Benim Kanaatimce ; 0-500 Km arası 60km 500-1000km arası 70,75km 1000-2000 arası 80-90 Km Hız
Aynı zamanda Vitesleri Yerinde Devirli Değiştirmek. 2000Km Olana kadar Tek Kişi Binmek Çok Önemli.
Basabildiğiniz kadar zorlayın motor sağır olmasın.
Devir saatine dikkat edin 4000 deviri gecmeyin.
Kademeli, alıştırarak gidin: 0-100km max50, 100-300km max75, 300-500 max100, 500-1000km max 120.
Zorlayabilirsiniz ama sık, sık vites değiştirin, viteslerde gezinin.
Kullanım kitapçığında ne yazıyorsa ona uyun.
Rodaja inanmıyorum, nasıl kullanırsanız kullanın farketmiyor.
Benim Kanaatimce ; 0-500 Km arası 60km 500-1000km arası 70,75km 1000-2000 arası 80-90 Km Hız
Aynı zamanda Vitesleri Yerinde Devirli Değiştirmek. 2000Km Olana kadar Tek Kişi Binmek Çok Önemli.
motosikleti rodaj zamaninda zorlamassan daha sonra cok hantal kaliyo hyosunglara bakinca max hiz olarka 180 yapanbida war 160 yapanida war.
imzam yok parmak bassam olurmu
Şimdiki teknolojide rodaj falan kalmadı arkadaşlar...Sadece alıştırma var...Tekrar tekrar yazıyorum ilk 1000 e kadar 90 ı geçmek için zorlamayın...1000 sonunda yağını mutlaka değiştirin...Sonra kademe kademe artırın süratinizi......
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Arkadaşlar Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Motoru aldığınızda kullanım kılavuzunu süs olsun diye vermiyolar. Orda ne yazıyosa onu uygulayın. Adamların bi bildikleri vardır. Benim motor için kılavuzunda, ilk 800 km 4 bin devri sonra da ilk 1600 km 6 bin devri geçmeyin yazıyodu onu uyguladım. 1000 km de de ilk yağ ve yağ filtresi değişimini yaptım. Kısacası kitapta ne yazıyosa onu uyguladım. Bana kalırsa en uygunu da bu.
[I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]
Amerika bir daha keşfedilmez tabiiki....Ama daha keşfedilmeyen o kadar çok adacık varki....Görünen ada kılavuz da istemez...
Canınız neyi yapmak istiyorsa onu yapın....Aklınıza mantıklı gelen en doğru karardır...Kitapçıklar hiç bilmeyenlere ışık tutmak için basılır...Konu hakkında biraz bilgisi olanlar kendi yorumlarını kendi tecrübelerini uygulayacaklardır....
Ben uyguladım..Dediklerimi 4 motorda uyguladım....
YBR 40.000 e geldi sorunsuz...
Mz im 55.000 de an ufak sorunu yok
kinetix im 26.000 deydi sorunu yoktu ama çalındı
Titan ım 100.000 üstünde onunla para kazanıyorum....Gayet atak ve hızlı...
Tecrübelerim bunlar...Umarım fikir edinmenize yardımcı olur...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Tabi ki Rodaj var hala!
Yoksa ne YAMAHA bu konuda açıklama yapmazdı (bakınız amerikan motor dergileri)
Ne de benim motorun (orjinal ingilizce) el kitabında yazardı!
-turgut
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
hiç kafanızı takmayın...küçük viteste fazla sıkıştırmayın yeter
Motosiklet aşkına
Millet rodajı sihirli bişey falan sanıyor, çok basit birşey.
Yamaha'dan gelen açıklama şöyle: "Rodaj SON DERECE ÖNEMLİDİR.
Üretildiğinde birbirine fazlasıyla sıkı oturan parçalar, sürtünme yüzünden ilk X kilometrede fazlasıyla ISI üretir. Bu nedenle motor bu devrede ZORLANMAZ, yoksa parçalar bu fazla ısı yüzünden zarar görebilir."
X kilometreyi geçince (bende 2000 km idi bu), parçalar birbirine daha gevşek sürtmeye başladığından o kadar ısı üretmiyor, ve motor yüksek devirde kullanılsa da kendini hala soğutabiliyor.
-t
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
fabrika motoru üretirken tüm detayları düşünmüş ona göre piyasaya sürmüş bence garanti kitapçığını aynen uygulamalıyız.yani ilk 500 km de maksimum 50 km geçmemeliyiz 1000 km de 70 /80 gibi :ilk 100 km de.30/40 daha sağlıklı oluyor.motorun zorlanmaması açısından.
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
SELAM ARKADAŞLAR
Burgman 400 aldım yeni.750 km deyim rodaj için önerileriniz nelerdir.Kaç km ye kadar rodaj yapacağım.
The Winner Takes It All
Kullanma kılavuzunda yazmıyor mu
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
yokki kılavuz nerden bulurum.0 almadım 2.el aldım kullanma kılavuzunu nereden bulabilirim.
The Winner Takes It All
Mutlaka kullanma kılavuzunu bul. İlerde de ondan faydalanman gerekicek. Suzuki bayiisine git sor. Kaç model motorun? Kulaktan dolma bilgilerle rodaj yapma, kısa vadede burada burgman 400 kullanan bi arkadaştan öğrenebilirsin rodajın ayrıntılarını.
[I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]
Hayırlı olsun Ben şakasına takıldım, ama kılavuzu bulmanda yarar var...
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
K7 Kullanma kılavuzuna göre:
ilk 200 km. ani hızlanma ve frenleme yok.
ilk 800 km. 4.000 devir geçme yok.
800-1600 km. arası max. devir 6.000
max. 1.000 km. olunca servise gidip, yağını değiştir, makinaya sok, garanti
belgesinin 1.000 km. ilk bakımını kaşelet...
İyi sürüşler,
Veni Vidi Vici
hayırlı olsun..
Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Rodaj şöyle yapılır bak devirle felan kafan karışmasın,
iki kişi binme, dik rampa çıkma, ani kalkış yapma, 120 yi gecme mecbur kalmadıkca ve uzun süre aynı hızda sabit olarak gitme.
en önemlisi rodaji uzun yolda yapmaya çalıs hatta sırf km yapmak icin boşboş gez çünkü şehir icinde yapılan rodaj ve uzun yolda yapılan rodaj çok farkettiriyor hayırlı olsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)