piston etek vuruyorsa motor ısındığı zaman ses kesilir . piston direk ısıya maruz kaldığından genleşerek çap büyüyecek, silindirde hava veya su soğutma sistemiyle dışarıdan soğuduğu için genleşme daha az olacağından pistonla silindir arasındaki boşluk ta azalacak dolayısıyla seste azalacak. ben senin yerinde olsam şu işlem sırasını uygularım;
1 eksantrik zincir gergisinin ortasında ayar vidası vardır motor çalışırken tornavidayla saat yönünün tersine doğru çevirdiğimiz zaman zincire baskı yapar ses kesildiyse tensör arızalıdır.
2 ses kesilmediyse külbütör kapağını kapağını söküp kam mili yataklarının boşluklarını tornavidayla aşağı yukarı kastırarak kontrol et çok boşluk varsa problem burda da olabilir
3 piyano yataklarınıda kontrol et
4 silindir kapağını sök anahtarla krank milini sabitle pistona el ile kuvvet uygula biyel kolu rulmanında boşluk olup olmadığını kontrol et
5 dahada geriye krank mili kaldı . pistonu büyütünce krank mili fazla kuvvetten eğildiyse salgıdan dolayı yatakları aşındırmış olabilir
tabi kendi motorunuzu daha iyi tanıyorsunuz. ben kendi motorumu aklımda canlandırarak olasılıkları yazdım . benim motordada ses vardı ama sizinki gibi tık tık tık diye her patlama zamanında ses gelmiyordu .daha yankılıydı tıktıkırr tıktıkırr
diye motor ısınınca kesiliyodu bende piston etek vuruyor diyodum kendimce ama Allah tan tensör yayı ısıdan özelliğini yitirmiş eksantrik zincirine az baskı yapıyormuş ısınıncada genleşmeden sesi kesiyomuş. inşallah senin probleminde budur