Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Siz Motosiklet Binmeye Hazirsiniz, Peki Bedeniniz Hazir Mi?

REKLAM ALANI
    emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Ne zamandır kafama takılan bir konuydu.
    Motosikletçinin zeki, çevik ve kondisyonlu olması gerektiğini anladım. Paylaşımınız için teşekkürler.
    Ağır metal insanı...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Burgman UH 150
    vallahi bu olaya farklı bir boyut getirdigin için sagol ben farklı bir boyutta bakmıştım artı verdigin degerli bilgiler içinde sagol
    http://img30.imageshack.us/img30/9673/imageqhg7.gif

Motosikleti
    DRZ400 SM
    Kumkum, konuya hakim olduğun belli. Senin gibi bir cevher bulmuşken soruyum: "Elbow plank" dedikleri hareket, gövde ve karın kaslarını çalıştırıyor diye biliyorum ama etkili çalıştırıyor mudur? Sözünü ettiğin motosiklet kaynaklı riskleri azaltmaya yarar mı dersin?

Hareket değil duruş gerçi. Dirsekleri yere dayayarak şınav pozisyonuna benzer bir pozisyon alıp bir buçuk iki dakika beklemekten ibaret olan egzersizi kastediyorum. Gövdeyi dik tutmaya çalışarak tabii.

[B]J şimdi asker[/B]

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Tabi okadar uzun yazdım ki eklemeyi unuttum. Sizin bilimsel ve tecrübe dolu yazılarınız yanında benimkisi daha çok sohbet niteliğinde kalıyor işte...

Alıntı kumkum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, sevgili Syanur,

Çünkü beden beyin arası bağlantılar zayıftır. Zamanla beden kontrolü artar. Bu da en çok beden kontrolü artan kişiyi şaşırtır çünkü KENDİSİ YAPABİLDİĞİNİ SANDIĞI ŞEYİ ASLINDA YAPAMADIĞINI BİLMEMEKTEDİR.

Bu noktada kendini de bilmek lazım demek ki.
    Şu özellikle yazdığınız cümle ile okadar iç içeyim ki.. Bana nekadar çok şey öretti anlatamam. Yani o cümleyi ve benzerlerini kafama kazıdım diyebilirim. Meğer beynimiz vucüdumuzdan nekadar uzakmış. Ben kendi tecrübem olmayan fakat herkezin daha iyi anlıyabilceği bişeyden örnek vereyim;

Dans kursuna gidilsin... Sonra hoca daha henüz kombinasyonlara bile geçmeden en basit adımlamaları göstersin... Eğer biraz yatkın değil iseniz kafanızda uçuşan şeyler şunlar olacaktır; "ya inanamıyorum, adam 32 kez gösterdi ama nekadar zorlasamda adımımı atmam gereken yere yada zamanında atamıyorum!!! Malmıyım neyim ya, bi AYAĞIMA HAKİM OLAMIYORUM...." Tabi buarada, el olması gereken yerden, kafa da bakması gereken hizadan epey kaymış olacak ki bunlar da cabası. Ayrıca dans ederken de normal bir insandan ziyade korkuluğa benziycez. Bunun en büyük sebebi beynimizin hiç alışkın olmadığı hareketleri henüz idrak edemediği için gönderdiği KESİK KESİK emirler olacaktır. Yani aslında çoğumuzda vucut yeteneklerimizin, veya beyin-uzuv temassızlığımızın nekadar uç boyutlarda olduğu hakkında en ufak bir ipucu bile yok...

Buarada katılıyorum, kesinlikle herkez bir değil ve öncelikle kendimizi bilmemiz gerek. Burası epey mühim.. Bende ozman "herkez kendince...." diyerek noktalıyım busefer bari...

kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı emrello adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne zamandır kafama takılan bir konuydu.
    Motosikletçinin zeki, çevik ve kondisyonlu olması gerektiğini anladım. Paylaşımınız için teşekkürler.
    teşekkür ederim ben de... kazasız sürüşler emrello

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:30 PM ----------

Alıntı barsgamze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vallahi bu olaya farklı bir boyut getirdigin için sagol ben farklı bir boyutta bakmıştım artı verdigin degerli bilgiler içinde sagol
    ben de bu yorumunuz için teşekkür ederim. Sorularınız olursa çekinmeyin.
    sağlam omurgayla yıllarca motorda..::cat: jale dural

KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    . Çok okunup, bilgi edinilmesi, anatominin çok çok iyi bilinmesi ve kulaktan dolma yapılmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.Senin bunları bildiğinden eminim ama okuyanlar için bir genel bilgi olsun diye yineliyorum.:
    insanlara ulaşmak ve bilinmeyen şeyleri unutulmuş gibi sunmak.

Saygının hakedilmeyip kazanıldığını kanıtlayan;
    karşınızdakini daha adil düşünmeye zorlayan üslubunuz için ayrıca kutlarım.

nezaket dolu yaklaşımların dostça içten tavırların geri çevrilmesi çok zordur.. siz bunu hakediyorsunuz tebrikler.

