kawasaki 454 ltd mars basiyor ama motor calismiyor
Reklamlar
-
04 Ağustos 2013, 14:47
Slm erkadaslar. Benim kawasaki 454 ltd normal calisiyordu. Bir ay yatiktan sonra celistirdim, calisacak gibi oldu, ama sonra vazgecti.
Nezaman marsa bassam mars moturu donuyor, fakat baska hicbirsey calismiyor. Motor kapagini actim mars motorunun disimi kirik diye ama saglam cikti. Motor kapagi aciken marsa bastim. Marsmotoru zinciri rahat donderiyor. Motordan cikan ses sadece "vzzzzzzzzzzzz" yani kutleme veya motordan hareket yok. Acaba diyorum bobinlere yada bujilere elektrikmi gelmiyor. Ona nasil bakabilirim.
Tum lambalar ve sinyaler calisiyor. Motordan pek anlamam ama tamirciye goturmek istemiyom. Amerikadayim bakim icin bir ara goturmustum $400 aldilar moturu zaten $500 almistim ya motoru yapacam, yada atacam.
Belkide durumumu pek iyi anlatamamisimdir ama video veya resim gerekirse genderebilirim.
Reklamlar
-
04 Ağustos 2013, 15:49
farlarını aç marşa bas...marşa bastığın anda farların sönüyorsa akünü şarj ettir...
-
04 Ağustos 2013, 18:05
Samet kardes, tesekurler cevabin icin. Evet, dedigin gibi, marsa basinca farlar sonuyor. Sarj edip birdaha denicem bugun. Naticeyi de yazarim.
-
04 Ağustos 2013, 18:48
http://images03.olx.com.py/ui/1/58/67/7185167_5.jpg
Motor bloğunda, üst kapağın oradan aşağı doğru inen bir başlık var. O buji piposu... Çıkar o kafalığı, içerisinde 2 kablo gibi bir şey görüceksin. Şasiye değdirerek marşa bas ateşleme varmı bir kontrol et.
Buji başlığı dediğim şey şu resimdeki siyah plastik zımbırtı. O plastik bujinin tepesine oturuyor zaten takıldığında. Yani bujileri ateşliyor... Çıkar o başlığı, şaseye değdir ucundaki kabloyu ve marş bas... Elektirik geliyorsa şu çakmalara basınca ufak bi kıvılcım atar. O şekilde bir ateşleme görüceksin... Ateşleme geliyor ise bujiyi, buji anahtarı ile çıkart bak bakiyim durumu ne kararmışmı yanmışmı... Simsiyah kurum bağlamışsa bujiyi değiştir.
buji sağlam ise o başlığı bujiye geçirip yine aynı yöntemle bujiyi dene ateşliyormu.
http://d1210.hizliresim.com/12/d/dvmpn.jpg
Karbüratör tahliye hortumu vardır dışı metal zincir gibi bir şey. Onun ucundaki vidayı gevşetip biraz benzin akıt. ateşleme var ise...
-
04 Ağustos 2013, 22:04
Tr-select, dediklerini hemen yapiyorum. Samet kardes okuyu sarj etim, vedenedim lambalar sonmuyor, ama motor gene ayni. Video cektim yukleyecem youtubeye. Tr_select'ginde dediklerini simdi deniyorum.
Video burda http://youtu.be/hs5wjDEUpRw
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:44 ----------
Tr_select dedigini yaptim. Ikitane buji vardi motorda. Onca birini soktum saseye degdirim denedim, ama hic ates gelmiyordu. Ikincisinide denedim ordada yok ates. Kablolarin ciplak ucu gorunuyordu, ve once saseye tam yapistirdim sonra 2-3mm mesafe brakarak denedim. Depoyu soktugumde ikidane bobin vardi motorda(o siyah kola kutusuna benzeyen seyler bobin herhalde) onlarimi degistirmeliyim, yoksa onlardan enceki kaplolari deneme yolu varmi. Yardimlariniz icinde tesekurler.
-
04 Ağustos 2013, 22:05
Marş rublesi bozulmuş olabilir. Marş motoru çalışıyor fakat hareketi pistonlara vermiyor galiba.
Bujiyi söküp parmağınızı buji deliğine sokup marşa basın bakalım kompresyon oluşuyormu . Hava basıncı parmağınızı itmiyorsa olay dediğim gibi muhtemelen
-
04 Ağustos 2013, 22:46
Eger bu rubles dedigin sey mars moturunun ilk hareket etirdigi seyse, yani mars motunun zinciri onun usnden geciyorsa, Ben kapagi actigimda mars motoru onu bosa ceviriyordu. Senin dedigin gibi motorun pistinlarinda his hareket yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:15 ----------
Bu rubles benim degistirebilecegim birseymi? Birde motoru acip bir video mu cekeyim.
-
04 Ağustos 2013, 23:00
Dişli dönebilir o dişlinin içinde resimdekine benzer bir parça vardır bu parça hareketi dişliden krank miline aktarır. Motor çalışınca işi biter. Çalışana kadar aktarımyapar.
Yaklaşık olarak resideki gibidir. Dişlinin içinde kovanda olur direk göremeyebilirsin.
Video iyi olur tabiki.
-
04 Ağustos 2013, 23:19
marş motorunda sorun yok gibi ateşleme yok, pick-up coil diye bir arattır modelinin arızalarını.
