Arkadaşlar merhaba. Dün gittigidiyordan zincir temizleme ile zincir yağı aldım fakat dalgınlığıma gelmiş temizleme spreyi balata temizleme çıktı. Başlıkta da belirttiğim gibi balata spreyiyle zinciri temizlesem olur mu?
Arkadaşlar merhaba. Dün gittigidiyordan zincir temizleme ile zincir yağı aldım fakat dalgınlığıma gelmiş temizleme spreyi balata temizleme çıktı. Başlıkta da belirttiğim gibi balata spreyiyle zinciri temizlesem olur mu?
bence olmaz çünkü balata spreyi çok ciddi solventler içeriyor zincirin halkalarında bulunan o-ringlere zarar verecektir.
Bence bulabilirsen gaz yağı alıp kullan. Boşuna fazla para verme.
biraz pahalı temizlik olur.....gaz yağı yada mazot + diş fırçası+boş camsil kutusu = mükemmel sonuç
Bu ne arkadaş ya kimse gaz yağı bulamıyor. Az kaldı bu işe gireceğim
El değiştiriyordur Büyüklerimizin girişimci oğulları bu tip işlere de baktığı için önce piyasadan kaldırırlar sonra sürüp vurgunu yaparlar. 10 numaranın Türkiye'de yasak olup her sanayide koca dükkanlarda satılması ve geçen gün gittiğim yağcı abinin nasıl sattırıyorlar soruma cevabı: Gemicik kaptanı ne zaman bırakırsa biz de o zaman bırakırız.
3-5 cm lik yagli boya fircasi ve wd 40 ile temizleyebilirsin.
Bol bol sıkıp fircalarsan piril piril olur .
Bu islemi yikamacida yapip sonrasinda tazzikli suyla tum pisligini akitirsin .
İyice kuruduktan sonra normal zincir spreyi uygulayabilirsin .
Daha da ugrasabilirim dersen zincir spreyinden once ayni fircayla bol olmamak kaydiyla sanziman yagi yada yoksa normal motor yagiyla yaglayip uzerine zincir spreyi sıkabilirsin .
Cok iyi temizledikten sonra sadece sprey yapinca zincirin yan taraflari pas yapabiliyor o yuzden sanziman yagiyla hafif yaglama bunuda engeller.
Ben zincir i söküp yere yatırıp yıkama tabancasıyla temizliyorum. pırıl pırıl oluyor Tabi her zaman değil .
gaz yağı bulunamıyor ama adamlar bunu düşünüp şişelere basmış wd 40 gibi fiyatı da 8-9 lira civarı birşeydi bauhausta.. mazotla da temizleniyor ama yetkili servisler üstüne basarak gaz yağı kullanın diyor..
Temizleniyor olsa bile " ne gerek var "
Balata spreyini mutlaka kullanırsın zaten, geçiver bi temizleme spreyi siparişi
Castrol'un zincir temizleme spreyini aldım 400ml 24 tl. şimdi tek eksiğim kaldırma sehbası
Ducati 1198SP _ RedLove
Güzel fikir aslında ben de bir demircilere uğrayayım bakalım yapabilcek babayiğit varmıymış
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)