Sıfır motorda Jigle problemi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
motoru ısıtmayı denedinmi
motoru çalıştır jikle açık bırak 1 2 dk ısıt jikle kapat
sonra devam et havalar soğuk bide yeni motor seninde motorunda alışması lazım
-
canerol adlı üyeden alıntı
motoru ısıtmayı denedinmi
motoru çalıştır jikle açık bırak 1 2 dk ısıt jikle kapat
sonra devam et havalar soğuk bide yeni motor seninde motorunda alışması lazım
Jigleyi çekince marşla çalışması gerekmezmi motorun hafif gaz yemeden çalışmıyor bile:( gazı bırakınca da stop ediyor.1 2 dk gaz verip indirmem mi gerekiyor jigleyi acaba Yani rolantide(dogrumu yazdım emin değilim) ne marşla ne jigleyle gaz yemeden çalışmıyor.cb125e kullanıcı yorumlarında karlı havalarda bile jiglesiz çalıştırdıklarını okumuştum bende bi problem mi var acaba dedim:(
Bɑzı insɑnlɑr yɑğmuru hisseder, bɑzılɑrı ise sɑdece ıslɑnır.
-
Motorun yeni olduğundandır. Jikle ve hafif gaz ile 2-3 dk ısıt motoru, sonra jikleyi gaz vermeden indir. 1-2 dk sonra bas gaza yola devam... ;) Ben bu mevsimde rodaj yapmayı hiç tavsiye etmem şahsen. Bu soğuklarda yağ ısınıp da pistona segmana ulaşana kadar çok zaman geçiyor. Motoru ısıtmadan sakın binme derim ben... ;)
-
En fazla 2 marsta alması lazım jikle kapalı olsa bile calıstıktan sonra blok soguk rölanti düzensiz jiklede kapalı oldugu icin stop eder o ayrı mesele ama marsa basınca calısması lazım
Jikleyi ac calıssın kendi kendine stop edecek gibi olursa hafiften gaz ver stop etmeyecek kadar
-
Buji ıslak olabilir su gelmiş olabilir buji ateşler sonra gaz verince stop eder ıslak olursa . Motoru yıkadınızmı veya soğukta sıcağa geçiş yaptınızmı?
-
normal ısısındayken rolanti devri kaçtır??eğer çok düşükse de stop eder..sıcakken 1300-1400 devir olacak gibi ayarlayın-ayarlattırın..sonra tekrar bakın aynı şeyi yapıyormu???
-
cbf 150 motorumu ilk aldığımda devri 1000de idi. ve devamlı stop ediyodu. ısındıktan sonrada öyle. satan bayiyi aradım. dur daha dediler süreli 2 km olmuş, biraz daha kullan. şimdi 7000küsür kilometrede tık yok makinada. tabi bakımlarını zamanında önce yetkili serviste yaptırdım hep.
-
Arkadaşlar yardımcı olan herkese teşekkürler,internetim evde yok bu yüzden sık giremiyorum siteye.Motorumun devir göstergesi malesef yok hiç yıkamadım motoru yağmurda görmedi ama normale döndü gibi.jikleyi açıp gazla çalıştırıyorum sonra gazı bırakıyorum yaklaşık 3 dk yüksek devirli rolantide çalışıyor sonra yavaş yavaş jikleyi indiriyorum
-
19 Aralık 2013, 00:00
aynen öyle yapacaksın zamanla motor kendine gelecek yani çalışmayı öğrenecek
-
19 Aralık 2013, 00:07
bide şu rodaj konusunada bi çare bulsam tam güzel olucak
-
19 Aralık 2013, 00:43
yavaş yavaş takıl ne çözümü bulacaksın 500 km değişik vitesler de hafif devirde git daha ne olacak
-
arkadaslar bendede cb125 e var yalnız bu jıgle olayını hala anlamadım yanı anladıgım su dogrumudur soguk havalarda jıgle yukarda olacak motor 2 3 dk ısındıktan sonra gaz vermeden jıgleyı assagıya ındırıyorum ve devam dogrumudur yoksa tam tersı mı ?
-
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
normal ısısındayken rolanti devri kaçtır??eğer çok düşükse de stop eder..sıcakken 1300-1400 devir olacak gibi ayarlayın-ayarlattırın..sonra tekrar bakın aynı şeyi yapıyormu???
Katılıyorum rolanti ayarın düşük olabilir.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)