Tek teker motosiklet römorku
Reklamlar
-
Uzun zamandır yapmayı planladığım,nasıl birşeye benzeyecek,gidişatı nasıl olacak,çok para tutacakmı diye diye merak ettiğim,ama aslında sonuç itibarı ile çok basit duran tek teker römorkumu bugün bitirdim
Proje çok kısa sürdü ama bunu yaparken keyf almamı engellemedi
Aslında bir ay kadar önce planını kafamda tasarlayıp,şasesini bitirmiştim,
Ama römorkta kullanmak istediğim scooter tekerini ,çevremden çıkma,kullanılmış,pas tutmuş,bilyaları dağılmış ,ama yamulmamış bir teker bulamadığım için bitiremedim,halada vazgeçmiş değilim bu tekerden
Jantı buldum bu sefer lastik yok ortada,13 inç
Ta ki geçenlerde bu lastiğe nalburda rastlayıncaya kadar,el arabası tekeri,şambrelli ve bilyalı tam tamına 10 tl
Yolda gidişatı çok güzel 70~80 km görüyor,ama yinede scooter tekeri bakmıyor değilim sonuçta el arabası tekeri,fazla güven olmayabilir
Çift teker römork sağa sola çekme yapabiliyor özellikle kasislerde,ama bunda öyle birşey yok,ön teker nereye arka teker oraya
Üzerinde taşınacak malzeme ağırlığı ve yapılacak az miktarda sürati düşünerek,amortisör kullanmadım
Bence tek eksi yönü daha önce 1,5 metreyi dengede tutmaya çalışıyorduk şimdi 2 metreyi (ölçüler misal verilmiştir)
Hızlandıktan sonra bu sorunda ortadan kalkıyor zaten
Fotoğraflar...
Çift teker römorku üste,tek tekeri alta,
Bağlantıları iki civata ve iki pim
Boyasını yapmadan biraz deneme yapayım dedim,
Üzerine sabit bir kasa yapmamamın nedeni,istediğim zaman herşeye uyum sağlayabilecek düz bir zemin
Bu buzluğu daha önceki dönemlerde yapmıştım,bu sıralar içerisine malzemelerimi koyuyorum
En güzel yanı hiç yer kaplamaması
Şimdi sırada uçan motosiklet projem var,Sahibinden comda çıkma kanat baktım fakat yok yok
Varmı şöyle elinde doktor yada bayandan az kullanılmış çıkma kanatı olan
Şakadır kaale almayınız
Güncelleme 10.04.2014
Bugün römorkta biraz değişiklik yaptım,bir tanıdığımın verdiği alüminyum alışımlı jantı römorka montajladım
Daha önceki çalışmalar İnnova üzerindeydi,fakat şimdiki motorum Wave,römorkun motora montaj aparatını İnnovadan Wave ye bağladım,
Tabiri caizse cuk oturdu
Teker miline 10 tl vermek bana zor geldi
Elimde bulunan 2 adet paslanmaz beton dübelini sırt sırta birbirine kaynatıp tekeri bağladım,kalınlık tam geldi,oktan bile düz
Bundan sonra ellemem İnşallah
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
Reklamlar
-
güzel bi tasarım
-
Güzel çalışma tebrikler
-
Isciligin iyimis tebrik ederim cok sık olmus egimler felan dusunulmus scoter lastigi havasi azicik inik olursa amortisor gibi olur fazla ziplamaz
-
-
Gayet başarılı ve basit. Gelişmiş versiyonları da yapılabilir zamanla.
Sürüş esnasında, viraj ve fren'deki durum nedir? Motoru çekiştiriyor mu yada sağa sola savrulma yapıyor mu? Tabi çok düşük hızlardan bahsetmiyorum
-
bu teker ile DRİFTT yapılabiliyormu :D
AVATAR'da iki teker römork varmış görünüyor,
Şimdide TEK TEKER,
Yakında tekersiz at arabası misali içine oturulabilecek bir römürk çalışması bekliyoruz artık
Tebrikler İnsanın kendi emeği gibisi yok,,,
-
ERROR88 adlı üyeden alıntı
Isciligin iyimis tebrik ederim cok sık olmus egimler felan dusunulmus scoter lastigi havasi azicik inik olursa amortisor gibi olur fazla ziplamaz
Sağolun,
13 inç bir scoter lastiği bulduğumda bununla değiştiricem zaten
Syanur adlı üyeden alıntı
Gayet başarılı ve basit.
Gelişmiş versiyonları da yapılabilir zamanla.
Sürüş esnasında, viraj ve fren'deki durum nedir? Motoru çekiştiriyor mu yada sağa sola savrulma yapıyor mu? Tabi çok düşük hızlardan bahsetmiyorum
Herkezse tek tek teşekkürler
Hız denemesi yapamadım henüz ama gidişi çok iyi,kalkışı yaptıktan sonra sağa sola çektirmesi yok,zaten çekme söz konusu olduğunda kalkış önemlidir ,hızlandıktan sonra rolantide bile gidilir
Frene bir etkisi olduğunu hissetmedim,taşıdığı yük kendisi ile birlikte 50 kg yi geçmedi henüz
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
-
Cevap için teşekkür ederim Kendin uğraşmışsın çok güzel olmuş. Ben de bir ara şöyle bir başlık açmıştım, sonra niyeyse tatsızlaştı, bir yere de varamadı. Sağolsun insanımız yardımcı olmaya çok meğilli, kimse akıl verme peşinde değil !
