Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

üst kapaktan gelen patlama sorunu ve silindir contasını nasıl değiştirilir?

Motovento
    REKLAM ALANI
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    ustam 3 saplamayla olmaz o iş,

resme göre iş kötü, kartel yuvası yalama olmus slindir sökük olarak tornacıya götürüp celik helikol (yay) le o yuvayı tamir ettir.

calısmama sebebine gelirsek ya silindir sıkıstırma anında hava veriyor sıkıstıramadıgı içinde atesleme yapmıyor

yada silindiri egzantirike takarken piyanoları oturtamamıs olabilirsin, ama o zamanda itecekler de yerine oturmaz.

kulbütor acıkken mars basınca yada calıstırma koluna basınca subablar acılıp kapanıyormuydu?

eger orada sorun yoksa geriye olması gereken sıkıstırmanın gerceklesmemesi kalıyor.

birde keske takım conta yerine sadece silindir alt ust contası alsaydınız daha ucuz olurdu, simdilik onlar gereksiz olmus.

birde aldıgınız conta orjınalinden daha ince oldugundan kartel ortasına takıldıgında vites topunda sıkısma yapabilir,

bu sıkısmayıda topuzun ustundeki ince pulu cıkarark giderirsiniz, bunlarda ek bilgi olsun

resimleri tekrar inceledim

kötü yer yalama olmus, tamda üst kapaga yag cıkan yuvanın oldugu yer

o yalama olan vidanın yanındaki küçük delikten üst kapaga basınclı yag gider o vida daha önceden yalama oldugu içindir ki yag basıncının en fazla oldugu o noktadan yag kacagı oluyordu
    rm125 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rm125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 Kanuni Caracal 200 & 2001 Suzuki Volusia 800
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ustam 3 saplamayla olmaz o iş,

resme göre iş kötü, kartel yuvası yalama olmus slindir sökük olarak tornacıya götürüp celik helikol (yay) le o yuvayı tamir ettir.

calısmama sebebine gelirsek ya silindir sıkıstırma anında hava veriyor sıkıstıramadıgı içinde atesleme yapmıyor

yada silindiri egzantirike takarken piyanoları oturtamamıs olabilirsin, ama o zamanda itecekler de yerine oturmaz.

kulbütor acıkken mars basınca yada calıstırma koluna basınca subablar acılıp kapanıyormuydu?

eger orada sorun yoksa geriye olması gereken sıkıstırmanın gerceklesmemesi kalıyor.

birde keske takım conta yerine sadece silindir alt ust contası alsaydınız daha ucuz olurdu, simdilik onlar gereksiz olmus.

birde aldıgınız conta orjınalinden daha ince oldugundan kartel ortasına takıldıgında vites topunda sıkısma yapabilir,

bu sıkısmayıda topuzun ustundeki ince pulu cıkarark giderirsiniz, bunlarda ek bilgi olsun

resimleri tekrar inceledim

kötü yer yalama olmus, tamda üst kapaga yag cıkan yuvanın oldugu yer

o yalama olan vidanın yanındaki küçük delikten üst kapaga basınclı yag gider o vida daha önceden yalama oldugu içindir ki yag basıncının en fazla oldugu o noktadan yag kacagı oluyordu
    tamirciye götürmeyi düşünüyorum ve onlar uğraşsın ben beceremedim .üst kapaktan hava atıyor

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    saplama eksik oldugundan kacırır.

o yuvanın tamir edilip tekrar silindirin toplanması lazım.

bu arada tamircilerin bir kısmı klavuzla yer acmayı ya beceremediğinden yada ugrasmadıgından mevcut saplamanın dişlerini ezip iman kuvvetiyle yerine takmaya calısıyor.

ben öle yapan cok duydum sökerkende sahit oldum.

basında durun bence, yada siz yapın, size gönderdiğim döküman gayet yeterli olacaktır
    rm125 bunu beğendi.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    dostum bukadar acmıssın,
    sen kendın bır arac yardımı ıle bır tornacıya gıt ve USTA BURASI DİŞ SIYIRDI ELİCHOL YAPABİLİRMİYİZ diye sor,
    ve 10 lira ver hallettır,
    sonrasında toparla,

motorcuda bunu yapacaktır...

Kolay gelsın...
    rm125 bunu beğendi.

