Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Xcg 150 devir kesmiyor

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaslar motorumu yeni aldım xcg 150 , 500km rodajı doldurduktan sonra top speed denemesi yaptım ama yapamadım Yol biraz çakıllıydı 120 ye kadar bastım 120 de bıraktım , düz yol olsa ve her viteste kesiciye sokup vites değişimi yapsam 130 u görecek bir motor. Neyse soru o değilde motor rodajdan yeni çıktı devir kesiciye sokmak istedim 11 devirde kaldı 12 devir olmadı neden devir kesiciye girmedi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    nowwarr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Crypton 2014 Beyaz
    neden devir kesiciye girmedi diye bir soru sormuşsun cevap vereyim her motorda kesici yoktur senin motorun karburatörlü bir motor kesicisi olmaz senin 11 bin devirde kalması artık motorun daha fazla ceviremesinden kaynaklanıyo ve o şekilde devamlı yaparsan motora çook zararı var yapmanı tavsiye etmem

ferad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Klx 250 D`Tracker
    Ondan sonra efenim cin mallari 2000 de motor bitiyor.Adam daha rodaji bitmeden son hiz denemesi yapiyor hemde 150cc motorla
    leons bunu beğendi.

@ferad kardes motor ilk yağ bakımını yaptı yağ değişimi yapıldı rodaj bitti anlıyacağın.

@nowwar kardes aynı motorun siyahı var o redline düşüyor ?

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    birde göstergelerin her gösterdiğine inanma, senin o kadranda gördüğün 120km/h hızla

bir bakmıssın yanından bir japon motor 85-90 la seni sollamıs da olabilir

devirde maximum 12000 devir yazıyor diye makina o devre cıkacak diye de bişey yok

sen bosta gazlarsan belki cıkar ama viteste yüke binince gene cıkmayabilir

yeni bişeyler yazmıssın;

belkide senin motorun beyin de arızalı olabilir.

Motorun beyninde bir arıza yok serviste herşeyi yapıldı , servisteki eleman zamanla düşmeye başlar redlineye dedi.

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    geçen benim ybr ile bi sukuter solladım. ışıkta durunca abi bu ne biçim ybr 140 mı yapıyordun dedi. ben de 90la gittiğimi söyledim. meğersem kendi ibresi 120yi gösteriyormuş.
    cenkito ve zerzura bunu beğendiler.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Şu forumda vites değiştirme devrine göre son hızın değişeceği inancı yeni moda oldu. Deneme yaparken es kazara arkadan rüzgar üflüyor, devirden oldu zannediyorlar

sahil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er5, yamaha xcity 250
    keser kardeşim rodajı yap redlinede girer grank da keser bilyede dağıtır rahat ol
    zerzura bunu beğendi.

Arkadaslar motorun son hızı 120-130 dur , diğer motorların km/h göstergesi ile sapmalar olabilir konu dışı mesajlar atmayınız lütfen.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    valla ben geçen gece şehirdışı yolda gelirken 80 le gidiyorum, yanımdan motorun üzerine yatmış bir eleman geçti

merak ettim kaçla gidiyor diye 105 km hıza kadar çıktım o dahada hızlandı 110 km hıza çıktım artık benden uzaklaşamamaya başladı anladımki 110 yapıyor sonra hızı düşürdüm bastı gitti o kim bilir kadranda kaç gösteriyor üstüne falan yatmış motorun
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    arkadaslar motorların ve arabaların kadranları hızı nasıl ölçer ??? düşündünüz mü?

motosikletler ön tekerlek çevresine göre tekerin tur sayısını sayarak ölçüm yaparlar.

motorun ön lastik çapını bir iki boy değiştirirseniz, küçülttüğünüz takdirde eskiye nazaran cok daha fazla değerler okursunuz

sayet büyütürseniz ise eskiden gördüğünüz değerler hayal kalır bir türlü o hızlara cıkamazsınız.

şimdi sadete geleyim: çin malı toplama motorlar; kadranı bir yerden tekeri bir yerden motoru öteki fabrikan alınıp montaj hattında birlestirilir.

eger motorunuza takılmıs kadran mevcut lastiğine göre daha büyük bir tekerleklı motor için kalibre edilip ayarlandıysa haliyle kullananda

hız kadranında absürt rakamlar görür. bende cinli cross kullanan birisi olarak hiçbir zaman hız saatine güvenmem.

ama ne varki bizim halkımızda gözünün gördüğüne körü körüne inanma ihtiyacı vardır, cünkü gördüğü onun hosuna gitmektedir.

bu bahsettiklerim içinde standart olarak kadrandaki olusan sapmalar dahil değildir.

bu sapmalarda dijital olmayan mekanik tüm ölçümlerde olması muhtemeldir.

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    Alıntı xcg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar motorumu yeni aldım xcg 150 , 500km rodajı doldurduktan sonra top speed denemesi yaptım ama yapamadım Yol biraz çakıllıydı 120 ye kadar bastım 120 de bıraktım , düz yol olsa ve her viteste kesiciye sokup vites değişimi yapsam 130 u görecek bir motor. Neyse soru o değilde motor rodajdan yeni çıktı devir kesiciye sokmak istedim 11 devirde kaldı 12 devir olmadı neden devir kesiciye girmedi ?
    kardeş motorunda sorun yokki sen kesiciye neden girmedi diye soruyorsun ama sen yazdığın cümlede demişsin 11 de kaldı niye 12 yapmadı diye işte motor 11 de kesiciye girmiş sen motor kesiciye girme deyince ne anlıyorsun önce o önemli

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    500 kmyi geçip servise gittin diye rodaj bitmez. Rodaj, motor iç yapısının sürüş şekline göre değişmesidir. Bu 2000km de olur, 200km de olur. Açılma olayı biraz farklıdır. Aslında herkez rodajı tam anlamıyla yapamıyor. Rodaj belli kmlere göre belli devirler kullanılarak yapılır. Hava,yol,zaman kavramları bile rodaja etki eder.

Kadranını doğru ölçmek istiyorsan gpsli akıllı telefon al. Hız yazılımları mevcut onları kullanarak ölçebilirsin en doğru ölçümde gpsdir. Zaten 150cc altı makinelerde o hızları yapmaya çalışmak yüksek devirde kullanmak hem sürücü sağlığını hemde motor sağlığını kötü şekilde etikiler.

150cc motorlar 10 bin deviri geçemez, kesicisiz geçer ama 10 dk öyle gittikten sonra motor altında dağılır.

Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    500 kmyi geçip servise gittin diye rodaj bitmez. Rodaj, motor iç yapısının sürüş şekline göre değişmesidir. Bu 2000km de olur, 200km de olur. Açılma olayı biraz farklıdır. Aslında herkez rodajı tam anlamıyla yapamıyor. Rodaj belli kmlere göre belli devirler kullanılarak yapılır. Hava,yol,zaman kavramları bile rodaja etki eder.

Kadranını doğru ölçmek istiyorsan gpsli akıllı telefon al. Hız yazılımları mevcut onları kullanarak ölçebilirsin en doğru ölçümde gpsdir. Zaten 150cc altı makinelerde o hızları yapmaya çalışmak yüksek devirde kullanmak hem sürücü sağlığını hemde motor sağlığını kötü şekilde etikiler.

150cc motorlar 10 bin deviri geçemez, kesicisiz geçer ama 10 dk öyle gittikten sonra motor altında dağılır.

Kardeş ben motorun gaz kesip nınınını gibi redline yani gaz kesici sesini duymak istiyorum benzeri motorlar düşüyor benim motor düşmüyor bunun sebebini öğrenmek için konu açtım

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    Alıntı xcg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş ben motorun gaz kesip nınınını gibi redline yani gaz kesici sesini duymak istiyorum benzeri motorlar düşüyor benim motor düşmüyor bunun sebebini öğrenmek için konu açtım
    Normalde 5.viteste bayır aşağı bile gitsen motor belli bir devirin üstüne geçemez, bu hemen beyine hemde motorun gücüne bağlıdır. Normal şartlarda boş viteste iken redline sokmak istiyorsun motoru anladım fakat eğer çıkmıyorsa iki sebebi vardır ya motor tam açılmadığı için ya da boş viteste bile devir kesici çalışıyordur. Kısacası kubanın bu yaptığı iş hoşuma gitti, boş viteste redline sokmak makineyi öldürmek veya apaçilik yapmaktan başka bişey değil.

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    bence daha da zorlama duyacağın ses, duymak istediğin ses olmayabilir..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

Alıntı Salih_T adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence daha da zorlama duyacağın ses, duymak istediğin ses olmayabilir..
    Ya arkadasların motorlarının hepsi bu sesi çıkarıyor benimkide çıkarsa ne olur ya ? bilenler varsa rica ediyorum yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------

Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Normalde 5.viteste bayır aşağı bile gitsen motor belli bir devirin üstüne geçemez, bu hemen beyine hemde motorun gücüne bağlıdır. Normal şartlarda boş viteste iken redline sokmak istiyorsun motoru anladım fakat eğer çıkmıyorsa iki sebebi vardır ya motor tam açılmadığı için ya da boş viteste bile devir kesici çalışıyordur. Kısacası kubanın bu yaptığı iş hoşuma gitti, boş viteste redline sokmak makineyi öldürmek veya apaçilik yapmaktan başka bişey değil.
    Sanada teşekkür ederim yorum için motor tam açıldı sanırım tam tamına 140 km/h yi gördüm rapma aşşağı tek kişi . bence açıldı neden düşmüyor bu redlineye ya.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    küçük vitesde giriyormu 2 de 3 de. girmiyorsa büyük vitesde hiç girmez

Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    küçük vitesde giriyormu 2 de 3 de. girmiyorsa büyük vitesde hiç girmez
    Girmiyor ne boşta ne 2 de ne 3 de hiçbirinde girmiyor ama aynı motordan başkalarında var , onlarınki boşta 1 de hepsinde giryor

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)