SPY 5000M 2-way motosiklet alarmi
Reklamlar
-
erdalbabacan adlı üyeden alıntı
Merhabalar bu alarmı gerçekten senin ve orhanyor'un paylaşımlarımdan sonra çok beğendim. İlk defa motora biniyorum ve böyle bir alarm taktırmam gerekiyor malum hırsızlık olaylarından. Yamaha xmax modeline bu alarm olurmu acaba? ona göre bende sipariş vereyim gelsin.birde ben mekanik işinden fazla anlamam böyle bir alarmı takan biri var mıdır bildiğiniz? teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
Birde ebay da bunun fiyatı 132.00 usd gözüküyor doğrumudur. bir çok farklı fiyat var yanlış ürünü getirtmemek için yardımcı olurmusunuz
Yamaha Xmax değil bütün motorlara olur ama her markanın marş bağlantı sistemi farklı olabilir, bu yüzden'de extra röle ihtiyacı gerekebilir. Motorun elektrik tesisatının şemasını görmek gerek!.
Fiyatlar ebay'de değişken oluyor ne yazıkki, "SPY 5000 alarm LM209" veya "SPY 5000 alarm LM212 olarak aratın. 209 ve 212 aynı beyin kullanıyor ama kumandaları farklı, hangisi hoşunuza giderse onu alabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:52 ----------
M.balibey adlı üyeden alıntı
benim alarmda bugün elime geçti ptt kargo yüzünden 12 gündür orda bekliyordu şimdi takıldığım yer soketl kablo demetindeki siyah ve kırmızı kablo akünün artı ve eksi kutubuna mı bağlanıyor birde bu kahve rengi kabloyu şamandırya bağlasam sıkıntı olur mu
Siyah kablo şaseye kırmızı kablo akünün + ucuna bağlanacak. Kahve rengi kablo ise kontak çıkışına bağlanacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------
M.balibey adlı üyeden alıntı
uzaktan çalıştırma için mavi kabloyu tam olarak nereye bağlamak gerekiyor ben marş motoruna bağladım sigortası yandı
Mavi kablo marş motoruna direk bağlanmaz , marş rölesine hatta varsa (benimkinde var) 2.ci marş rölesine bağlaman gerek!.
Not: Marş rölesinin çektiği akım fazla olduğu için yükü 2.ci röle üstlenir. Bu sayede marş düğmesi uzun ömürlü olur ve sistemde voltaj çökmeleri yaşanmaz.
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
5000mt menzili varmıs. test ettiniz mi ?
-
bilginozi adlı üyeden alıntı
5000mt menzili varmıs. test ettiniz mi ?
Motoru evin önüne bırakıp nerdeyse 1 kilometre (göz kararı tabi) mesafede çalıştığını garantiledik. Cevahir alışveriş merkezinde motorların parkettiği alandan yemek yediğimiz kata kadar çektiğini garantiledik. Fakat Astoria Elektroword, Cevahir Teknosa ve MetroCity Bimeks (genelde teknoloji mağazalarını gezerim ) gibi yerlerde malesef iletişim sağlamadı . Tabiki 5000m açık alanda birbirlerini görebilecek mesafedir, daha henüz bu şekilde ben test etmedim.
Not: Beyin ile kumanda iletişimi koptuğu zaman (yani mesafe aşıldığı zaman veya başka engeler var ise), kumanda üzerinde alarm açıksa kapanmıyor kapalı ise açılmıyor kısaca kumanda pasif bekliyor bilginiz olsun.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
gayet özverili ve güzel bir anlatım olmuş emeğine sağlık, çok güzel bir ürünmüş sayende bende heveslendim teşekkürler. linki varsa buradan yada özelden atarsan çok memnun olurum , belki önceki sayfalarda paylaşmışsındır , bakamadım şu an çıkmam gerekiyor o açıdan . görüşmek üzre...
-
-
-
alarm kurulu değilken motoru kontak anahtarı ile çalıştırdım .kumanda üzerinden alarmı çalıştırıp 20 saniye sonra otomatik stop etme özelliğini denediğimde (anti hijcaking)alarm hırsızlık ihbarı kabul edip siren çaldı ancak 20 sn sonra motor stop etmedi.sanırım yukarda bahsettiğim bağlantı hatasından kaynaklanıyor.siyah kabloyu şase,gri ve pembe kabloyu kontak anahtarından gelen tek (siyah) kablonun arasına girip denemek gerek ancak motorun ön göğsünü sökmek oldukça zahmetli.ilk boş vakitte inşallah....
-
Gri ve Pembe kablo kontağa (veya kill Switch butonuna) bağlanması gerekiyor. kymco like elektrik sistemi nasıl bilmiyorum, eğer far-gösterge-sinyal-stop vs. enerjisini direk kontak üzerinden alıyorsa pembe-gri kabloların üstünden geçer, bu kablolar ince olduğu içinde voltaj çökmesi yaşanabilir hatta akımı kaldıramayıp yanabilir DİKKAT!.
