Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

kinetic gf 125

Motovento
    REKLAM ALANI

arkadaşlar arızalarla uğraşmaktan bıktığım için benim katırı(xt 350) değiştirmeye karar verdim.motor için ayıracak fazladan para olmadığı ve takas yaptığım satıcıda fazla seçim yapamadığım için hindistan yapımı oduğunu tahmin ettiğim, koreli hyosung markası altında üretilen kinetic gf 125 motorumu, "yeni yenidir" diyerek aldım.
    öncelikle şunu belirteyim xt 350'de gayet güzel bir kazık yedim.alırken pahalıya aldığım motorun arızalı olduğunu kısa sürede farkına vardım.yazı bu arızaları gidermeye çalışmakla ve motoru stop ettiği zaman ittire kaktıra çalıştırmaya uğraşırken dötümden ter atmakla geçirdim.sıfır ve 2. el satan motorcu arkadaşa bu arıza durumunu bildirdiğimde "2.el motor alırken bu riski kabullenmişsindir" gibi güzel bir cevap aldım.ve bu motoru 1 milyar zararla, kış sezonu bahanesiyle iyice fiyatı düşerek, takas ettim.

125 lik motor elbette 350 den sonra çok yavaş ve performanssız geldi.gerçi rodaj dönemi bitip ilk 500 km bakımına götürmedim daha ama bu motorun internet üzerinden de gördüğüm kadarıyla son hızı 95 km/h.motorun artıları elektrik marşlı, sessiz ve çok ekonomik olması.bu motorla ilgili izlenimlerimi yazmaya devam edecem.motorun satış fiyatı 2850 YTL.
    kendim fotoğraflar çektim bastırınca scan ettirip eklerim, şimdilik internet üzerinden bulduğum fotoları ekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Misafir
    hayırlı uğurlu olsun jawa,kazasız belasız kullanman dileğiyle
    bende şu ij yi değiştirebilseydim bi...

teşekkür ederim monema 5

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Hayırlı olsun jawa
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Misafir
    nahema5=planet5(350 cc ,tek silindir)
    benimkisi Ionumep5=jüpiter5(350 cc,çift silindir)
    karıştırmayalım lütfen

Kingston - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    110 ft simdilik [mz den sonra ii gelmedi]
    yaw abi gel burda sana 2000ytl ye gıcır gıcır 2003 modifiyeli bi tane mz 301 alırdık yaw nyse hayırlı olsun kazasız belasız sürersin inşallah
    bu arada senin xt350 deki arıza neydi?
    Kingston in Aksaray
    (niye diye sormayın :((()

jüpiter bunu yazdığın iyi oldu bende bazılarında çift silindir görüp merak ediyodum hakikaten.arkada yazana dikkat etmemiştim.o fosur fosur sesi bambaşka yav ama ikiside 350 cc, tek silindir ile çift silindir arasındaki fark ne?kullandınmı hiç tek silindirlisini, ben ikisinden de henüz kullanamadım ama bigün kapacam burdakilerden birini.

kingston aslında dediğin doğru ama ben xt'yi takaslı verdim.eğer verdiğim yerde dediğin gibi bi mz olsa onu alırdım.ama elektrik marşı hakikaten büyük konfor.
    xt'nin silindir contası patladı, oluk oluk yağ geliyordu.bu basit bir şey ama asıl sorun sübaplarda idi.benden önceki sahipleri bayağı bir hırpalamışlar motoru.sübap yatakları bozulmuş ve defalarca alüminyum kaynak ile düzeltilip yeniden yuva açılmış, ayar tutmuyordu, sübap yamultuyor kompresörde kaçak yapıyordu.üst sübap kapağı çatlamış alüminyum kaynak yapılmış.ön amortisör keçeleri hakkın rahmetine kavuşmuş, kasislerde tak diye vuruyordu, arka fren balatası bitik, fren pedalı bir aksesuar olarak kullanılıyor yinede ön frenlemede basmak gerekiyor zira ön fren müşirinin kablosu havaya bağlanmış daha sayayım mı?

Motosikleti
    boşver sayma
    gene iyi takas etmişsin
    aslında elektrik marşı gerçekten büyük lüks ama her zaman bir racing i basarak çalıştırmayı istemişimdir
    Kingston in Aksaray

Misafir
    o fosur sesi tek silindirlilerden çıkıyo galiba,hiç kullanmadım tek silindirlisini
    tek silindirlisi 22 beygir,çift olan ise 24 beygir

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Jawa hayırlı olsun güle güle kullan.Benimde motoru değiştirme vaktim tik tak tik tak yaklaşıyor.

kingston benim hayalimde racing ama sabır diyorum.

2 beygir için neden fazladan bir silindir koymuşlar anlamadım.vardır bi numarası araştırmak lazım.

banro teşekkür ederim.vallahi tik tak yaklaşıyo diyince ben ta buradan heyecanlandım.dostum şuna emin ol 125 cc, motorcu için uygun değil.insanın hevesini törpülüyor.
    aklında belli bir şey var mı?yine sıfırmı alıcan yoksa 2. el yüksek hacimli bir şeymi düşünüyorsun?

Misafir
    belkide sırf prestij için 2 silindir koymuşlardır

Motosikleti
    tork
    Kingston in Aksaray

Motosikleti
    Jawa borç harç "0" twister düşünüyordum ama honda zam üzerine zam yaparak hevesimi kırdı. O parayı 250 lik makina ya vermektense 2.el 500cc lik bir makina düşünüyorum.Martta motoru satarım kredimi çekerim sonra fuara gidip bakacağım kararım ondan sonraya.

Motosikleti
    honda
    Kingston in Aksaray

kingston sakin ol!

banro, dostum 2. el almaya karar verirsen çok dikkat et.

Motosikleti
    banro, dostum 2. el almaya karar verirsen çok dikkat et.
    Yardım edersin nede olsa tecrübelisin

evet, kazık yeme konusunda çok tecrübeliyim

JetAime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motorsiklet, Seyahat, Bilgisayar
    Jawa hayırlı uğurlu olsun.. Şekli güzel resimde hoş duruyor. Hafta sonu bir dükkanın içinde ilk defa gördüm Bu Kinetic'i, 170 lik makinaydı dışardan görünce "vay bu ne du bi bakiim fiyatını sorayım" dedim girdim içeri.. 4 milyar çekti aynen çıktım dışarı Bu arada Ateş'in deyimiyle bitlendim motorumu satıyorum : Bit pazarında inceleyebilirsiniz.. Aklınızda bulunsun isteyen soran olursa filan
    Benim icin zoru basarmak kolaydir, imkansiz ise biraz zaman alir!”

Sinan Atasoy

Mr-Metal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ulan bi gün ben de motor alacam ama o zaman çok yaşlı olcam

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler