Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Castrol 10w 40 ve Vites sorunu

REKLAM ALANI
    thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --
    Önce gidip 20w 40 aldım sonra araştırdım hiçkimse düzgün yorum yazmamıştı herkes bunu önerdi gittim aldım.Bu arada önceki yağda sorun yoktu hatta eksik diye bir arkadaşımın motosikletinin eski yağını eklemiştim o halde kullanıyordum.Gayette sorunsuzdu vitesler ve gidişi bu yağı koydum ertesi gün motorda hissedilir bir güç kaybı vardı ve vites geçişlerinde aşırı derecede sıkıntı var bazen ışıklara gelince 5 te takılı kalıyor yarım debriyaj yapmadan atamıyorum önceden ne olursa olsun teker döndüğü sürece her vitese geçirdi.Birdahaki değişimde galiba kalın yağ koymam gerekiyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zonta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250RR
    ne kadar yag koydun? güç kaybı hissedilecek gibiyse büyük ihtimal çok fazla yag koymuş olabilirsin.

Motosikleti
    --
    1 litre yağ koydum ondan olacağını sanmıyorum.Evet hissedilir derecede güç kaybı var hızlanması düştü yokuşlarda falan çekişi pek değişmedi ama hızlanmasında hissedilir fark var bunu geçtim vitesi atırıyorum debriyajı bırakıyorum bunun 3-4-5 inci viteslerde ve hareket halinde hissediyorum debriyajı bıraktıktan sonra hafif şanzımandan bir ses geliyor vites geçiyo yani 2-3 sn boşta gibi oluyo sonra geçiyor acaba alışırmı yoksa bu yağ sonuna kadar böyle mi gidicek yani yağ ömrü bitene kadar

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    castrol 10 40 tan ney...
    magnetec ise olabilir çünkü reklamlardaki gibi yağ yapışıp kalıyor.mootrlarda arabalar gibi baskı balata ayrı olmadığı ve bütün şanzıman balatalar tek yağ ile yağlandığı için balatalar yapışıp kaygan zemin oluşturup dediğin şeylere yol açabilir.castrol 10 40 powerları dene
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    --
    Castrol 10W-40 Power1 4T motorun dandik olduğunun farkındayım ama eski yağda böyle değildi

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    5. viteste durursan vitesleri şıkır şıkır küçültmeyi bekleme, ya yavaşlarken vitesleri düşür(en sağlıklısı budur) yada dururken motoru ayağınla ileri geri oynatırken vitesleri düşür.

Motosikleti
    --
    zaten onu beklemiyorum durduğum yerde 5 ten 1 e zaten atmıyordu öncedende ama ışıklara gelmeden ben 5 ten küçültmeye başlıyorum hareket halinde olsa bile takılı kalıyor yarım debriyaj yapınca geçiyor ancak

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    OHV tipi motorlar yağdan çok etkilenirler, anlaşılan şanzumanın ve itici egzantirik milleri ve piyanolar bu yağı sevmedi. mümkünse yarı sentetik yağ kullan (15w-50)

dene bakalım ne olacak.. yazarsın
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Motosikleti
    --
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    OHV tipi motorlar yağdan çok etkilenirler, anlaşılan şanzumanın ve itici egzantirik milleri ve piyanolar bu yağı sevmedi. mümkünse yarı sentetik yağ kullan (15w-50)

dene bakalım ne olacak.. yazarsın
    aynı şeyi düşünüyorum önce Castrol actevo koyucaktım 20w 40 hatta onu almıştım ve yağdan kimsenin memnun olmadığını görünce bunu aldım ama hiçte iyi olmadı bidaha shell 15-50 ax5 koymayı düşünüyorum yadano actevoyu alıp koyucam

Motosikleti
    Alıntı thepope adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı şeyi düşünüyorum önce Castrol actevo koyucaktım 20w 40 hatta onu almıştım ve yağdan kimsenin memnun olmadığını görünce bunu aldım ama hiçte iyi olmadı bidaha shell 15-50 ax5 koymayı düşünüyorum yadano actevoyu alıp koyucam
    egzantirik zinciri yok ve cam mili üstte olmadığı için 20w-40 mineral yağ güzel olacaktır.

ama sık değişim ister ve eksiltme yapar!

yağ filtresi varmıydı sizin motorda?

varsa onuda önce değiştirin
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Motosikleti
    --
    motor önceki yağınıda 2000 km kullanmama rağmen gözle görülür bir eksiltme yapmadı.Yapmıyoda ama önceki yağını bilmiyorum bakalım bu yağda durum ne olacak 200 km falan oldu bakmadım daha ama eksiltmiyor yağı.20/40 daha kalın oldğu için eksiltme azalmazmı ?

Motosikleti
    Alıntı thepope adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor önceki yağınıda 2000 km kullanmama rağmen gözle görülür bir eksiltme yapmadı.Yapmıyoda ama önceki yağını bilmiyorum bakalım bu yağda durum ne olacak 200 km falan oldu bakmadım daha ama eksiltmiyor yağı.20/40 daha kalın oldğu için eksiltme azalmazmı ?
    mineral olduğu için diğerlerine göre daha çabuk eksilir.

zaten yağ eksilten motora ince kalın farketmez hepsini içer.

bir zamanlar yağ yakan cbf150 lilere 10w-60 yağlar koydular ne değişti

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)