bir tornavida geçir. zarar vermeden kastır açılır.
Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.
-
yağ felan boşaltmana gerek yok...
araya tornavida sokarak yavas yavas oynat, balataların azalmış ise 2 diski bile yan yana sokabilirsin...
-
eldeki alet edevat ile karanlık ortamda yapamadım.vida da gevşemedi tornavida da girmedi.. yarın balata değişimi ile birlikte yapmayı deneyeceğim. teşekkürler cevaplar için.
bir yandan da zoruma gitti bir tekerleği bile söküp takamamak.
-
can sıkmaya değmez üstat sabah ola hayrola
-
20 Aralık 2013, 18:08
tüm denemelerim de sonuçsuz kalınca balataları söküp öyle tekerleği taktım.
tamirciye o halde gittim 10 dakikada halletti. biraz pratik ve bolca el becerisi gerekiyormuş .
-
20 Aralık 2013, 18:48
Olsun sıkma canını ama aklında olsun bir daha ön teker sökülüyken falan frene basma basarsanda ince bi bıçakla arala sonra tornavidayla açtırmaya çalış. Hiç hidrolik falan boşaltma bide sonra hava almaya çalışırsın o daha beter emin ol ;) balataları değiştirirkende yapabiliyorsan önce balataları tutan pimleri çıkar sonra tekerleği çıkar.
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
-
21 Aralık 2013, 01:02
aynı başlığı ben de açmıştım sonra tornavida ile açabilmiştim. açarken dikkatli olmak lazım. yumuşak hareketlerle balataya zarar vermeden ufak ufak açılabiliyor
-
21 Aralık 2013, 01:47
Kaliteli motora binmenin kötü yanı işte el becerisi zıfır Bende yapamam bu tür işleri..
-
21 Aralık 2013, 01:51
sen yapma bali sedat abi
-
21 Aralık 2013, 01:52
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
21 Aralık 2013, 02:18
abi orda asıl olay ybr deildi daha motorun ne olduğunu bilmezlerken benle aşık atmaya çalışanlar oldu ama hala daha sırf düşük fiyatlarından dolayı çinliyi savunurum yoksa bu memleket koaly kolay motora binemezdi.
afedersin kıçı kırık 125 cc motoru havaya çıkarıp neredeyse 1000 lik makine hesabına koyanlar oldu ondan ama ağzı yanıpta bnden yardım isteyenlerde oldu parçalarının cok pahalı olmasından dolayı.
-
22 Aralık 2013, 03:19
sedat_57 adlı üyeden alıntı
Kaliteli motora binmenin kötü yanı işte el becerisi zıfır
Bende yapamam bu tür işleri..
el becerisini geçtim herhangi bir tamirci bilmiyorum doğru düzgün. km de arttıkça ufak tefek parçalar değişmesi gerekiyor bu noktada sıkıntılar ortaya çıkıyor. neyse hallettim bu sefer de fren müşürü bozuldu ilk defa.neyse ki onu takarken bozulacak başka bir parça yok
-
25 Aralık 2013, 21:35
ya havası alınmadan bindim ya da başka bir şeyler oldu dün yolda ön fren boşaldı
arkadaşlar ybrniz cbf niz var nasıl olsa sağlam diye ihmalkarlık yapmayın kataloğunda fren hortumu ve rekorların 2 senede bir değişmesi gerektiği yazarken umursamadım en abuk sabuk parasız zamanda su koyverdi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)