Motosikleti
    cem abi sağolsun çok ilgilendi. bi tane holicol seti alcam kendim yapacağım.o kadar da topladım. 6saat uğrastım çünkü tam kapağı taktım şişleri unutmusum bu sefer şişleri taktım içine düşürdüm tekrar sök. sonra dikkatlice yaptım piyanoyu taktım iteceklerle alakası kalmadı çünkü silindirin içindeki zamazingo yu ayakları oturmamışım. tekrar söktüm tek tek güzelce taktım ama silindir saplamalarını sabitlemeden piyayonu takmışım sonunda topladım.ne yorulmusum ama 6 saat eğil kalk sonra markete yürürken düştüm ayağıma kramp girdi.sabah okula gidemedim kramp ,belime vurdu yürüyemedim. haftasonu uğraşacağım. okuldan sonra zaman yetmiyor
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    senın adına sevındım kardesım,
    şu anda nerelere takıldıgını düşünebiliyorum
    ŞİŞLERİ yerleştirmedim içeri düştüler
    sonra yine açtım ama bu seferde ŞİŞLERİN OTURMASI GEREKEN YUVALARIN OLDUGU ZAMAZINGO'lar yani subap şiş iteceklerini oturtamadın

sağlık olsun hallettiğine sevindim
    subapları cok sıkı yapma,
    Cok gevsekte olmasın,

Subap ayarı yaparken piston üst ölü noktaya geldiğinde bir sefer subaplara basar,
    bir tur daha attırdıgında subaplar oynamaz,
    o Oynamadıgı sırada yapılır subap ayarı...
    rm125 ve cenkito bunu beğendiler.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı Samet Ağır adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok pis cevap yazmış utanmadan...

tahmin ediyorum 4 zamanlı 125 cc mz motoru sökeceksin..ve silindir üst kapak contası ile bereber alt contayıda değiştirmen gerekiyor..onda zircir yok..titanlarla aynı motor var...
    sişleri takarken düşürme,alt yuvasına oturduğundan emin ol.pistonu takarken segman ağızlarının konumuna dikkat et...... sıkıntı olmaz...
    Alıntı rm125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cem abi sağolsun çok ilgilendi. bi tane holicol seti alcam kendim yapacağım.o kadar da topladım. 6saat uğrastım çünkü tam kapağı taktım şişleri unutmusum bu sefer şişleri taktım içine düşürdüm tekrar sök. sonra dikkatlice yaptım piyanoyu taktım iteceklerle alakası kalmadı çünkü silindirin içindeki zamazingo yu ayakları oturmamışım. tekrar söktüm tek tek güzelce taktım ama silindir saplamalarını sabitlemeden piyayonu takmışım sonunda topladım.ne yorulmusum ama 6 saat eğil kalk sonra markete yürürken düştüm ayağıma kramp girdi.sabah okula gidemedim kramp ,belime vurdu yürüyemedim. haftasonu uğraşacağım. okuldan sonra zaman yetmiyor
    ülem bide bıyığıma laf ediyorlar..sakal bırakmak serbesttide biz mi bırakmadık??

geç olsun güç olmasın derler..bunlar tecrübe kazanma belirtileri işte...yılma...devam...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    motorumu modifiye için krank değişiminde ilk söktüğümde kac saat gecmişti hatırlamıyorum o kadar coktu.

daha sonra balansör agırlıgı değişimi için blogu motordan ayırmam ve karteli açmam-kapamam saseye geri takmam

rahat rahat acele etmeden 3-4 saatimi aldı.

ilk sefer için normaldir, geri toplama yaparken vidaları asırı sıkmamaya özen göster, gene bir yerler yalama olabilir.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    bugun itibariyle kendime RİCO marka 40 parca klavuz pafta takımı almıs bulunmaktayım

bana da ileride lazım olacak

Motosikleti
    Hayırlı Ugurlu Olsun ...

Klavuzlarına pek guvenme...
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    zaten takımın fiyatı 50 lira bişey,

profesyonel klavuzların tanesi 25-30 lira, onuda arastırdım.

aluminyum blokta iş görür, demir celik malzemeye diş acmayacam zaten.

tornacıdan ucuz olacagı kesin.

zaten ben kendimi biliyorum, gerekirde tekrar karteli acarsam

bir kac tane vida daha yalama yaparım, klavuz helikol hazırda dursun.

orjınalınden kat kat saglam oluyor

helikolun taneside 50 kurus civarı imiş
    rm125 bunu beğendi.

