Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Rodaj nasıl yapılmalıdır?

Katılımcı sayısı
530. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Basabildiğiniz kadar zorlayın motor sağır olmasın.

29 5.47%
  • Devir saatine dikkat edin 4000 deviri gecmeyin.

58 10.94%
  • Kademeli, alıştırarak gidin: 0-100km max50, 100-300km max75, 300-500 max100, 500-1000km max 120.

126 23.77%
  • Zorlayabilirsiniz ama sık, sık vites değiştirin, viteslerde gezinin.

60 11.32%
  • Kullanım kitapçığında ne yazıyorsa ona uyun.

299 56.42%
  • Rodaja inanmıyorum, nasıl kullanırsanız kullanın farketmiyor.

35 6.60%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.
12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112131422 ... SonuncuSonuncu

Rodaj

REKLAM ALANI
    conix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yuan f5
    [İnsanlar "mantıklı cevap veremeyecek duruma geldiklerinde", saldırma yöntemine kayarlar....

Bence tecrübesi olana saygı duyun...Yaşınızın gerektirdiği gibi konuşun...Yoksa o motor gelir döner başka yere monte olur...]
    haklısın johnycim tecrübeye saygı göstermedim. bu yüzden herkesten özürdilerim...
    sendede şu dikkatimi cekti (İnsanlar "mantıklı cevap veremeyecek duruma geldiklerinde", saldırma yöntemine kayarlar....) bu sözü kendin söylediğin halde (Yoksa o motor gelir döner başka yere monte olur...) böyle bişey söylüyosun. burda bi celişki var... bunada bi cvp yazmak isterdim ama iş maksatını aşıyo... bide sen motorunun rodajını yapmadın heralde titriyonda ( ) neyse ben gene maksadımı aştımmm...

infrared: abi tavsiyelerine uyamadım motor gelir gelmez bastım bastım ilk günden dökülmeye basladı ewe gider gitmez servise götürcem.
    motorda "klonometre teli koptu (140 dedi cıt diye bi ses geldi...) ne hız gösteriyo nede yapılan yolu, sinyal kolu bozuldu actım yaptım ama gene takılcak diye sinyal vermeye cekiniyorum, stoplar calışmıyo, depo şaşiye deyiyo (devir 4000-5000 arası) acayip bi ses cıkartıyo ve zincir şasiye deyiyo... ama hala nerde yanlış yaptığımaı anlayamıyorum cin malı almaklamı rodaja uymamaklamı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @infrared
    Dostum güzel bir rodaj hikayesi yazmışsın. Herseyi çürüttün. Kullanım kitapçıklarında falan artçı alma, yokuş çıkma 70-80'i gecme falan diyor. Masallah butun tabulari yerle bir etmissin. Bir de sifreli konusuyorsun. FREAK dostumun gorusu ile birebir opusuyor desek yeridir.
    Anlatmak istediğim de buydu. İki kişi binmemekle, motora yüklenmemekle rodajın alakası yok. Sadece ne yaptığını bilmek gerekiyor. Dediğim gibi en önemli şey sıcaklık. Eğer sıcaklık artıyorsa yanlış giden birşey var demektir, motoru gereğinden fazla zorluyorsun demektir, o zaman hemen yüklenmeyi bırakacaksın, gazı keseceksin, motor sıcaklığının hemen düştüğünü görürsün. Ben CBR125R'ın rodajında hiç durmadan 1000 km yol yaptım. Aleti de sınırlarda kullandım. Performans farkını görmenizi isterim.

@conix
    ama hala nerde yanlış yaptığımaı anlayamıyorum cin malı almaklamı rodaja uymamaklamı
    Aleti zorlamakla hız göstergesi teli kopmaz, sinayl kolu bozulmaz, stoplar bozulmaz, bu anlattıklarının hiçbiri olmaz. Zorlarsan ancak motora zarar gelir, hararet yapar, silindir ve piston zarar görebilir. Yani mekanik problem yaşarsın. Yukarıda da anlattığım gibi ben aleti dibine kadar zorladım, alette tık yok. Honda logosunu boş yere koymuyor motorun üzerine. Senin yaşadığın problemlerin tek nedeni Çin malı bir motor kullanıyor olman. Aynı şekilde iyi bir marka motor kullansaydın, sana garanti veririm hiçbir problem yaşamazdın.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

conix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yuan f5
    "Aleti zorlamakla hız göstergesi teli kopmaz, sinayl kolu bozulmaz, stoplar bozulmaz, bu anlattıklarının hiçbiri olmaz. Zorlarsan ancak motora zarar gelir, hararet yapar, silindir ve piston zarar görebilir. Yani mekanik problem yaşarsın. Yukarıda da anlattığım gibi ben aleti dibine kadar zorladım, alette tık yok. Honda logosunu boş yere koymuyor motorun üzerine. Senin yaşadığın problemlerin tek nedeni Çin malı bir motor kullanıyor olman. Aynı şekilde iyi bir marka motor kullansaydın, sana garanti veririm hiçbir problem yaşamazdın"
    CBR125 alcaktım durduk yere 1.5 2 milyar fazla wermenin bi manası olmadıgını dusundum nasıl olsa motoru bi sene kullanıp modeli yukseltmeyi dusunuodum. Nekadar cin malıda olsa bi senede bisey olmaz die dusunuodum inşallah 3-4 ay dayanır sonra elimden zaten cıkarmayı dusunuorum goruslerin icin teşekkur ederim. Önemli olan hatalardan ders almaktır. Bu arada

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @conix
    Nekadar cin malıda olsa bi senede bisey olmaz die dusunuodum inşallah 3-4 ay dayanır sonra elimden zaten cıkarmayı dusunuorum goruslerin icin teşekkur ederim. Önemli olan hatalardan ders almaktır.
    Evet bence de önemli olan hatalardan ders almaktır. Çin malı almadan önce yorumları okusaydın, 1.5-2 milyar fazla verip hiç sorun yaşamayabilirdin. Neyse bir an önce satıp iyi bir motor alırsın umarım.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Keeway Matrix150 Rodaj Dönemi Yardim !!!

Selam Arkadaşlar ;
    Ben Daha 3 gün önce yeni bir matrix150 scooter aldım , ancak birçok arkadaşımızın sorunu olan bu rodaj döneminde tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum , kullanıcı kitabında ibredeki hızın %80 ni'ni geçmeyin diyor , ancak ibre 140 ve bunun %80 115 km yapıyor yani ben motorumla 115 e çıkabilirmiyim . Yalnız bu arada iki defa motorla 110 falan yaptım bunun motora zararı olmuşmudur fakat gazı köklemedim o hızda iken , lütfen arkadaşlar bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen bana fikir verebilirmisiniz bu motoru rodajda nasıl kullanmalıyım ki iyi performans alabiliyim . Bir motorumu o yüzden sattım bunada öyle olsun istemiyorum.
    Şimdiden Yardımlarınız İçin TEşekkür Ederim ARKADAŞLAR.
    Sizlerin bilgilerine ihtiyacım var :-)

motodevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Momo
    arkadasım ilk bakıma kadar 60i gecme en fazla 65-70 yap 2 kısı bınme motoru bagırttırma sona ilk bakımdan sona yol buldugunda tatlı tatrlı bas ama yine bagırtma fazla 2 kısı bın ama cok agırlık olmasın 1000 km den sona ne gidersa bas basabıldıgın kadar

Çok SAğol ARkadaşım ilgilenip yardımda bulunduğun için , bu arada peki o iki basmamın bir zararı olmuşmudur motora birde mesela çıkıp 40 veya 50 km yol yapabilirmiyim sakıncası varmı ? tabi senin dediğin hızlarda :-)

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Momo
    yok istersen 200 -300 km yap o fark etmez onun zararı olmamıstır ama bidaha apma bence

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Motosikletin kullanım kılavuzunda bile rodajı iyi yapılmış motor ile yapılmamış motorun arasında 10-15kms azami sürat farkı olacağını söylüyor. "Rodaja modaja gerek yok." lafı yanlış yönlendirmedir. Çok uzun zamandır motosiklet kullandığı halde hiç rodaja uymadığını söyleyen kişi; rodajın gereksizliğini değil, sadece uzun yıllar boyunca motosikleti hatalı kullandığını ispatlamış olur.
    Bu başlıkta geçen bazı yönlendirmeler:
    "rodaj dönemi -amacı sürücü güvenliği.. birdaha yazayım SÜRÜCÜ GÜVENLİĞİ. araç değil"
    "RODAJa gerek yok"
    kesinlikle yanlış bilgidir. Kesinlikle uyulmaması gereken bilgilerdir. Rodajını iyi yapmış motosiklet ile yapmamış motosiklet arasında ciddi farklar vardır. Rodajın nasıl yapılması gerektiği en iyi kullanım kılavuzunda yazar. Ustanıza da çok güvenmeyin çünkü her ustanın rodaj tavsiyesi farklıdır ve genelde çoğu birbirini tutmaz.

Tıtanium C³R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda C³F 250»» Olacak İnş :))
    Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Momo
    tesekkurler bılgıler ıcın

Değişik Rodaj Yöntemi

Motosikleti sehpaya alıp yani arka lastiği yerden keserek motor olduğu yerde 1000 km çevirsek olurmu?yorumlarınızı bekliyorum.

mondial110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HaSaRLı..!!
    kafan mı güzel ( şaka deil ciddiyim ))
    :bounce: 0546465246900

cinedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    olmaz benzin biter...

Alıntı atgm adlı üyeden alıntı
    Motosikleti sehpaya alıp yani arka lastiği yerden keserek motor olduğu yerde 1000 km çevirsek olurmu?yorumlarınızı bekliyorum.

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    bu benim de aklıma geldi de, madem motor alıyoz, niye arka tekeri arkaya alıp döndürüyoz. fare miyiz biz dedim.
    May the Force be with McLaren Mercedes

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    öyle zor olur. koşu bandı al onun üstünde yap ne yapıcaksan

mantıklı bir cevap veren olmamış

pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı atgm adlı üyeden alıntı
    mantıklı bir cevap veren olmamış
    Böyle soruya,böyle cevap olur.Mantık ha?!

konu hakkında yeterli bilgisi olan yok mu?

arkadaşlar elle çevircek değiliz.anlamayan arkadaşlar için biraz açayım.motoru çalıştırıp yeteri kadar gaz verilecek 5000 6000 devirdde sabitlenecek gaz kolu.

cinedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Insanlarin anlama yetenegi konusunda yorum yapmadan once rodajin ne oldugunu tam olarak ogrenirseniz daha faydali olur herkes icin.
    Rodaj demek motorun belli bir kilometreyi bitirmesi demek degildir.
    Motor o belli kilometreyi farkli hizlarda ve devirlerde tamamlamalidir ki rodaj olsun. yoksa sabit hizda sabit devirde viteste o sekilde tamamlarsa sadece o hizin o devrin rodajini yapmis gibi olursunuz. Ve cok da kotu bir rodaj yapmis olursunuz.

12. sayfa BirinciBirinci ... 2101112131422 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler