Merhaba dostlar, aranıza yaklaşık 2 hafta önce CBR125R ile katıldım.
18 yaşındayım taze motorcuyum. İstanbuldayım. Bazı konularda da tavsiyeye ihtiyacım olabiliyor. 6-7 aya yakın süredir takip ediyorum forumu.
Neyse sadede geliyim. Geçenlerde bir ramazan günü. Niyetliyim iftara 3-4 saat var kafa dalgın. Motoru inceliyorum. Kullanma kılavuzunu okuduk bi deneyelim madem dedim, ve yağ kapağını açtım. Bi bezle sildim, kılavuzda yazıldığı gibi vidalamadan soktum (galiba tekrar okumam gerek) ama hiç yağ yok gibiydi, vidalayınca ise tam iki çizginin arasına geliyodu. Neyse saf ben "arabalarla aynı mantıktadır iki dk rolanti görsün motor stop eder bakarım" dedim. Elimdeki yağ kapağını farketmeyerek marşa bastım bi süre yağ banyosundan sonra çok geç olmadan kapadım küfrede ede sildim pakladım motoru binip gittim. Dün kontrol ettiğimde ise yağın iki çizginin altında olduğunu farkettim. Sürekli de kullanıyorum motoru. Malum bayram servisler kapalı ve pahalı. Bunların fabrika çıkışı hangi yağ oluyor? Eklesem sıkıntı olur mu? Yağ markası çok farkettirir mi? (yani içinde castrol varken shellin yağını kullansam)
yardımı olursa diye: honda Anes çıkışlı.
Şimdiden teşekkürler, güvenli sürüşler