Motosikleti
    kaş yapayım derken göz çıkarttık.bi tanıdık bana helicol yapayım dedi.ama sadece yapacağım yeri getir dedi.bende silindiri cıkarttım tam pistonun pimini tutan segman, egzantirik dişlilerin oraya düşürdüm. onu motor blogunu acmadan cıkar mı(mıknatıslı zımbırtıyla) ya da tamirci patlar sanırım.
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugun itibariyle kendime RİCO marka 40 parca klavuz pafta takımı almıs bulunmaktayım

bana da ileride lazım olacak
    buda yeni yavrunun resmi

rm125 bunu beğendi.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    motoru kendim sökerken tekrardan elimdeki 12 ile 8-10 anahtar lokma yalama oldu.halbuki kaliteli malzeme acemi işçilik sayesinde böyle oluyor.sonra izeltaş marka 8-10 ve 12 aldı.bu seferde sökemedim çünkü yalama vidalardan.son çare tamircileri gezdim.en uygun 100 liraya yapacak buldum(eskişehirde okuduğum için,merkezdeki tamircilere götürdüm sürükleyerek. esnafın bazıları tam bir üçkağıtçı adamların para aklını almış ne diyeyim onur diye bişi yok).100 lirayı geçmez sen bırak dediler.hani yağ falanda değiştirirsek conta vs. çok olsa 150 tutar ama merak etme tutmaz dediler. dün almaya gittim ama alamadım.hesap 250 tl çıktı.tartıştım. şöyleydi de böyleydi de.dedim ki hani 100ü geçmezdi tmm150 yi geçmez dediniz sonra küfür gibi 250 ne oluyo dedim.cebimde 150 vardı.ekonomiyi de tam ayarladıydım onuda verdik 1 hafta aç gezcez.100 lira bulunca gidip motoru alcam ama ben bu tamirciye saldırayım mı yoksa bu motor sevdasından vaz mı geçeyim ?

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    geçmiş olsun sana o kadar masraf cıkartamaz, zaten motorda arıza sorun yada değişecek bişey yoktu sadece söküp temizleyip içine düşen piston pimini cıkartacaktı

valla ben olsam kavga ederim o parayı da vermem

neymiş derdide acıp kapamaya önce 150 deyip sonrasında fiyatı 250 ye cıkartıyor

Motosikleti
    böyle birşey olamaz ya.100 lirayı ellerine saydım bi baktım motorun aynasını kırmışlar.motoru yan yatırmışlar leyvye ile plaka yamulmuş.üstüne üstelik depodan saat pili büyüklüğünde çizilmiş. arka çamurluğu öyle bi çizmişler ki... km saati sağlamdı artık o da çalışmıyor.tartıştım bu ne demek oluyor diye.yok olur öyle şeyler biz senin motorun başında duramayız ki... bi de diyo bana sen burayı otopark gibi kullandın.dedim ki her motoru gelen böyle mi oluyo. sonuçta hiç bir şekilde zarar veremezsiniz. bir anlık beynime kan gitmedi.tornavidayı adamın suratına geçiresim geldi.resmen enayi yerine koyuldum yaaa yok böyle birşey.. kesinlikle helal etmiyorum. motorum şuan çalışıyor fakat emanet sonuçta. bu tamirciyi ne yapayım. ciddi sizin motorunuza böyle yapılsaydı ve ben yapmışım gibi muamele görseydiniz ne yapardınız??

h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    böyle birşey olamaz ya.100 lirayı ellerine saydım bi baktım motorun aynasını kırmışlar.motoru yan yatırmışlar leyvye ile plaka yamulmuş.üstüne üstelik depodan saat pili büyüklüğünde çizilmiş. arka çamurluğu öyle bi çizmişler ki... km saati sağlamdı artık o da çalışmıyor.tartıştım bu ne demek oluyor diye.yok olur öyle şeyler biz senin motorun başında duramayız ki... bi de diyo bana sen burayı otopark gibi kullandın.dedim ki her motoru gelen böyle mi oluyo. sonuçta hiç bir şekilde zarar veremezsiniz. bir anlık beynime kan gitmedi.tornavidayı adamın suratına geçiresim geldi.resmen enayi yerine koyuldum yaaa yok böyle birşey.. kesinlikle helal etmiyorum. motorum şuan çalışıyor fakat emanet sonuçta. bu tamirciyi ne yapayım. ciddi sizin motorunuza böyle yapılsaydı ve ben yapmışım gibi muamele görseydiniz ne yapardınız??
    akşamına molotoflardım ben olsam. 5 tl icin deposunu bosaltmayi dusundugum motorcu vardi. 150tlye yakardim. ertesi gunde dalga gecmeye ugrardim motorcunun yanina.
    rm125 ve cenkito bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)