-
04 Ağustos 2013, 23:31
Marşa bastığında pistonlarda hareket varmı? Bujinin birini sök,deliğe parmağını yaklaştırp marşa bas,hava geliyormu?Bu arada güzel makina,güle güle kullan.
-
05 Ağustos 2013, 01:08
Motor aciken calistirdim video. Insallah sorun basit birseydir
http://youtu.be/HqVHMpMo2k4
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
Pistonlarda hic hareket yok. Dedigin gibi bujiyi sokup parmagimla baktim. Bu arada bujide hic elektrik yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------
Acayup arkadasin dedigi gibi rublesten supheleniyorum, ama o rubles bozuksa bujilerden elektrikte kesilirmi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:52 ----------
Cok rahat bir motor yoksa atacam. Ibne bir calisa bunun aynisina yapacam.
-
05 Ağustos 2013, 01:29
bujilere elektrik gelmiyorsa tersten gideceksin, önce buji kabloları, sonra ignition coil, sonra da pulsing coil. Bunların ölçüm değerleri vardır. Bunlardan biri arızalı. sesten duyduğum kadarı ile marş motorun çalışıyor sorunun elektrik gitmemesi gibi..
-
05 Ağustos 2013, 02:06
Droggy kardes, sence rubles te sorun varmidir. insallah orda birsey yoktur. Simdi ignition coil ile pulsing coil ne oldugunu ve nerde oldugunu bulmaya calisacam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------
Ignition coil'a elektrik nasil geliyor mu gelmiyormu denemesini bilmiyorum ama yenisini alsami diyorum besit birseye benziyor. Interneten baktim $100 civari. Orjinal Kawaskinin
-
05 Ağustos 2013, 03:44
Acayüp'ün dediği gibi marş rublesinde sorun olma ihtimali yüksek.Onun harici ateşleme esnasında ve ardından süre gelen elektrik organlarıda arızalı olabilir...Ama ilk iş pistonu hareket ettirmek olmalı.Ardından tesisatın diğer parçalarına geçer olay.Kabloları yenilemeden 100 dolar masraf yapmak pek mantıklı değil.
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
-
05 Ağustos 2013, 03:54
Rublende sorun var.
Ruble arızalı olduğu için rotor u çevirmiyor rotor dönmediği içinde ateşleme olmuyor.
Ateşleme olmaması ile pistonun hareket almamasının nedeni aynı.
Kapak açıkken zaten rotor dönsede ateşleme olmaz. Hani rubleyi halettikten sonra kapağı açık denediğinde çalışmasını bekleme .
Büyük dişlinin önündeki metal silindirik parçanın adı rotor. İçinde mıknatıslar var. O parçanın arkasına montajlıdır ruble .Marşa bastığında onunda ve dolayısı ile krank milinin ve yine onunla birlikte pistonlarının hareket alması lazım.
Önce söküp inceleyip duruma göre yol belirlemek lazım.
not : Coil lerle işin yok hiç kurcalama.
-
05 Ağustos 2013, 04:00
ruble arızalı ise vurdurmayı dene bir??
bakalım çalışıyormu??
çalışırsa diğer yerlerin sağlam olduğunu anlar direk nokta atışı ile girişirsin arızaya...
-
05 Ağustos 2013, 04:12
Tabi işin şu kısmıda var.Motosiklet ne kadar süredir yatıyor ? Karbüratörde ki bayat benzini temizlediniz mi ? Blok kısmını açtığınız için yağ akmış temiz görünüyor zaten.Yeni değiştirdiniz sanırım.Bujiler sağlam kalmışmı bu da önemli.Size iyi bir uğraş olacak bu motosiklet...
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
-
05 Ağustos 2013, 04:22
Motor bir ay önce çalışıyormuş büyük ihtimal 2. marşta çalışır.
Sen kapağı kapat yağını tekrar doldur , bir yokuştan aşşağı 3. viteste vurdurarak çalıştır. yokuş yoksa birisi itebilir motoru. Bakalım ne olucak.
Sonrasında ruble bile normale dönebilir.
Vurdurmayı bilmiyorsan onuda ayrıca tarif ederiz.
-
05 Ağustos 2013, 05:16
pardon videoyu şimdi izledim..o marş ile çalıştırman imkansız..kesinlikle vurdurarak dene ve çalıştığını göreceksin..tabi önce yağının filan eksik olmadığından,benzin olduğundan musluğun açıklığından ve kontağın açık olduğundan emin olduktan sonra..
marş motorun sağlam ama hareketi iletemiyor...rubleyi değiştirmen gerekecek..tabi vurdurduktan sonra kendine gelmezse...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
05 Ağustos 2013, 05:35
Sagolun arkadaslar. Yarin vurdurmaya calisacam.eger calismazsa o yokustan geri eve nasil cikaracagimi bilmiyorum. Malesef burda oyle cok arkadasim yok. Yani itipde yardim edecek o yuzden yokusu asagi.
1.Kontagi acacam
2.benzin acacam.
3. 3. Vitese atacam (1 asagi 2 yukari herhalde)
4. Debriyaza basip hizini alinca debriyazi birakacam.
Ondan sonra motor calisacak ve tepeye motorla cikacam "insallah"
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler