kawasaki ninja 250r (2010model) ımdan gaz verip keserken ses geliyor
-
ninja 250 r ımda motor çalışıp belli bi sıcaklığa geldikden sonra gazı verip keserken 2 bozuk paranın birbirine vurması gibi çın die bir ses geliyor. Servis sesi zar zor duymasına rahmen ben çok rahat duyuyorum ve beni çok rahatsız ediyor, servis bu tür sesi çıkarabilcek bir arıza aklıma gelmiyor dedi. motor 10bin km ye geldi ama hala ne ses kesildi nede bi arızaya sebep oldu.
konuyla ilgili bilgisi yada fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Teoride her işde bir hayır vardır deriz ama pratikde giren girmiştir ;)
Reklamlar
-
Tahmin yürütebilirim sadece.Gevşek bir somun veya civata sebep olabilir.Egsoz içerisinden geliyor olabilir yine ufak bir punta kaynak atımı sebebiyle.Korna bağlantısı gibi metalin metale bağlı olduğu herhangi bir yerden geliyor olabilir...
Şu şekilde rahat duyabilirsiniz belki; elinize bir bez alın ve egsozu tıkayıp gaz verip bırakın.Motor biraz daha sessiz çalışır.Tabi uzun süre tıkamayın Sadece bez ile elinizi dayayıp gaz verip dinleyin bir kere daha.
-
bir ihtimal ama giderken kulağınızı ibreye doğru eğin ses göstergelerdende geliyor olabilir. (başıma gelmişti)
-
belli bir sıcaklığa gelmeden motor sesi yapmadığı için bu iki sebep değildir diye tahmin ediyorum, sesi yapmaya başladıkdan sonrada rolantide gaz versemde sesi çıkarıyor...
-
BlizzarD adlı üyeden alıntı
belli bir sıcaklığa gelmeden motor sesi yapmadığı için bu iki sebep değildir diye tahmin ediyorum, sesi yapmaya başladıkdan sonrada rolantide gaz versemde sesi çıkarıyor...
Pardon oraya dikkat etmemiştim.Yağ pompasının yapma olasılığı yüksek o zaman.Siz servise yüklenin biraz.
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
-
Yağ pompasi derken? Ben otomatik enjeksiyon sisteminde bi sorun olabilir mi diodum kendi kendime ama..
-
Gerçi aklıma geldi, motor ısındıkdan sonra yaptığı için sesi fan la alakalı olması çok daha muhtemel geliyor ama fan ın çalışma mantığını bilmediğimden gazı verip bırakmakla ilişkilendiremiyorum sesi, bir bilgisi olan var mı ?
-
Subaplar gevşemiş olduğundan olabilir, motosiklet belli bir ısıya gelince metal genleşme yapar ve temas olabilir. Yaz aylarında subaplarınızın biraz gevşek olmasında bir sorun yoktur, daha rahat çalışmasını sağlar ama fazla gevşek subak pistonun tepesine fazla çarparsa pistonu kırabilir.
Ninja 250 gibi bir motosiklette 10bin km'de bişey olacağını sanmam. Tabi azıcık laf dinleyip rodajı düzgün yaptıysanız. Rodaj konusunda aklınızda en ufak bir şüphe varsa bile 10bin civarı bi bakımında zaten subaplarınızın sıkılması gerekli diye biliyorum.
-
BlizzarD adlı üyeden alıntı
Yağ pompasi derken? Ben otomatik enjeksiyon sisteminde bi sorun olabilir mi diodum kendi kendime ama..
O da mümkün...Arkadaşın söylediği gibi sübapda olabilir ama gazı verip bırakınca diyorsunuz.Sübap sesi gaz açıkken gelir bıraktığınızda devir azaldığı için giderek azalır.
Ben hala yağ pompasından şüpheleniyorum.
Bunun motor kısmından değilde diğer aksamlardan gelmediğine eminmisiniz?
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
-
09 Temmuz 2013, 17:32
-
30 Temmuz 2013, 15:15
Evet çat şeklinde bi ses çıkarıyor. Ama mlsf yetkili servisimin kulağı hafif sagir oldugundan sesi net duyamiyor. Takma kafana bisi yok motorunda deyip herseferinde yolluyor beni. Arıza için ne yapabiliriz??
-
30 Temmuz 2013, 19:09
-
08 Ağustos 2013, 13:00
Arıza tespiti dediğiniz gibi yaptım mlsf ses ordan gelmiyor. Ztn bende tek sefer
Çıt sesi geliyor. Zincir vurması gibi üst üste değil.
Sesin kaynagi hala muallakta. Acaba gösterge paneli yapar mi o sesi dicem ama ısınma ile alakasini kuramıyorum
-
konuyu hortlatacapım ama sorununuzun çözümün biliyorum.Sol grenajın arasından bakarsanız gaz kelebeğini göreceksiniz.Ses gaz kelebeğinden geliyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)