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/118220-tek-tekerli-romork-projesi-icin-fikir.html
Ama bu senin çalışman gayet güzel bir fikir verdi, mesela bu işin okadar da zor olmadığı fikrini
-
serkanADH13 adlı üyeden alıntı
bu teker ile DRİFTT yapılabiliyormu
:D
AVATAR'da iki teker römork varmış görünüyor,
Şimdide TEK TEKER,
Yakında tekersiz at arabası misali içine oturulabilecek bir römürk çalışması bekliyoruz artık
Tebrikler İnsanın kendi emeği gibisi yok,,,
Teşekkürler Gürcan,sırada ne var bende bilmiyorum henüz
İki tekeride burada:
Ama diriftte arkada tutamazsın herhalde onu,uçar gider
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------
Syanur adlı üyeden alıntı
Cevap için teşekkür ederim
Kendin uğraşmışsın çok güzel olmuş. Ben de bir ara şöyle bir başlık açmıştım, sonra niyeyse tatsızlaştı, bir yere de varamadı. Sağolsun insanımız yardımcı olmaya çok meğilli, kimse akıl verme peşinde değil !
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...cin-fikir.html
Ama bu senin çalışman gayet güzel bir fikir verdi, mesela bu işin okadar da zor olmadığı fikrini
O konuda benimde yanıtım var 2. sayfada,3 ay geçmiş aradan,sözümdede durmuşum,laf yerine iş üretmeyi tercih ederim
DSözüm meclisten dışarı
-
Güzel çalışma olmuş. Yalnız şunu düşündüm üzerindeki dolabın kayma ihtimaline karşı yanlara çıkıntı yapsanız sökülüp takılabilen birşey olsa dolabı daha güzel sabitlemez mi
-
Elinize sağlık böyle birşeye sahip olmak için demirciliğim yok mesela ne kadar masraf ederim acaba?
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
sailor33 adlı üyeden alıntı
Güzel çalışma olmuş. Yalnız şunu düşündüm üzerindeki dolabın kayma ihtimaline karşı yanlara çıkıntı yapsanız sökülüp takılabilen birşey olsa dolabı daha güzel sabitlemez mi
Teşekkürler..
Üzerine birşey sabitlemek istemiyorumki,herşeyi taşıyabilme alternatifim olsun,Birşeyi taşımak için yapacağım imalat daha sonra taşımak istediğim malzemeye engel olmasın
Ama arkalı önlü sağlı sollu,civatalı stoplar yapabilirim,
Zaten şu anki halinde demirin üzerine levha vidaladım,boş bir durumu yok yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------
Murat 48/30 adlı üyeden alıntı
Elinize sağlık böyle birşeye sahip olmak için demirciliğim yok mesela ne kadar masraf ederim acaba?
Malzemesi birşey tutmaz,önemli olan işçilik,yapabilmek,motora bağlantısıda bir o kadar uğraşmalık,özen isteyen bir durum
-
Reflektör lazım en azından ufak bir tane tekerleğin üzerine. Geceleri allah muhafaza bir şey olur.
Çok güzel olmuş elinize sağlık.
-
ayhan.s adlı üyeden alıntı
Reflektör lazım en azından ufak bir tane tekerleğin üzerine. Geceleri allah muhafaza bir şey olur.
Çok güzel olmuş elinize sağlık.
Teşekkürler,
Benim öyle geceleri filan kullanacağım yok ,park lambalarıda görünür vaziyette,Bana o kadar yaklaşabiliyorsa reflektörde hikaye olur herhalde,
ama düşündüğün için yinede sağol
-
Elinize sağlık güzel olmuş,bende böyle birşey yapmalıyım, zira uzun zamandır scooter kullandigimdan ihtiyaç duymadım,
Dikkatimi çeken şu oldu,bu römork tek beden olmuş yanlışmı görüyorum?
Yani ihtiyaç halinde arka tekere montaj aparatı ile baglaniyor ?
-
Tebrikler arka tekerin patlamaması dileği ile
-
gargaburun adlı üyeden alıntı
Elinize sağlık güzel olmuş,bende böyle birşey yapmalıyım, zira uzun zamandır scooter kullandigimdan ihtiyaç duymadım,
Dikkatimi çeken şu oldu,bu römork tek beden olmuş yanlışmı görüyorum?
Yani ihtiyaç halinde arka tekere montaj aparatı ile baglaniyor ?
Evet tek parça,orta kısmında mafsalı var ani dönüşler için,motorada 2 pim sayesinde bağlanıyor
Bu pimler ayriyetten menteşe görevini görüyor,römorkun aşağı yukarı hareketini sağlıyor
-
guzel calisma emege saygi hocam, motosikletinizin jant ve lastiginden iyi olmus
-
hocam motoru yatırdığınızda dengesiz bir güç getirmiyor mu?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler