Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Rodaj nasıl yapılmalıdır?

Katılımcı sayısı
530. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Basabildiğiniz kadar zorlayın motor sağır olmasın.

29 5.47%
  • Devir saatine dikkat edin 4000 deviri gecmeyin.

58 10.94%
  • Kademeli, alıştırarak gidin: 0-100km max50, 100-300km max75, 300-500 max100, 500-1000km max 120.

126 23.77%
  • Zorlayabilirsiniz ama sık, sık vites değiştirin, viteslerde gezinin.

60 11.32%
  • Kullanım kitapçığında ne yazıyorsa ona uyun.

299 56.42%
  • Rodaja inanmıyorum, nasıl kullanırsanız kullanın farketmiyor.

35 6.60%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.
20. sayfa BirinciBirinci ... 101819202122 ... SonuncuSonuncu

Rodaj

REKLAM ALANI
    eserkose - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ AN 400 BURGMAN
    teşekkür ederim arkadaşalar çok sağolun
    The Winner Takes It All

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    YAMAHA YBR 125

Arkadaşlar

Arkadaşlar Doğanin Kanunu Bu Yani Hiçbirşey Hemen Olmaz Ve Imkanida Yoktur. Kendiniz Düşünün Ilk önce Apalariz Sonra Yürürüz Sonrada Koşariz.motordada
    Ilk 0-500 Arasi 6000.
    500-1000 Arasi 7500.dür Sonra 1000 De Yağini Değiştirirsin Bi Ayar çektirirsin Ondan Sonra Da Normal Bişekilde Kullanirsin Basacaksan Da 3000 E Kadar Saburli Olacaksin Sonra Nasil Istiyosan Korkmadan Bineceksin. !!!!!!!!!!

Alıntı Arthas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kitapçıklar hiç bilmeyenlere ışık tutmak için basılır ilginç bi yaklaşım
    YA ARKADAŞ YBR Yİ YENİ ALDIM OKUDUĞUM KADAR YBR Yİ 40 BİN YAPMIŞSIN NASIL AÇTIN RODAJ NASILDI Bİ CEVAP VER KARDEŞ

Alıntı mayko33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorum 2500 oldu,son derece dikkatli rodaj yaptım.Şimdilerde canını okuyorum hiç 115'i görmedi,maksimum hız 110,120'yi hayal bile edemez sanırım.115'i bile yokuş aşağı görüyor.Siz 120'leri kaç oktan benzinle görüyorsunuzi 95 ile imkansız.
    MOTORUNUN MARKASI NE? NİYE GEÇMİYO

Motosikleti
    asya 150t5a /keeway superlight
    Rodaja inanma Ama Rodajsızda kalma...

arabaların kıtapcıgında bıle rodaj var arkadaslar yapmayın etmeyın. yıne bu forumda bı baslıkta vardı. 0 km hyundai getz alan bı arkadas kıtapcıgında bellı bır km 80 ı gecmeyın dıye yazdıgını solemıstı.motor kadar dıkkat edılmesı gerekmıyor olsada arabayı bıle ılk km lerde asırı zorlamıcaksınız. motorda bıraz daha katı bu rodaj olayı ama aman 6000 dıyo 8000 devır cevırdı motor gıttı mı sımdı de demek cok sacma olur.ama arkadasımın ybrsı rodaj sırasında fazla devırlı kullanılmadıgı ıcın yanı sureklı 4000 6000 arası kullanıldıgı ıcın sagır kaldı.cokta abartmamak lazım.700 km den sonra bence bıraz ust devırlere alıstırmak lazım 8000 9000 cıvarına.

ali_yildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    v strom dl 650
    rodaj gibi bişey olmasa ilk 1000 km deki yağ neden metal parçaları olsun ki içinde dikkat edin ilk yağ değişimde metaller vardır sonrakiler4000 de bir yapılır ve metal parçacıkları olmaz

Predator[23rd] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500 ABS
    bu corbada bizim de tuzumuz olsun bari ...

yeni nesil motorlarda rodaj cok önemli degil ama sakincasi da yok tabii. daha önemlisi motor isinmadan "bagirtmamak" bence.

thunderace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    emin ellerde
    arkadaslar benim motor 250 km de ve alalı 4gun oldu. 2gün önce 75km lik yolu giderken hava biraz soguktu redline girmeden zorladim (6bin 9bin arası) 110 gördüm düz yolda ama gittigim yerde bir gece kaldim sabah döner ken hava geceye gore daha sıcaktı ve 100km hiz gorebildim ancak. yani rodaj suresince havanin soguk oldugu gunlerde sık olmamak kaydıyla zorlayabilirsiniz bence (hava sogutmali motorlar için gecerli) ama kesinlikle dikkat edin roday suresi cok önemli
    ya tozu dumana katacaksın, yada tozu dumanı yutacaksın!

Motosikleti
    Honda CG 125 2006.

rodaj çokmu önemli?

Merhaba motorum honda 125 cc innova, yarı otomatik ayrıca tiptronic şanzıman, bugun 18 000 km.ye sorunsuz olarak gördüm. ama eskisi gibi 120 yapamıyorum, 80-90 görüyor otobanda, eğimler de ise en fazla 100, ve ancak bağırıyor. rodajda motora bayağı yüklenmiştim acaba ondanmıdır? acaba içinizde bilen varmı arkadaşlar, bana yardımcı olurmusunuz? 18000 km. ye geldim acaba debriyaj balatası bitmişmidir? neden bu motor 80 i geçemiyor? motorex yağ kullanıyorum ve 97 octan benzin, ve her 4000 de bir servisine götürdüm, sadece zincir dişli ve balatalar değişti başka değişen hiçbir şey yok,
    bujiyi de değiştim özellikle yine farketmedi, yardım edenlere teşekkür ederim ALLAH razı olsun

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    semi otomatik şanzumanlar, kendilerine has debriyajlara sahiptir. sanırım sorun buradan
    Yağ olarak ise yeni teknolojik yağlar fazla kaydırıcı, eğer debriyaj yağlamalı ise bu fazladan kaydırma özelliği sorun yaratabiliyor olabilir mi??
    Ancak, sorun daha ziyade debriyaj gibi gibi
    Poturdak

talkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 CITY
    Denizcimuzaffer"in dediklerine katılıyorum.Problemin rodajla alakası yok gibi geldi bana
    Satılık Asya125t-Spidi mont

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bir de benzincini değiştir bakalım.... ama bujilerle beraber!!!
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    bence bi bakım yaptır motoruna hiç bakım yaptırdınmı doğru dürüst..18000 de bi motor elbet vardır biyerde problemi..bence bi ustaya el attır..
    KIRMIZI BOĞA..

rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    evet önemlidir.

mesajı yazarken tarantino soundtracks- track18 dinliyordum
    Comfirmation Bias

songokhu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Problem rodajdan gibi gözükmüyor.
    Soruna cevap istersen evet önemlidir
    ÇÖKMEDİKÇE ÜSTÜMÜZE MAVİ GÖK GÖÇMEDİKÇE BASTIĞIMIZ TOPRAK TÜRK OĞLU TÜRK'ÜZ BİZ ATATÜRK'ÇÜYÜZ

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Rodaj motorun ılerdekı performansını omurunu etkıleyen en oenmlı faktorlerden bırıdır.Ama senın motorundakı cok yuksek ordan perfomans dusuklugunu rodajdan olacagını sanmıyorum sen bı servıse gotur bakalım ne dıcekler debrj olabılr kacırma yaparmı bılmem.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Motosikleti
    Honda CG 125 2006.
    vites değişirken tıkır tıkır ediyor, ayrıca serviste (konşuk) motoru iyi açamamışsın dediler. shell den aldım bp den aldım PO dan hiç almazdım onuda denedim, karbüratörü, hava filtresini değiştirdim yine aynı, ama benim motorun aynısından başka birinde vardı oda aynı durumda, 80 den yukarı çıkmıyor dedi, ama ben iki kişiyle büyükçekmece rampasını 90 la çıktığımı hatırlıyorum, az bi rüzgarda tıkanıyor, rüzgarsız yolda deniyorum iyi gidiyor, birde gösterge direk motora bağlı, yani hız göstergesi tekerleklere bağlı değil.

Allah askina 90 dan yukarsını napcan ?
    Ben 150 cc lik scooter kullanıyorum
    asılsam 100 oluyor en fazla millet 120 yapiyorum diyor.
    Alt tarafı benimki scooter seninki cup
    Bence bu tip motorlar icin ideal sürat 80

Motosikleti
    SYM Joyride 200

SYM Joyride 200 Rodaj

SYM 200 Joyride marka motorumun 200 km kadar önce silindir setini değiştirdim. Servis motorun rodajda olduğunu ve fazla hız yapmadan kullanmamı söyledi. Lakin motor otomatik vites olduğu ve devir göstergesine sahip olmadığı için ortalama ne kadar hızla gitmem gerektiğini kestiremiyorum. Normal şartlarda 110 km'ye kadar çıkan motoru 80 km civarlarında kullanmam uygun mu?

falwrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

x9 250 performans ve rodaj

arkadaşlar x9 250 motorum henüz 600 km de. daha rodajı tamamlanmadığı için zaten fazla zorlamadan kullanıyorum.
    Ancak özellikle 2 kişi olduğunda düzlüklerde bile performans cok memnun etmiyor.
    Acaba rodajdan ve yağ değişiminden sonra ne kadar bir düzelme oluyor. kullananlar fikir yazarsa memnun olurum.
    Birde 1000 km bakımında motor yağı dışında şanzıman yağı ve yağ filtreside değişiyormu acaba ?

Motosikleti
    BMW R1200GS '08 & Piaggio X9 250 '06
    Rodaj süresince 100 km'yi geçmemen gerekiyor. (max hızın %80'nini aşmayın der manueli) rodaj bitincede 2 kişi görebileceğin hız 120-130'dur zaten. Yani fazla bir değişiklik bekleme, hızlanması biraz daha iyileşir en fazla.

20. sayfa BirinciBirinci ... 101819202122 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler