teşekkür ederim
ama henüz halledemedim
istediğime uygun bir model buldum ama çifti eski para birimine göre yarım milyarın üzerinde
biraz para biriktirmem gerekecek
yada çifti 120 ytl ye cobra alıp mandallama kısmını kendim uzatacağım
haftaya izinliyim
o zaman elektronikçiler çarşısını bir dolaşacağım
eğer mandal için uzatma uydurabilirsem
yoksa bir süre daha bekleyeceğim
Hocam ALAN 256R pahalı bir cihazdır.ALAN 256R de extra olarak intercom özelliği var bu nedenle pahalı bir cihaz. COBRA alırım diyosan ASELSAN da COBRA telsize uygun kask içi kulaklık seti mevcut fiyatı yanlış hatırlamıyosam 55 TL civarında olması lazım. Yani COBRA alıp mandalı uzatmak için uğraşmana gerek yok.Bu kulaklık setinide alırsan pahalı olmaz. Eğer intercom kullanmam diyosan COBRA daha hesaplı olur.COBRA nında bazı modellerinde intercom mevcut ama onlar ALAN dan farklı olarak mandala basınca devreye giriyo ve artcınla konuştuğunu tüm telsiz kullanıcıları dinliyo.ALAN da ise kapalı devre intercom mevcut oda mandala basmadan artcınla konuşuyosun ve seni başka telsiz kullanıcıları duyamıyo.ALAN ile COBRA arasındaki fark bu.Birde iki telsiz almanın nedenini sorabilirmiyim başka bir motorlu arkadaşın içinmi istiyosun?Eğer artcın ile konuşmak için istiyosan sana COBRA 925 veya ALAN 256R gibi bir adet cihaz ve iki kulaklık seti yeterli olur.
mp3 çalarlı güneş gözlüğü gördümde bu çok ilgi çekici bişeymiş yahu süper
Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..
artçımla konuşmayacağım
iki motor birbirimizle konuşacağız
aynı frekansdan dinleyen çıkarsa da artık şansımıza
buradan Ozan ile msnden irtibata geçtim ve sağolsun çok yardımcı oldu ama çok yoğun anlaşılan sonradan mailime cevap vermedi
ben de fazla uzatmadna ekonomik bir çözüm bulmak istiyorum
mümkünse bahsettiğin kask içi set için bir link atabilirmisin
özet ile
ben ve başka bir motor telsiz ile konuşmak istiyoruz
bunun için 250 TL civarı bir bütçemiz var
arkadaşlar bu topiği ilgi ile okuyorum.çünkü benimde ihtiyacım var bu sisteme.bende,dün biraz araştırdım burada.carrefour,real,teknosa gibi yerlerde.midland,aselsan cobra,laxon(99 tl)gibi markalar var ama hiç birinin kutusunda kulaklık yok.sizde varmı diye sordum yokmuş.başka yerden temin edebileceğimi söylediler.sonucu merakla bekliyorum.bu arada hepsi burada da kol saati şeklinde telsiz gördüm,üstelik kulaklığıda beraber mevcut.bulabilirsem sizlere linkinide atarım.
buldum:
http://www.hepsiburada.com/search.aspx?sText=telsiz
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
http://a1alarm.com.tr/urun.aspx?IDD=05.01.04.01.01 ürün bu siteye üye olunca fiyatlar görünüyor fakat telefon edip öğrenebilirsin.
Bende bu telsiz var. Motosiklette normal kullandık, pratik olmadı.
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-T...talog=_TELEKOM
Kulaklık takımının fiyatını öğrenince buraya da yazarsan sevinirim.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
tabii ki
http://a1alarm.com.tr/urun.aspx?IDD=05.01.04.01.01
fiyat 50 YTL
bunu MT975 yada MT 850 modelde kullanabiliyormuşuz
kask içine kulaklık ve mikrofon monte ediyoruz
kask içindeki mik+kulaklık kablolarını ve gidona giden ptt (mandal) kablosunu ise tek bri jak ile telsize takıyormuşuz
ve böylece mandallama işini gidon üzerine cırtcırtladığımız buton ile yaparak görüşebiliyormuşuz
Gültekin bence sen de bir alo de
belki aynı kulaklık seti senin telsizde de kullanılabilir
bu arada kulaklık takılınca vox özelliği kullanılamıyormuş, nedenini bilmiyorum
Sağol dostum.
PTT butonuyla uğraşmak, onu kablolamak, sabitlemek, sonra tekrar sökmek bana pek pratik gelmiyor açıkçası. Senin düşündüğün bu sisteme soğuk bakıyorum.
Cihazlarımızda vox özelliği var ve bunu kullanmamız gerekiyor.
Gırtlak mikrofonu diye bir ürün var. (Geride kalan sayfalarda hakkında bilgi var.)
50 X 2 = 100 lira vereceksem, üzerine biraz daha ekleyip onu almak daha mantıklı geliyor.
Hafta içi sirkeciye gideceğim. orada araştırayım, bakalım neler bulacağım.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
kulaklık takıldığında vox özelliğini kulalnamıyormuşsun
telefondaki ses öyle söyledi
eğer kulaklık vox ve gırtlak mikrofonu birlikte çalışırsa en güzeli olur
olumlu haberlerini bekliyoruz
abi biz bisikletle giderken bas-konuş açıyoduk telefonla bir de kulak arkası kulaklık mis gibi oluyordu.http://www.aftermarketcellular.com/c...420JBEGXAR.gif resmi bu da kulaklığın
güzel bişey ama acaba kaç para??????????
KONTROLSÜZ GÜÇ,GÜÇ DEĞİLDİR-
BİNDİM KAWASAKİ ZZR1400'ÜN ÜSTÜNE KÖKLEDİM BEN GAZINI ARKAMDAN GELEN F-16 YESİN EGZOS GAZIMI:queen:
Motosiklet intercom sistemleri ile ilgili olarak www.dnsticaret.com adresini ziyaret etmenizi tavisye ederim.
ziyaret ettim
diyor ama tıklayacak yer bulamadımMotosikletle toplu sürüşlerde olmazsa olmazlardan biride elbette PMR telsizlerdir. Midland'ın yeni modelleri M24, M48, M99 sizlere uzun mesafede görüşme imkanı sunuyor. PMR telsizleri lisansa ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Gelişmiş özellikleri, uzun pil ömrü ve fiyat avantajı ile öne çıkan Midland PMR telsizler ayrıca aksesuar çeşitliliğide sunuyor. Ürün detayları için tıklayın.
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
Sevgili arkadaşlar,gittik milli ekonomimize katkımız olsun diye yerli malı yurdun malı aselsan mt 850 vox,lu aletten aldık..ne yazıkki orjinal kutusuile verilen kulaklıktan vox ile konuşulmuyor...vox kendi halinde el telsizinde devreye giriyor..dolayısı ile ana telsiz aletini elinze almanız ngerekiyor..eee neye yaradı..bu konuda ne yapılabilir..özelden de yazılırsa çok harika olur benim için..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)