mars basiyor motor calismiyor, vurdurarark zorla calisiyor
Reklamlar
-
Merhaba,
Arkadaslar, marsa basiyorum mars basiyor ama motor calismiyor. Vurdurarak bayagi bir ugrasiyorum. Daha sonra motor calisiyor biraz calistiktan sonra motoru stop ediyorum tekrar marsa bastigimda hemen calisiyor. Bir kac saat bekledikten sonra marsa basiyorum ve motor yine calismiyor. Neden olabilir? Yardimci olabilirseniz sevinirim...
Reklamlar
-
günaydın kardeşim ateşleme veya kablo temassızlığı ile ilgili bişey gibi duruyor anlatımlarına göre motor ney bujiler saglammı ? akünün saglm olduğunu var sayıyorum...
-
akünün şarj dinamosunda sıkıntı olabilir.
-
şarj dinamosunda olamaz marş basıyorsa akü doluyor demektir
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
buji'yi değiştir (sabit tecrübe) sorunun çözülecektir
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------
kafan karışmasın Kardeşim 1adet buji 6tl kendin bile değiştirirsin , buji başlığı krum bağladığı için ateşleme düzgün olmuyor ve ısınana kadar dengesiz oluyor motor, bende Ilk başta sabahları Yarım saat uğraşırdim ama şimdi önce kontağı açıyorum (mars konumunda) 1dk bekliyorum tek mars ile alıyor ve hiçbir sorun cikartmiyor
-
ateslemeyı kontrol ettır,
sorun yoksa eğer,
SUBAPLAR SIKIŞMIŞ demektir,
bu durum olmadan devri çok zorladıysan veya zorluyorsan sıkışmışlardır,,,
-
öncelikle motorunun modelini belitmelisin ki arkadaşlar daha rahat yardımcı olabilirler.motor su soğutmalımı hava soğutmalımı?.sıkı subap kompresyon kaçağı nedeniyle zor çalışabilir ısındığında genleşmeden dolayı sıkıntı olmayabilir.çalıştığında hopurdama patırdama varmı?sıkıntı subaplardaysa bence kısa zamanda ayar yaptır zira sıkı subap silindir kapağa tam oturamadığında soğuyamaz ve yanar(çatlar)daha biyük masraflar açabilir.
bir diğer konu karbüratörde sıkıntı olabilir,şamandıra arızalıysa ve tahliyesi tıkalıysa benzin stophalinde beklediğinde silindire akar motor boğulur çalışmaz,alternatifleri dene bence elin yatkınsa değilse iyi bir usta bul söyle sorunları gerekeni yapsın
-
Arkadaslar cok tesekkurler sorunu cozdum...
-
mgazaliturk adlı üyeden alıntı
Arkadaslar cok tesekkurler sorunu cozdum...
eee neymiş... söyle de herkes öğrensin...
yanlış şey tarif etmişsek doğrusunu öğrenmiş oluruz...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
aslinda cok basitmis, sizi cok guldurecegim. motor sogukken jikleye basinca calisti. belki de problem tam cozulmedi ama iki gundur motorun pesinden kosuyorum calistirmak icin. eee sifirdan baslayinca bazi seyleri ogrenmek icin bayagi bir aci cekmek gerekiyormus))
-
:D soğuk havada Ilk marsta jikle cekilmemi Hec :D ama Istersen 2000km doldurduysan yinede buji yi değiştir derim ben
-
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
bende tam jikle yazıcaktım daha motor kullanmayı bilmioyorum ama burda geze geze tecrube edindim . Sabah motor marş almazsa jikle açıcağımı :D
-
subap ayarına baktır derim. subap ayarın bozuksa özellikle kışın çok zahmet çekersin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)