Alıntı Jagadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kumkum, konuya hakim olduğun belli. Senin gibi bir cevher bulmuşken soruyum: "Elbow plank" dedikleri hareket, gövde ve karın kaslarını çalıştırıyor diye biliyorum ama etkili çalıştırıyor mudur? Sözünü ettiğin motosiklet kaynaklı riskleri azaltmaya yarar mı dersin?

Hareket değil duruş gerçi. Dirsekleri yere dayayarak şınav pozisyonuna benzer bir pozisyon alıp bir buçuk iki dakika beklemekten ibaret olan egzersizi kastediyorum. Gövdeyi dik tutmaya çalışarak tabii.

Selam, aman efendim "cevher" olarak anılmak pek gurur okşayıcı teşekkürler.

Plank pozisyonları, dediğiniz gibi, gövde ve karın kasları için çok iyidir. Tüm omurga güçlenir. Kalça, bacaklar ve kirişler de. Ve ... sırt..
    Harika bir duruştur. Bu duruşta gazete okumayı öneririm. uzun üsreli durun yani..
    Ama...

Bu duruşu eğer karnınızı içinize çekip, belinizi tavana doğru karnınızla itmeye dikkat etmeden, beli çukurlaştırarak yaparsanız ki, karın kasını kullanamayanlar böyle yapar ilk birkaç saniyeden sonra, o zaman güçleneyim derken sakatlanırsınız. Ya da omuzlarınızı dirseklerden destek alarak kasıp, boyunu içine gömerseniz ki bu da sık rastlanan hatadır, boyun ve sırt tutulmasıyla beraber bel ağrısı çekebilirsiniz.
    Dahası güç yeterli değilse bacakları kasarsınız, işte bir handikap daha diz çok zorlanır o zaman. O nedenle bu harika duruşa gelmeden önce ciddi karın ve sırt, ve omurga kontrolü çalışın sonra bu duruşta kalmaya sıra gelsin zaman geçince.
    Veya karın altına kalınnnn bir yastık koyun. Alçak ayak pufu gibi birşey yada.. Göbek deliğinizi o puftan uzaklaştırmaya çalıştığınızı düşünerek yapın duruşu..
    selamlar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:45 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:41 PM ----------

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabi okadar uzun yazdım ki eklemeyi unuttum. Sizin bilimsel ve tecrübe dolu yazılarınız yanında benimkisi daha çok sohbet niteliğinde kalıyor işte...

Şu özellikle yazdığınız cümle ile okadar iç içeyim ki.. Bana nekadar çok şey öretti anlatamam. Yani o cümleyi ve benzerlerini kafama kazıdım diyebilirim. Meğer beynimiz vucüdumuzdan nekadar uzakmış. Ben kendi tecrübem olmayan fakat herkezin daha iyi anlıyabilceği bişeyden örnek vereyim;

Dans kursuna gidilsin... Sonra hoca daha henüz kombinasyonlara bile geçmeden en basit adımlamaları göstersin... Eğer biraz yatkın değil iseniz kafanızda uçuşan şeyler şunlar olacaktır; "ya inanamıyorum, adam 32 kez gösterdi ama nekadar zorlasamda adımımı atmam gereken yere yada zamanında atamıyorum!!! Malmıyım neyim ya, bi AYAĞIMA HAKİM OLAMIYORUM...." Tabi buarada, el olması gereken yerden, kafa da bakması gereken hizadan epey kaymış olacak ki bunlar da cabası. Ayrıca dans ederken de normal bir insandan ziyade korkuluğa benziycez. Bunun en büyük sebebi beynimizin hiç alışkın olmadığı hareketleri henüz idrak edemediği için gönderdiği KESİK KESİK emirler olacaktır. Yani aslında çoğumuzda vucut yeteneklerimizin, veya beyin-uzuv temassızlığımızın nekadar uç boyutlarda olduğu hakkında en ufak bir ipucu bile yok...

Buarada katılıyorum, kesinlikle herkez bir değil ve öncelikle kendimizi bilmemiz gerek. Burası epey mühim.. Bende ozman "herkez kendince...." diyerek noktalıyım busefer bari...
    hahah.. Aynen tarif ettiğiniz gibi.. Kontrol kazanmak için her dikkat gerektiren konu deneyim ve çalışma istiyor.. Teşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:01 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:45 PM ----------

Alıntı kaldera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    insanlara ulaşmak ve bilinmeyen şeyleri unutulmuş gibi sunmak.

Saygının hakedilmeyip kazanıldığını kanıtlayan;
    karşınızdakini daha adil düşünmeye zorlayan üslubunuz için ayrıca kutlarım.

nezaket dolu yaklaşımların dostça içten tavırların geri çevrilmesi çok zordur.. siz bunu hakediyorsunuz tebrikler.
    Evrende varolan ve aslında hepimize ait olan bilgilerden, unutmuşluğa düşen diğer insanlara verebilmek , bu bilgilere herkesin ulşmasını sağlayabilmek, belki bir can kurtarır , belki bir sakatlık önler, belki bir aydınlanmaya vesile olur. Varolan bilgiyi bende olan yönüyle paylaşıyorum sadece.Yarın hangimizin ne olacağı belli mi? hangimiz varız yarın garanti mi?O halde ne kadar insana dokunabilirsek yararlı konularda o kadar güzel.

Sıcak yorumunuz ve içtenlik dolu nezaketinize ben de teşekkür ederim.

güncellenmesi lazım gelen bir konudur)sevgiyle

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    güncellenmesi lazım gelen bir konudur)sevgiyle
    Süper bir konu başlığıdır. Okumayan kalmasın.
    Ağır metal insanı...

CBR700F - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Marauder
    Evde yavaş yavaş güçlenmek için günde 10 15 dk lık ne önerirsiniz scooterlık olsun ama .
    Bu krallığın tacı kask , tahtıda motordur.
    "htmetin"

man4all - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw f800 gs
    Alıntı CBR700F adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evde yavaş yavaş güçlenmek için günde 10 15 dk lık ne önerirsiniz scooterlık olsun ama .
    auhauha koptum hergün çekebildiğin kadar şınav çek 3 set 1 er dakika arayla.sonrada çekebildiğin kadar mekik çek 3 set 1 er dakika arayla.eminim yeterli olucaktır barfiks te çekebilirsin.ehehe yazarken bile güldüm scooterlık ::D

Alıntı man4all adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    auhauha koptum hergün çekebildiğin kadar şınav çek 3 set 1 er dakika arayla.sonrada çekebildiğin kadar mekik çek 3 set 1 er dakika arayla.eminim yeterli olucaktır barfiks te çekebilirsin.ehehe yazarken bile güldüm scooterlık ::D
    Beni de güldürdünüz çok yaşayın)

Ama bir bakıma da haklısınız...
    Bedende dengeyi sağlayan orta eksene yakın kasların güç ve stabilizasyonu, kontrollülüğüdür.
    Motosiklet bacak arasındayken bu bir bakıma daha kolaydır, dengeyi sağlayacak bir eksen varlığı bacaklar arasındadır...
    Scooterda bu boşluk olarak 2 bacak arasındadır, dolayısıyla denge gerektiren durum için omurgaya daha fazla yük binmesi sözkonusu olabilir özellikle dönüş ve sarsılmalarda.

Bacaklar scooterda birbirine yakın ama arlık durur. Bacaklar aralık olduğu halde orta boy eksene yakın kasların güçlülüğü olmalıdır ki, bele binen denge yükü dağılabilsin.
    O nedenle size önerim iç bacak ve kasık ve orta lat karın kaslarının daha yoğunluklu çalışmasıdır, Ama tüm beden kaslarının düzenli çalışması da şarttır tabii temelden
    sağlıklı keyifli sürüşler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:03 ----------

Alıntı emrello adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Süper bir konu başlığıdır. Okumayan kalmasın.
    emrollo kardeş sağolasın.. nasılsın görüşmeyeli?

Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    emrollo kardeş sağolasın.. nasılsın görüşmeyeli?
    Valla havalar ısınsın da yollara vuralım kendimizi diye bekliyoruz işte...

Bu arada yeni motoru aldıktan sonra karın ve omurgayı güçlendirme egzersizlerini ciddiyetle ele almaya karar vermiş bulunmaktayım (çok saldık zaten ). Malum, Transalp özellikle düşük süratteki manevralarda biraz yük bindiriyor bünyeye.
    Ağır metal insanı...

güncellememiz gereken bir konu..haydi arkadaşlar elbirliğiyle....

Ali G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Olacak
    Evet okudum geçen bu egzersiz yorumlarını ve pek fadalı bulbum
    ama iki yıldır kimse cevap yazmamiş
    selamlar

Teşekkürler Ali G. önemli bir konu olduğu kesin. Dilerim çok kişiye fatdası olur.

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel bir konu,bilgilendirme için teşekkürler.
    Birazda sizi tanıyalım izninizle
    Jale Dural Kimdir?
    http://www.hamilelerkulubu.com/index...eral&Itemid=46
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Başlığı virgüle kadar okuduktan sonra, aklıma şu geldi birden

" Siz Motosiklete Binmeye Hazırsınız, Peki Motosikletiniz Size Binmeye Hazır mı ? "
    Motosikletli Kaplumbağa...

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    demek ki;
    ya ileri eğitim kursları, hakkıyla eğitim vermiyor
    ya da bu konu tam noktaya parmak basamamış...

ancak, kondüsyonun özellikle uzun yolda çok çok önemi var.
    ne kadar konsantrasyon, o kadar sağlıklı sürüş...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba hocam oncelikle telden giriyorum turkce karakterler yok kusura bakmayin yazilarn okuyabildigim kadarini okudum benim sorumsa ben tvs apache kullaniyorum 160 cm 45 kgyim naked kargocu motoru vs. Diye geciyor tarzi bana egzeris olarak ne onerirsiniz ozellikle uzun kullanimlarda iki eliminde bas parmaginda agri ve guc kaybi oluyor

5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler