Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

kawasaki 454 ltd mars basiyor ama motor calismiyor

REKLAM ALANI
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Samet Ağır'ın dediklerini uygulayın.Motor tam çalışmahararetine ulaşıncaya kadarda bir müddet stop etmeden kullanın büyü ihtimal sorun çözülecektir.Çözülmez isede mecburen tamirciye,(mekanikten anlamadığınızı varsayıyorum).Başka bir yerini kurcalamayın hiç.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    kawasaki 454 ltd, Can-am spyder 900
    Tamam ergun abi. Dedigini yapacam. Eger calismazsa tamirciye goturecem. $400 gecerse yapma dicem. Cunku o motor burde $500 ile $800 arasi satiliyor.

Motosikleti
    Ever arkadaslar. Dediginiz gibi yakus asagi vurdurarak motoru cok rahat calistirdim.

1.Motorun randuman ayari bozuk olmali. Durunca, yada gazi kesince hemen stop ediyor.

2.Akum olmus galiba. Cok fazla sarj etim ve marsa basark bitirdim. Iki defa lambalari acik birakmis ve bitirmistim. (Yenisini alacam)

3.Bir yerden benzin dokuluyordu. Karanlikti neresi oldugunu bilmiyorum. Sabah bakacam.

Arkadaslar 3. Viteze atamadim nedense. 1. Vitesten yukariya aldikca motor bosa giriyordu. Ama 1. Vitesten calistirdim.

Yarin yani akuyle denicem.

Simdi hikayemi anlatayim.
    Yuksek bir yokustan asagi saldim motoru, ve ilk denememde calisti. Hemen durdurdum motoru ve stop eti. Yakusun devamini gene indirdim ve calisti gene. Yokusun asagisina kadar aurdum ve bosa atim durdum. Elim gazda hafir gaz veriyordumki stop etmesin. Benzik damladigini gorunce stop etim. Nerden geldigini bulamadim. Ve okum bostu calistiramadim yolda duz oldugu icin itekliyemedim. Yokusun ustune motoru itekledim. Abi hic bukadar yorulmamistim. 40 metre cikana kadar anam agladi. Insan o tepeye yuruyerek ciksa yorulur. Dedim asagi salacam simdi, calismasa ustune "Free Bike"(Bedava Motor) yazip birakacam durdugu yerde. Coksukur calisti. Hemen eve sondum. Evin arkasina park etim.

Simdi yeni bir oku ile denicem. Eger calismazsa, demeki dediginiz gibi rublesi bozuktur. Parcayi kendim interneten alirim, tamirciye gotururm ve kaca takacagini sorarim. Uyarsa yaptiririm. Ben cimrilikten degil, hakindan fazlasini almaya calistiklari icin zoruma gidiyor.

Yani valahi motordan anlayan meksikalinin biri gelse yapacam dese evinde, hic acimadan $500 bile veririm. Ama burdaki tamircilerle $200 anlasiyon arabayi almaya gidiyon $700 diyor. $200 demedikmi diyon. Eee kilimanin gazi bitmisti, firenlerini degistirdim, kayisini degistirdim. Calisan silecekleri bile sormadan degistirmis. Lan niye sormadan kilima gazi koyuyon belki ben kilimasiz araba seviyom. O yuzden goturmek istemiyom birdaha. Burda tamircilerin saatlik servisi $60 motorun ustunde iki saat dursa $120 ondan sonra takdigi her parca icin ayri ucret aliyorla. Mesela yeni zincir $40 satiyor, $10 takma parasi, ve kac daka calistiysa mesale 30 daka $30 da iscilik parasi. Yani $40 zincire $80 oduyon.

Turkiyedeki ustular parca satmak icin iscilik parasi bile almiyor bazen. Hele coguda "at birseyler diyor." (Adanada cok) Bu ustalarin degerini bilin. Valahi yoksa benim gibi tamircilerin unuden gecmeye korkarsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:28 ----------

Bu arada yardimci olan tum arkadaslara tesekurler. Sonucu size bildirecem. Birdahada motorlari garajda curutmicem. 3 tane var. ikisi esimin biri bemin. 2006 suzuki gs500f ninde sorunu var bunu yaptiriyim oburune baslicam.

Motosikleti
    Arkadaslarlar, bu rubles dediginiz parca bu degilmi.

http://www.ebay.com/itm/370737315643

Kulanilmis $57 bunu almayi planliyordum eger dogru parcaysa. Adam saglam diyor. Bozuk cikarsa parami geri alabilirim

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Aynen dostum budur.

Burayada takılıyor.

http://i993.photobucket.com/albums/af59/__face__2/100_4125.jpg

http://i158.photobucket.com/albums/t93/bludevilz91/wisecoclutchbasket2.jpg

http://www.venturers.org/Tech_Library/attachments/clutch5.jpg
    Bildiğim kadarıyla ayar mayara gerek yok. Şak diye tak dostum

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Sorunu çözdünmü ?

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bu motordan bende vardı ( KLE 500 ) Aynı sorunu yaşadım. Arıza subaplardan dı müthiş ustalarımız arızayı anlayıp yapana kadar ben marşı çok zorladım ve marş rublesi bozuldu. Büyük ihtimal senin motorunda subaplarında sorun var. Marş rublesini yapıldıktan sonra ilk marşda calışmazsa uğraşma subapları da değiştir.

Ruble arızası bukadar ilerlememişti senin motorda tamamen bozulmuş yada başka bir arıza var çunku çıkan ses tamamen boşa döndüğünü gösteriyor.

Arızalı olan rubleyi değiştirmek için dikkat etmen gereken çok önemli bişey var. Beni çok uğraştırdı yapamayınca servisine göturmek zorunda kaldım.

http://www.youtube.com/watch?v=HqVHM...ature=youtu.be bu videoda 2. saniyede gösterdiğin yerdeki Göbekte bulunan vidayı söktükten ortayan çıkan boşluğa ters diş uzun bir vida sıkman gerekıyor. Ancak bu şekilde marş rublesini cıkartabilirsin. Sen vidayı sıktıkca parça kendini dışarı atacak. TERS DİŞ olduğunu unutma. Ben oraya uygun ölçüde vida bulamadığım için yapamadım.

Parçaları söktükten sonra yenisi ile değiştirmen gerekiyor tamir olmuyor. ( muş buradaki ustalar oyle dedi )

Marş rublesi amerikada 50 dolar civarında.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------

Arızalı parça linkdeki 13193 kodlu parça

http://www.oemmotorparts.com/oem5.as...KA-KLE500-3_AX

Diğer fotolar debriyaj balatasının resimleri. Marş rublesinin arızalısı hali evde duruyor. Akşam arızalı kısımın fotosunu buraya koyarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------

13193 kodu genelde marş rublesi kodu ve birçok modelde aynı kodun devamında (-) işareti ve sonrasındaki numaralarda model ve yıl versiyonlarını gösteriyor.

Şimdi asıl iş o parçayı sökmede. Soküp üzerindeki kodu öğrenmeli yada sana yolladığım linkdeki katalogdan bulmalısın.
    tr_select ve Dante01 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Abi sorun dediginiz gibi rublestenmis. Tamircide simdi. Kusura bakmayin uzun zaman oldu siteye girmedim konuyu takip etmiyor zanetmediniz insallah. Kayin peder rahatsizdi ondan internete giremiyordum

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı Dante01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi sorun dediginiz gibi rublestenmis. Tamircide simdi. Kusura bakmayin uzun zaman oldu siteye girmedim konuyu takip etmiyor zanetmediniz insallah. Kayin peder rahatsizdi ondan internete giremiyordum
    Geçmiş olsun dostum. Motoru hallettiğine sevindim. Yine fahiş işçişik parası istemesinler ?
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

Motosikleti
    Emegi gecen tum arkadaslara ve yazanlara cok tesekur ederim
    Oncelikle kusura bakmayin uzun zaman oldu siteye girmedim konuyu takip etmiyor zanetmediniz insallah. Kayin peder rahatsizdi ondan internete giremiyordum.

Motoru Kawasaki servisine goturdum. Motor cok eskidir yapamayiz dediler. Sonra siparis uzerine ozel motor yapan bir yer buldum, "Bunlar Harley-Davidson tibi motorlari bastan asagi kendilri diziyorlar" onlar getir yapariz dediler. Bende korkarak goturdum dedim eger masraf $400 gececekse yapmayin motor sizin olsun dedim. Adam guldu seni somurmeyi korma dedi ama bizden motor siperisi verirsen o zaman bir $10,000 yada $15,000 dolarini aliriz dedi. Motoru acti bakti ve sizin dediginiz gibi rublesi kirik dedi.

Bu resimdeki zincirin altindaki dislinin gobek kismi kirilmis. Yanisini aldi.

Yeni disli $86
    Yeni kece $40
    Yagini degis meliymis $22
    Iki saa iscilik $120 dan $80 indirdi sagolsun
    Ve trafik sigortasi 18 dolar.

Yani baska sorun cikmazsa $146 ve %5 KDV ekleyacakler. masrafim bu olacakmis. Motoru bitirsin gene size nasil oldugunu yazarim.

Bu adamlar cok guzel motor yapiyor, ve adam sakaci cana yakin biriydi websiteleri
    http://ramboscyclehouse.com/
    Bunlarda en son yaptiklari motorlardi. Yasil motor potronun motoruynus.
    http://ramboscyclehouse.com/gallery/shop-rides/

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı Dante01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emegi gecen tum arkadaslara ve yazanlara cok tesekur ederim
    Oncelikle kusura bakmayin uzun zaman oldu siteye girmedim konuyu takip etmiyor zanetmediniz insallah. Kayin peder rahatsizdi ondan internete giremiyordum.

Motoru Kawasaki servisine goturdum. Motor cok eskidir yapamayiz dediler. Sonra siparis uzerine ozel motor yapan bir yer buldum, "Bunlar Harley-Davidson tibi motorlari bastan asagi kendilri diziyorlar" onlar getir yapariz dediler. Bende korkarak goturdum dedim eger masraf $400 gececekse yapmayin motor sizin olsun dedim. Adam guldu seni somurmeyi korma dedi ama bizden motor siperisi verirsen o zaman bir $10,000 yada $15,000 dolarini aliriz dedi. Motoru acti bakti ve sizin dediginiz gibi rublesi kirik dedi.

Bu resimdeki zincirin altindaki dislinin gobek kismi kirilmis. Yanisini aldi.
    http://s21.postimg.org/ilvbhna3b/454_side_cover.jpg

Yeni disli $86
    Yeni kece $40
    Yagini degis meliymis $22
    Iki saa iscilik $120 dan $80 indirdi sagolsun
    Ve trafik sigortasi 18 dolar.

Yani baska sorun cikmazsa $146 ve %5 KDV ekleyacakler. masrafim bu olacakmis. Motoru bitirsin gene size nasil oldugunu yazarim.

Bu adamlar cok guzel motor yapiyor, ve adam sakaci cana yakin biriydi websiteleri
    http://ramboscyclehouse.com/
    Bunlarda en son yaptiklari motorlardi. Yasil motor potronun motoruynus.
    http://ramboscyclehouse.com/gallery/shop-rides/
    Hocam bana hatun ayarla oradan, hemen geliyorum Yıllarca sömürülmüşüz bu memlekette arkadaş !
    Yinede sizin adınıza çok sevindim. Videoda isteriz şimdiden söyliyim
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

Do1uNaYy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Calibre 250 gitti ZX-6R GELDİ
    Hayırlı akşamlar, ara ara iyi denk geldi hatta süper oldu.

Aynı dert bende de var arkadaşlar eksiksiz :( ustaya linki attım işine yaricaktır sanırım yazılanları görünce.
    Ata eyer gerek, eyere er gerek.
    Motora er gerek, ere ful koruma gerek

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler