Slm
Arkadaşlar motosiklete selektör düğmesi ekledim ve yeni eklediğim düğmeden gelen kablonun tekini farın uzun artısına bağladım. sormak istediğim diğer ucu neriye bağlamalıyım. Tabi kontak açıkken çalışacak
Slm
Arkadaşlar motosiklete selektör düğmesi ekledim ve yeni eklediğim düğmeden gelen kablonun tekini farın uzun artısına bağladım. sormak istediğim diğer ucu neriye bağlamalıyım. Tabi kontak açıkken çalışacak
Düğme devreyi tamamladığına göre düğmenin diğer tarafına giden kabloya, yani kablonun diğer uca bağlaman gerekir.
sakın eksiye baglarsan sigorta atar
elektirik anahtarları ya eksi hatta yada artı hatta baglanır köprü seklinde hattı acıp kapar.
motor calısırken elektirik gelen biryere baglaman lazım korna vs gibi,
yada far kütünün içine far kapalı iken dahi elektrik olan bir kablo bulman lazım
Hocam teşekkür ederim yanlış oldu. Negatife değil kablonun devamına bağlaman gerekiyo. Yani şöyle ---/---
Sen bu ortadaki switchi atlatıp bi tane daha koycaksın.
Foto atabilir misin ya çok karıştım :D
Şöyle yapsan, motor ne bilmiyorum ama hemen hepsi aynıdır. Far switchine tek çift kablo gider zaten ikisini takip edip çok rahat bağlayabilirsin. Azcık başından elinle sıyır renklere bak sonra bağlı olduğu yere gidip aynısını bul. Hiç elektrik aksamıyla oynamana gerek yok.
şimdi artı ucu bulmalısın...bulma konusu çok değişik şekillerde olabilir.elektrikçiler genelde ampul ve telli bir sistem kullanırlar.ama ben voltmetre ile buluyorum bi ucu motorun demirine tutuyorum öteki ucuda kabloların soket kısımlarından bakarak buluyorum kontak açıkken 12 13v olan kablo artı uç
ordan kablo alıp senin swicthe takıyorsun swicth ten çıkış alıp uzunlara takıyorsun.böylece swicthe basınca uzunlar elektrik gelip yakması lazım
Sağolulun arkadaşlar . Olay çok basitmiş. Anahtardan çıkan kablonun birini fara giden uzuna diğerinide kontaktaki artıya bağladım ve işlem tamamlandı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)