Malum kış geliyor, acaba haftada bir motoru olduğu yerde çalıştırsak aküsü dolar mı? Yoksa illa tekerlerin dönmesi mi gerekiyor?
Malum kış geliyor, acaba haftada bir motoru olduğu yerde çalıştırsak aküsü dolar mı? Yoksa illa tekerlerin dönmesi mi gerekiyor?
dolar hareketi motordan alıyor
hiç kusura bakmayın dolmaz. yaptığım ölçümlerde motor rölantide iken şarz oranı 12,3-12,4 oranındadır. verilen gaz sonrası şarz değeri 13,9 - 14 gibi rakamlara ulaşmaktadır. akünün tam sağlıklı dolması için şarz oranının 13,4 leri geçmesi gerekir. bizzat tarafımca denenmiştir. hatta açtığım konulara bi göz atarsanız daha önce cinnet geçirmeme neden olan şarz konusunu göreceksiniz.
hımm doğrudur motor gazı alınca daha elektirik aksamı güc aldığı için daha verimli olucaktır .astorojna verdiğin bilgi için sağol
rica ederim motorcu48 aslında hiç şarz olmaz demek biraz yanlış oldu şöyle düzeltelim rolantide motorun ürettiği amperle akünün dolması için geren amperin arasında uçurumlar olduğu için motoru rolantide saatlerce çalıştırmak lazım diye düşünüyorum. en ekonomik şarz 10 dakika yüksek devir hem binip zevk almak hemde aküyü halletmek
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
Marşa harcadığını bile zor toparlar. İllede tekerin dönmesi gerekmiyor ama iki dakkikada olacak iş değil. 30 dakika motorun boş yere çalışıp ısınması mı iyi, yoksa 30 dakika motosiklete binme fırsatı mı?
arkadaşlaeın hakkı var rölentide (tabii rölanti devirine bağlı olarak değişir) şarj gerilimi neredeyse akünün gerilimine eşit belki daha düşüktür. o yüzden aradaki gerilim farkı çok çok az olacağından şarj olmaz derecede uzun sürede şarj olur....
Valla o soğukta hiç kusura bakmasın, binemem ben ona. Gazı kitleyip yüksek devirde bırakayım o zaman.
Aküyü çıkartıp şarja koymak daha kolay değil mi? Neden bu kadar uğraşasınız ki?
Cep telefonunuza kaydedin alarmları, 45 günde bir şarj edin...
son 2 senedir. motoru garaja kaldırdığımda haftada 1-2 kere çalıştırıyorum 10 dk falan. ne akü söküyorum nede başka ayarlama yapıyorum.
maşallah canavar gibide akü vs sorunu çıkarmıyor.
sağlıklı tam dolmaz ama kış boyunca akünü korumuş olursun.
evet bende şarj olması için en az 3-4 bin deviri görmesi lazım diye okumuştum biryerde..
bir gün bu forumda bi konu açar ve üyeliğimin silinmesini istiyorum dersem, bu sen ve senin gibi arkadaşların yüzündendir emin ol.
benim için küçük ve artık tahammülümün kalmadığı bu küçük ayrıntıları bulup deşifre edeceğinize konuyu açan arkadaşa yararlı bişeyler aktarmanız daha hayırlı olacaktır. Saygılarımla
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
motora binemem, aküyü sökemem, gazı acar terkederim diyosanız motorun karşısına koyacagınız bir vantilator. Zihni sinir procesi
Dolarmaz. Hatta bitebilir bile .
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)