x9 250 6000 km bakımı hakkında
Reklamlar
-
merhaba arkadaşlar bugün motorumun 6000 km bakımını yaptırdım. Fakat yağ filitresi değişmemiş galba iş emrinde yağ filitrsiyle ilgili bir şey gözükmüyor. sadece motor yağı ve vites yağı değişmiş. vites yağıda kitapçıkta 80w/90 yazıyor ve servis heralde 75w/90 yağ koymuş. size sorum filitre temiz olupta değiştirmemiş olabilirlermi? ve 80w/90 yazan yağ yerine 75w/90 yağ konmuş herhangi bir sorun olurmu? vites yağını üreten firmanın sitesine baktım hemen hemen ikiside aynı özeliklerde fakat 80w/90 olan yağ için "özellikle devamlı değişken scooter lar için" yazıyor.
özellikle x9 250 motoru olan arkadaşlar ne yaptırdıkları bilgilerini verirlerse 6000 km bakımında sevinirim.
Reklamlar
-
aarkadasim ben de aynı motordan var, haftasonu ayni bakimi yaptirdim. Lanet olasi yer - taksimdeyim, yakın olsun diye kasımpasadaki servise gittim, gitmez olaydım. adam motor yagini degistirdi, degiştirdiginden beri motor ilk calistiginda (OIL) uyarısı yanıp sonuyo, sonra gecıyo. Servisin kullandigi yagdan supheleniyorum.. adamlar yagi degistirdi, hava filtresi ve yag filtresini temizledi, bıraktı-75 milyonumu aldı. sende hagi serviste neler yaptılar?? vites yagina da bisey yapmadi. Hic icime sinmedi.. Motor eskisi gibi gitmiyo gibi geliyo, psikolojik mi artık bilmiyoyorum.
-
servis olarak ferco en iyi servistir ama çok para alıyolar orada. ben anadolu yakasında oturuyorum buradaki servise götürüyorum. ben öğrendim ilitre gerekmediği için değiştirmemişler 10000 de değiştircem bakımlar 6000de bir oluyor ama ben 5000-5500 de götürmeyi tercih ediyorum. bende hem vites yağını hemde normal yağ değişti ve motorun sesi falan farkedilir şekilde değişti. o yanıp sönen OIL uyarısıda 6000km de bir çıkar yağ değişimin geldiğini gösterir. motorda bir arıza varsa service yazısı yanar söner kayış zamanı geldiğindede belt yanıp söner. o uyarıyı servisin söndürmesi lazım ön paneli söküp. ama yol bilgisayarının üstündeki dijital yerde kırmızı yağ basıncı göstergesi çıkıyorsa korkman lazım o zaman!
-
bu motoru 2. el aldım ben, aldigim adam cok iyi bakmis.
Servise girmeden once (oil) yazısı cikmiyodu, serviste yagi degistirdikten sonra yanmaya basladi!! simdi napmak lazım, gidip adamlarla kavga mı ediyim??
O kırmızı yag isareti de kontagi cevirince yaniyo, motor calisana kadar.
-
kırmızı yağ işaretinin motor çalışana kadar yanması normal eğer motor çalışıyor fakat hala yanıyorsa sorun var demektir. dediğim gibi tam 6000km de oil yazısı yanıp söner o denk gelmiştir sana servise götürüp söndürtebilirsin. kendin yapabilirsinde ama uğraştırır biraz. eğer servis içine sinmiyorsa başka bir servise götürmeni öneririm.
bu arada http://autos.groups.yahoo.com/group/clubpiaggio/ uğramanı beklerim.
-
brsyc adlı üyeden alıntı
aarkadasim ben de aynı motordan var, haftasonu ayni bakimi yaptirdim. Lanet olasi yer - taksimdeyim, yakın olsun diye kasımpasadaki servise gittim, gitmez olaydım. adam motor yagini degistirdi, degiştirdiginden beri motor ilk calistiginda (OIL) uyarısı yanıp sonuyo, sonra gecıyo. Servisin kullandigi yagdan supheleniyorum.. adamlar yagi degistirdi, hava filtresi ve yag filtresini temizledi, bıraktı-75 milyonumu aldı. sende hagi serviste neler yaptılar?? vites yagina da bisey yapmadi. Hic icime sinmedi.. Motor eskisi gibi gitmiyo gibi geliyo, psikolojik mi artık bilmiyoyorum.
bahsettiğin servise ben bi arkımın runner ini götürmüştüm...ibrahim diye genç bir ustası vardı..gayet ilgili ve yardımcıydı...acaba çalışan ve iş kalitesi düştü mü bilemiyorum,ben gideli 1 seneden fazla oldu...
ben her yağ değişimnde yağ filtremi değiştiririm ...10 -15 milyon için motorunu zorlamaya değmez bence...eski filtre demek geçirgenliği azalmış demek,dolayısı ile yağ dolaşımı azalır,yağlama azalır...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler