Merhaba, motorumla ilgili bir sorunum var görüşünüzü alabilir miyim
Reklamlar
-
Merhaba Kanuni hussar sahibiyim. Motorumu en son abim kullandı, yola çıkarken hiç bir problem yoktu geldiğinde motor belli bir hızı geçmiyor hızlanması çok yavaştı. neyse yamaha servisine götürdüm adam bindi sonra ''Emiş kaydırıcı kapak'' diye bir şey var onu açtı içinde yay filan var onun orda ucu sivri çubukla beraber plastik bir madde var onu değiştirdi. sonra eve döndüm motor düzde iyi iyiydi, ama çekiş yoktu. normalde 70 le çıktığım yeri 20-30 km hızla çıktım. rampada 2 kişi ile kalkış yapardım şuan tek kişi yapamıyorum. ilk defa orman yolunda elime aldım beya dik bir yerdi, o gibi yerleri 2 kişi çıkabilirdim. yaptırdım gayet hızlı eve gidiyorum son hızda tekleme var gazdan çekince yığılma ve sonra düzelme neyse tek tekleye gittik eve...
Sorunun nedenleri olabilecek şeylerden bahsedeyim;
1. 15-40 yağ vardı, abime yağ eklemesini söyledim sınırdan beyaa fazlasıyla 10-40 koymuş bide farklı markalar
2. hava filtresi yerine tam oturmuyor, 2 civata tutuyor birisi yok.
3. Benzinden olabilirmi acaba yetiştiremiyormu ? rampa aşağı inerken son hıza ulaşmasada yine iyi. sorun rampa çıkamıyor düzde hızlanması çok yavaş.
Reklamlar
-
Yagdan degildir. Hava filtresi oturmuyorsa cekme yapmaz.onu bir daha kontrol et.eger gaz yemiyorsa karburator u benzinle temizle.
Benzin deponda pislik mi var ?
Valla kavramadan mi bilemedim .
-
-
sorun büyük ihtimalle karbüratörde ve filtrede kava filtresinin vidasını tamamla onlarda hava filtresinin dış kısmında bi somun vardır içerden civatayı takdıgında sıkıştırması için oraya hırdavatçıdan uygun bi civata tak ustanın bahsettigi şeyin literatürde ismi tam olarak ne bilmiyorum ancak ters şemsiye şeklinde ucunda ignesi olan üzerine yay konan bi parça yayıda maşşallah uzundur onun
bu parça benzin deposunun çıkışındaki valfi vakum yaparak açıp benzin geçmesini saglayan bi parça yerine düzgün oturmadıysa sıkıntı yapıcak bişey
-
Anlaşılan Hava filtresini kontrol etmeliyim.
-
fazla yağ çekişi düşürür, motoru kasar, zarar verir !
-
Yağı da fazla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:22 ----------
Zamaninizi harcayip gorusunuzu yazdiginiz icin tesekkur ederim. Ben hava ve yag dan baslayim
-
Merhaba arkadaşlar bugün, hava filtresi yerine oturmuyordu onu hallettim, yağını değiştirdim 20-40 castrol koydum, hep 10,15-40 koyardım birde bunuu deneyim dedim. sorun yine aynı, ustaya gösterdim gaz pistonu değiştirdi gönderdi, sonra yine aynı sorun rampada kalkmıyor hızlanması yine çok geç. neyse ustaya dedim böyle böyle... teklemede yapıyor.
-Kalbüratör değişecek dedi, temizlenirmi diye sordurmadı bile direk değişecek!!! dedi.
-100 tlyi bulur o da sana dedi.-
şimdi usta daha fazla para kazanmak için mi değişecek demiştir yoksa gerçekten değişmesi gerektiği için mi ? temizletsek düzelmez mi ?
-
Sonucu söyleyim; Başka bir ustaya gösterdim (mondial servisi) kesinlikle kalbüratörle alakalı değil dedi, subab tan yapabilir dedi ama kalbüratöre en son bakılır dedi neyse bıraktım ustaya motora Yaptıkları =) Sente ayarı, sübab ayarı ve kalbüratör ayarı veya temizliği. bunları yaptıktan sonra rampaları benim ilk motorum bws 100 den daha iyi çıkıyor. Resmen canavara dönüşmü. 2700km de aldığımda bile öyle değildi. Bir daha yamaha servisine gidersem allah belamı versin, ilk motorumu satma sebebim de onlardı. ben servis diye oraya gidiyordum haftada bir ön disk balatası değiştirirdim. çaresini bulamadılar, üstelik bws'm 30 krş yakardı (2 yıl öncesi) o zaman saattiğim kişi 15 krş yaktığını basit bir parçada sorun olduğunu söyledi. Yani allah belalarını versin Bolu sanayi sitesindeki çevik motorun (yamaha honda bayi servis). Sente ayarı nedir bilen varmı ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)