Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Nx4 Falcon Egsoz Boyama

REKLAM ALANI
    V@R@D£R0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nx4 Falcon
    öncelikle herkese slm lar
    motosikleti aldığımdan beri egsozun motor çıkışındaki boyanın sararmasından rahatsız olmuştum.
    bi arkadaştan duymuştum telfırça ile fırçalarsan bi şey kalmaz diye ama fırçaladığım halde sararma gitmedi
    ben de boyamak üzre egsozu söktüm.
    bu arada sanayii ve boyacılarda yanmaz boya aradım bulamadım.koçtaşta ise bulabildim.
    internette yanmaz boya fiyatları 30 tl gibiydi
    koçtaştaki ise 12.5 tl ydi
    ilk basta fiyatı sebebiyle vazgecmiştim kalitesizdir diye ama sonra bununla boyar begenmezsem netten pahalılarından alırım dedim
    egsozu boyamadan önce tel fırca ıle fırcaladım ama istediğim gibi temizlemedi bende matkabın ucuna takılanlardan aldım

ve bir güzel alttaki boya kalıntılarını temizledim.tabii temizlerken dikkat;elimde eldiven olmasına rağmen bu tel fırçalar eldivene takıldı ve tabiii elimi kedi cırmalamış gibi çizdi
    norma sprey boyaların acısını uzaklıgını ölçüsünü kacırdınmı akar ama bu boya cok inceymiş tecrubem olmamamasına ragmen gayet guzel uygulayabıldım.kuruduktan sonra 2 kat daha uyguladım.daha sonra egsozu taktım.ilk çalıştırdıgımda.belirli bir sıcaklık oluştuğunda egsozdan mavi mavi dumanlar ve acaip koku geldi.bir kac kez kullandıktan sonrada duman çıkmasada koku gelmeye devam ediyodu.sonnuç ise resimdeki gibidir:

yaklaşık 1000 km dir kullanıyorum bi sorun yok.iş yaparken resim çekemediğim için kusura bakmayın.
    herkese iyigünler...
    rumelian ve FatihC bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Matkap ucuyla zimparalarken, egzozu islatmak gibi br sey yaptin mi? Puf noktasi var mi zimparanin?

buberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Varadero
    Bakalım daha önce deneyenlerde olduğu gibi ısıdan dolayı boya atacak mı? Başlığı unutma birkaç bin km sonra tekrar yaz buraya bekliyoruz

FatihC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2018 MH 150 Drift
    elinize sağlık güzel çalışma olmuş.
    "Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."

V@R@D£R0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nx4 Falcon
    Alıntı rumelian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Matkap ucuyla zimparalarken, egzozu islatmak gibi br sey yaptin mi? Puf noktasi var mi zimparanin?
    walla kardeşim bende acemiydim ilk defa yaptım.hafif sararma ve pas oldugu için zımpara gereği duydum öyle püf noktası falan bilmiyorum yani.ama fırçaladığın malzemeyi ve matkabı sabit tutararak zımparaladınmı gayet güzel temizliyor.
    Alıntı buberk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakalım daha önce deneyenlerde olduğu gibi ısıdan dolayı boya atacak mı? Başlığı unutma birkaç bin km sonra tekrar yaz buraya bekliyoruz
    bende en az sizin kadar merak ediyorum sonucunu.ama işim sebebiyle çok fazla km yapma imkanım olmuyor bi geziye falan cıkarsam inşaallah unutmam buraya yazarım sonucunu.
    Alıntı FatihC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elinize sağlık güzel çalışma olmuş.
    teşekkür ederim

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    bende seneye boyucam fakat zımpara işimi görmez mi? sizin uygulamaya bayıldım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)