Arkadaşlar spy5000m türkçe kullanma kılavuzu olan varsa paylaşabilir mi? Benimkinde ingilizce çıktı ve bazı özellikleri ayarlamakta sıkıntı çekiyorum
Arkadaşlar spy5000m türkçe kullanma kılavuzu olan varsa paylaşabilir mi? Benimkinde ingilizce çıktı ve bazı özellikleri ayarlamakta sıkıntı çekiyorum
Bende 3 günden daha uzun süreli parklarda söküyorum aküyü yemesi ve sürekli tüketimle 4-5yıl dayanacak bir aküyü en az %20-25 ömür kaybettirmesi işten bile değil.
En iyisini yapmışsınız.
Benim kablo takılı olmasına rağmen bazen motordan indiğimde 3 kere sinyal verme işini abartıp 10-12kere verebiliyor.
kumandadan bir kere aç kapa yapınca alarmı düzeliyor.
kumandanın ayarlarını detaylı şekilde yazabilecek olan varmı acaba?
kumandanın titreşim ayarı, hareket sensörünün ayarları yada ne kadar ayar var ise basit bir anlatımla yazabilecek paylaşabilecek bir arkadaşımız çıkarmı aramızdan ?
https://atakandemirturk.files.wordpr...1m-klavuzu.pdf
https://atakandemirturk.files.wordpr...1m-klavuzu.pdf
Türkçe ingilizce kullanım klavuzlarını upload ettim arkadaşlar.
Dilerim faydası olur.
Arkadaşlar bende kahverengi kabloyu arka stop'a bağladım. Alarm kuruluyken motor sarnsıntı v.s. sebebilye alarm çalma konumuna geçerse veya kumandadan alrmı kitleyip açarsam göstergeler açılıp kapanıyor enjeksiyon yapmaya çalışıyor ancak akım kesik kesik geldiğinden yapamıyor. sinyal bağlantısı mı yanlış oldu diye kontrol ettim ama sinyallere sadece sarı kabloları bağladığıma eminim. kahverengi kablodan ters akım mı alıyor acaba bendede? motorum R25 ne yapmam lazım kahverengiye diyot mu eklicez?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------
Oyalın kahverengiyle alakası yok sanırım. çünkü az önce kahverengiyi söküp boşa alıp denedim aynı şey yine oldu
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------
Arkadaşlar kendi olayımı kendim çözdüm :D motor gidonundan sağ veya sol sinyal basılıyken bu durum yaşanıyor. sinyali kapatınca sorun çözüldü.
Motor stop düğmesi kapalıyken yani elektriği kesmişken bile mi aynı şeyi yapıyor hocam?
Hayda sayfayı güncelleyince gördüm eklemenizi..
Sinyaller açıkken yapmasıda ilginç
sanırım kill switchten bahsediyorsun. evet stop basılıyken de oluyordu. Onla da alakası yoktu. gidondan sağ veya sol sinyal switchi basılıyken, alarmdan gelen sinyal elektriği, motorun sinyal switchi üzerinden tersten geçerek motorun elektronik aksamına elektrik veriyordu herhalde. sinyal siwitchini boş konuma alınca sorun çözüldü. motoru sinyalde bırakmamak lazım yani.
Merhaba,
Arkadaşlar bende yaklaşık 1 hafta önce aldım spy5000 kumanda ayarlarını hala daha pek anlamış değil microdalga sensörünü kapatmayı daha dün buldum.Kumandanın titreşimini ve sesini yükseltebiliyormuyuz kumandadan ?
Merhaba arkadaşlar,
Spy alarm immobilizer moda girer mi? yani akü herşey tam olmasına karşın motorun marş basmasını engeller mi? Şu an motorum immobilizer aktif olmuş gibi marşa bastığımda hiç ses gelmiyor?
Arkadaşlar bugün alarmın montajının bir kısmını yaptım Cbr500 motoruma sinyal kablosunun 1ini bağladım biri sağ biri sol tarafı yakıyor diye yazılmış ama bağladığım 1i yanmayınca diğerini bağlamadım, acaba aktif olabilmesi için 2sinindemi bağlı olması gerekiyor ? + kutubu yanlış tespit ettim sanırım.
birde gri pembe kabloyu bağlayacaktım emin olmadan girmedim o işe, sigorta kutusunda stop engine yazan sigortanın altına baktığımda sadece tek kablo var + ve - yok yani sadece tek kablo, ilginç geldi bana sigortayı çıkarttığımda motor stop ediyor o kabloyu kesip bir tarafına gri diğer tarafa pembeyimi bağlamam gerekiyor ?
Yardımcı olursanız sevinirim cevaplar için şimdiden teşekkürler.
netten bakınca honda larda sinyal ışıklarının kablo rengi
açık mavi (Light Blue LB) ile turuncu (orange O) olarak görünüyor. sarı kabloları bunlara bağla. tabi doğruluğunu kontrol et.
spy5000m de iki siyah kablo haric tüm kablolar artı uctur. sigortada + - olmaz. sigortalar + hatlara araya baglanır.
pembe ve gri kabloya gelelim. normalde bu iki renk kısa devredir yani birine akım verirsen diğerinde de akım geçer ,alarm tetiklendiğinde kısa devre kalkar.
bahsettiğin sigortayı söktüğünde motor stop ediyorsa. sigortaya giren veya çıkan kablodan birini sökeceksin,
pembe veya gri ye bağlayacaksın. kalan diğer renk kabloyu sigortadan söktüğün ayağa bağlayacaksın. böylece alarm tetiklendiğinde
sigorta atmış gibi davranacak motor çalışmayacaktır.
Tabi kabloları kesip biçmeden önce doğruluğunu kontrol et
Arkadaşlar bu alarm ecusundan gelen hangi kablolar immobilizer işini görüyor?
alarm gayet basarilida ben anlamadim neden bu alarm bu kadar populer. ben siradan bir alarm aldim 40-50 tlye. uzaktan motoru calistirip stop edebiliyorum alarmda cayir cayir bagariyor. yalniz immobilizeri yok.
Öncelikle teşekkürler hocam cevabın için.
sigorta konusunda yanlış yazmışım +- olayını
Olay söyle stop engine yazan sigortaya sadece 1 kablo geliyor ve dönüş yok.
hani + kabloyu kesip araya sigorta eklenir diyorsun ya bunda öyle bir durum yok, birazdan motorun yanına inecem sinyaller için o zaman resim çekip atarım.
Birde motorda HİSS sistem var haliyle otomatik çalışmayı aktif etmemeyi düşünüyorum.
bu gri ve pembe kabloyu bağlasam işe yarar mı yinede ? bazı arkadaşlar işe yaramaz yazmış hiss olduğu için, boşa kesmeyelim
ben sadece akü bağlantısı ve sinyal bağlantısını yaptım. motoru uzaktan çalıştırmak veya durdurmak kullanışlı değil. kumanda cebindeyken kazayla uzaktan kontağı açarsan akün sabaha dayanmaz. benim başıma yağmur altında giderken kumanda ıslandı ve alarmı tetikledi motor stop etti. dikkat etmek gerek kazaya neden olabilir.
Anlatmak istediğim tek kablo bu sarı kablo
sinyalleri hallettim ek yapmak için kullandığım aparatın ağzı biraz genişmiş kabloyu soymuyormuş biraz daralttım problem çözüldü
Hocam şu an bendede öyle gri, pembe ve mavi kablo boşta fakat en alttaki tuşa seri bir kaç sefer bastığımda motor yine kontak açıyor far yakıyor ona anlam veremedim işte, sadece marş basmıyor oda hiss yüzünden sanırım.
iki ana artı hat sigortalara gidip ordan dağılıyor. eğer bağlantısını yapacaksan (resimden sarı kablo gibi görüyorum) sarı kabloyu söküp araya pembe gri bağlanacak.
sinyal düğmen sağda veya solda basılı mı kaldı. ancak bu şekilde kontak devresine voltaj gider.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)