Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial Rs151 (Scotter) ACİL yardımm... Yağ Deposuna Benzin Karıştı...

Motovento
    REKLAM ALANI
    ByobaLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Rs 151
    Öncelikle Tüm motosiklet.net ailesine Selamlar Saygılarımı sunuyorum.
    Benim Mondial 151RS Scotterim var. Geçenlerde marşa bastığımda geç aldığını farkettim. Ayaklığa kaldırıp son gaz bastım. Belli bi devirde kesilme oluyodu. Daha sonra toparlıyodu. Bende hava filtresini temizledim, bi ihtimal buji ateşlemesnde bi sıkıntı vardır diye bujiyi ve buji başlığını değiştirdim. Fazla bi değişiklik olmadı. Ancak dün akşam motorla tarlaya gittim. Giderken bi sıkıntı yoktu ama dönüşte teklemeye başladı. Zar zor tarla yolundan çıktım. (fazla gaz verince motor kesiliyodu, bi gaz yiyo bi yemiyodu.) En son asfalta çıkarken gazdan elimi çektim stop etti ve bidaha çalışmadı. Eve kadar elimde getirdim. Bujiyi söktüm,eskisini taktım olmadı. Hava filtresine baktım yine çalışmadı. Sabah da bi yağına bakıym dedim yağ çubuğunu çıkardım. Üzerime yağ fışkırdı. Bende kapatmadım boşalsın bakalım dedim. Sonra yağ incelmeye başladı, benzin kokusu gelince hemen tekrar kapattım. Yani Yağ Deposuna Benzin karışmış. Bu neden olur, karbüratörden mi?? Ne yapmam gerekiyo. Lütfen yardımcı olun arkadaşlar ..

Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    karburatör samandıran kesmıyor olabılır karburatmrunu bı ac samandıranın durumuna bak sonra benzını bagla akıtıyornu bak akıtmıyorsa motora tak bas marsa .

Motosikleti
    Mondial Rs 151
    Karbüratör şamandırası kesmediği zaman benzini yağ deposuna mı kaçırır ??

antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    samandıra kesmedıgı zaman benzın akar akar sılındıre dolar sılındıre dolan benzınde asınan segmandan assagıya ıner yag deposuna karısır ben oyle bılıyorum
    =)

Motosikleti
    Mondial Rs 151
    Şamandıra önceden bazen kesiyo bazen de kesmiyomuş. Sonra da tamamen kesti ki yolda kaldım demek. =)
    Alıntı antilop_skul adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    samandıra kesmedıgı zaman benzın akar akar sılındıre dolar sılındıre dolan benzınde asınan segmandan assagıya ıner yag deposuna karısır ben oyle bılıyorum
    =)

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)