Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

biraz sacma olacak ama

REKLAM ALANI
    güvenyahya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mobylette hemide 2005 70 cc oldu
    öncelikle selamın aleyküm motorsiklet ailesi 2005 de sıfır alınan mobylette bionik motorumu adam gibi toplamaya karar verdim sizce nasıl olur yapıcaklarımı aşagıda belirttim.

1-komple boyanacak( adam gibi boya ile ruhsatta ne yazıyorsa)
    2-makinası bakıma sokulacak( üst kapak silindir egsoz ve karburatör degiştirecem)
    3-ön arka lastik degişecek
    4 bilyalar kasnak teker v.b

ve sonra itina ile toplayacagım amacım apacilik degil sadece mobyletteyi adam gibi toplayıp yola gitmek ( yol dedime bakmayın şehitlikleri abideleri gezecem)

masraf olarak ise

220 boya işcilik
    175 motor makina
    150 elcik bilya eksikler tel takımları v.b
    100 lastik

size sacma gelebilir dalga gecebilirsiniz git bi ybr honda al diyebilirsiniz ama inanın mobylette benim gözümde bir honda bunları yapıcam yorumlarınızı bekliyorum
    FatihC ve Ahmanamra bunu beğendiler.
    PİSTON SARMIŞ HAYATIMA SEGMAN ATSAN NE FAYDA...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    forevermore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 (2013 Kırmızı)
    Asla öyle demem bende moped hastalığı var ama kıçı başı sökülmüş bisiklete dönmüş güya customlar değil, fabrikadan alındığı gibi pırıl pırıl olacak aksesuar az olacak. Bence süper bir olaya kalkışmılsın bizler motosiklet sürmeyi jawalarda peugeot 103lerde 105lerde bioniklerde hydrolarda öğrnedik ilk motorum 1998 model sıfır km sarı renk 105 cobraydı. Ondan aldığım keyfi heyecanı şimdi hiç bir motosikletten alamıyorum. Evin önünde çalıştırır çiğ benzin kokusunu koklardım o derece
    güvenyahya, yürekçe ve oguzhanyigt bunu beğendiler.
    Aptallık En Büyük Günahtır !

egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Adam gibi boyatacaksın çok güzel de orjinal stickerlarını (yapıştırmalarını) bulabilecekmisin ayrıca madem makinasını değiştirceksin 70 cc lik yap (glordoni yada polini silindir sekman piston takımı tak) ki uğraştığına değsin
    güvenyahya ve yürekçe bunu beğendiler.

Motosikleti
    Sticker bulursun bulamazsan ben grafik tasarımcıyım sana ücretsiz sticker hazırlarım orijinali gibi olur, sticker olarak bastırır yapıştırtırsın zor iş değil.
    güvenyahya ve yürekçe bunu beğendiler.

Motosikleti
    tmm ozaman stikerlerı buldum orjinal boyada tamam teşekkrüler umut abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------

aslında mobyletteyi orjinal bırakmak istiyorum yapcagım orjinalden farklı olarak ayak marşı var pedal yerine torna ayaklık takıcam ve arka çanta başka bişi yok

şeytan tırmalıyo cır cır egsoz tak diye

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    mobylette dedin mi, rolantideki tın tınn vurması gelir akla.
    farklı egsoz kullanma.
    full nikelajlı, kalın sesli kullan.

Motosikleti
    Arada ekzosta basar basar bağırtırdık ne günlerdi Fış Fışla ekzost patırdatmalar, benimki tek pedalda çalışıyor diye böbürlenmeler Ben Peugeotun göstergelerine ışık takmıştım 2 saat yıkar silerdim o zaman çin malı vs yok üç beş motosiklet ve üç beş model moped var piyasada küçük yerlerde kinetic hondaya binen kendini lord sanardı :D Yaşlandık

Motosikleti
    aslında her türlü iddaya girerim mobylette pejo puch vb. eski motorlar bugünki çinlilerin çoguna taş çıkartır gecen sene bir çift mobyletim var 3500 tlye satmıştım parasını harcamasaydım şimdi 1 dakka beklemeden toplatırım

bide ya oem glardoni silindir takıcam nasıldır

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Boş ver takılma kimseye bu iş gönül işidir neyden keyif alıyorsan onu yap.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Motosikleti
    Alıntı güvenyahya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında her türlü iddaya girerim mobylette pejo puch vb. eski motorlar bugünki çinlilerin çoguna taş çıkartır gecen sene bir çift mobyletim var 3500 tlye satmıştım parasını harcamasaydım şimdi 1 dakka beklemeden toplatırım

bide ya oem glardoni silindir takıcam nasıldır
    Oem i bilmem ama Glardoni candır 70 cc lik yapcam dersen full set yapman lazım yani silindir+ sekman+piston+ klape hepsini değiştirmen lazım randuman alabilmen için

Çok masraf etmeyeyim vede çok uğraşmayayım dersen Polini hazır setler vardı 3-4 sene önce ben bi 103 toplamıştım o zaman kullanmıştım komple 60 TL ydi yanlış hatırlamıyorsam onuda bi araştır derim
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

Motosikleti
    Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oem i bilmem ama Glardoni candır 70 cc lik yapcam dersen full set yapman lazım yani silindir+ sekman+piston+ klape hepsini değiştirmen lazım randuman alabilmen için

Çok masraf etmeyeyim vede çok uğraşmayayım dersen Polini hazır setler vardı 3-4 sene önce ben bi 103 toplamıştım o zaman kullanmıştım komple 60 TL ydi yanlış hatırlamıyorsam onuda bi araştır derim

yok abi şöyle bak karteli grankı degiştircem bi ayak marşı ateşleme kavrama lazım olacak elimde 70 cc mobylette orjinal kartel var 2006 2007 de orjinal 70 cc 69,99 cc motorun silindir haric hepsinin malzemeleri var silindir oem alıcam 100 tl eskiden kullandım 1515 karburatörde 85 90 95 gidiyordu hemde ısınmadan ama sattım sonra airsal kullandım oda güzel aslında ama hız max. 85 çekiş inanmasınız arka dişli 56 ön 11 cup 100 gibi asılıyordu onu da sattım 1919 karburatörüm vardı hala var o yarış için aslında yani öyle diyorlar ama ben daga giderken takıyordum daha çok çekiyordu burda malzemci yok o yüzden herşeyi konya dan yani memleketimden almayı düşünüyorum. varmı oralarda malzemeci

Motosikleti
    2 Zamanlı moped (mobylet pejo) konusunda İzmiri tavsiye ederim buralardada kalmadı artık pek onların parçasını satan

Motosikleti
    http://www.mototarztosun.com/motosiklet/mondial/moped/mobylette

bu linki incele işine yarayacak şeyler çıkabilir.

Motosikleti
    zaten internetten almak en mantıklı burda var bi yer kasnak 75 tl boşu bilya tane 8.5 tl olurmu böyle ya allah aşkına dedim ve bende internetten almaya başladım

Motosikleti
    bu arada başladım sökmeye

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)