-
antijacking in otomatik stop etme ozelliği dışında sistem sorunsuz çalışıyor.bencede gri pembe kablolar bağlanması gerektiğine inanıyorum ve siyahı şaseye bağladıgımda baştaki sorununda olmayacağını düşünüyorum. sistem tüm enerjisini kontak üzerinden alıyor.marş hariç herhangi bir arada röle yok en azından ben görmedim tek röle sinyal flaşör rölesi..ancak dediğin gibi riske girip denenirmi ?
yada hiç riske girmeyip araya 12 v luk bir role bağlayarak denenirmi?
yada boşver anti hijacking stopunu yürü git be kardeşim devam et ne elliyon çalışan sistememi?
-
Benim motorda far (2x-uzun 2x-kısa) sinyal stop park vs. hepsi röleler ile tetikleniyor, bu yüzden kontaktan sadece rölelerin enerjisi geçiyor (toplasan 250ma).
Ama Like için bencede hiç riske girme 12v röleyi kontak girişine bağla garanti olur.
Şimdi bu alarmı neden takıyoruz!, cocuklar kurcalamasın diyemi? yoksa çalınmaya veya park halinde iken başka araç çarparsa uyarmak içinmi yada hepsimi?. Benim için hepsi olduğu için her özelliğinin aktif çalışmasını isterim.
-
-
-
pabuclu kabloyu şase olarak bağladım.eger dediğin gibi diğer uzun siyah kablo aynı hatta ise,gri ve pembe kabloyu killswitce entegre etmek bir sey değiştirmeyecektir.bu durumda motorun bloke olmaması üzerinde kafa yormak lazım
arızadan kasıt temini mümkün olmayan elektronik malzemelerdi.örneğin üretici; onarımı yapılmasın diye üzeri kazılmış entegre vb.gibi.
-
-
tesekkürler mutlu...senin değiminle canavarın kutusundan çıkarıp içine bakma fırsatı olmadıeger sorun çıkarmassa yerinde kalsın..sökmeyi düşünmüyorum.normal bir bağlantı yapıp devreye aldıktan sonra arıza yapacağını pek düşünmüyorum (su girmesi yada ters bi işlem yapmadıktan sonra).94 yılında taktırdığım oto alarmı hala çalışıyor.
bağlantıya gelince ....
senin dediğin gibi ilk yöntemi bağladım sistem ilk defasında normal çalıştı .ancak 2.kez uzak çalıştırma denediğimde marş bastı ancak çalışmadı.bunun üzerine siyah ve gri kabloyu araya girdim çalıştı tüm fonksiyonları motorun ve alarmın test ettim ancak antijackingi deneme aklıma gelmedi.sistemi toparlayıp motorun montajını yaptım kapattım....like' in ön göğsünü sökmek oldukça meşakkatli olmasaydı sökecektim ama geniş zaman gerek .
ilk fırsatta söktüğümde 2.yöntemi deneyeceğim..
tekrar tsk ler verdiğin bilgiler için mutlu ssağlıcakla.....
-
Bu alarmı sipariş etsem nerede taktirabilirim. Benim asıl istediğim ben üstümü giyerken motorun ısınması cunki genelde sogukken gazliyorum ve acıyorum motora.
-
goksel88 adlı üyeden alıntı
Bu alarmı sipariş etsem nerede taktirabilirim. Benim asıl istediğim ben üstümü giyerken motorun ısınması cunki genelde sogukken gazliyorum ve acıyorum motora.
Merhaba,
Bu ürünü işi bilen bir yamaha servisinde yada motor tesisatını iyi bilen birine taktırmalısınız. Asıl amacınız sadece otomatik çalıştırma ise bu özellikte çok daha ucuz bir çok alarmlar mevcut, fakat mesafeleri ve kalitesi hakkında bilgim yok malesef. :(
-
honda servisi takmıyor varmı gaziantepde takacak olan usta bir şahıs
-
Arkadaşlar ben de bunu satın alacağım, montajı da kendim deneyeceğim hiç anlamam ama.. Bir de şey ben kumandayla motosiklet çalıştırmasını istemiyorum. Hani bu kabloyu bağlamasak alarmın herhangi bir fonksiyonunun çalışmasını engeller mi?
Ayrıca; 40,50 liralık alarmlara hiç bulaşmayın arkadaşlar bu ürünün fiyatı fazla fakat hak ediyor.
Unutmadan, Ybr 125 esd kullanıcısıyım alarmı nereye sığdıracağız? Hiç aklıma yer gelmiyor, yer yok?
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:13 ----------
Agv adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ben de bunu satın alacağım, montajı da kendim deneyeceğim hiç anlamam ama.. Bir de şey ben kumandayla motosiklet çalıştırmasını istemiyorum. Hani bu kabloyu bağlamasak alarmın herhangi bir fonksiyonunun çalışmasını engeller mi?
Ayrıca; 40,50 liralık alarmlara hiç bulaşmayın arkadaşlar bu ürünün fiyatı fazla fakat hak ediyor.
Unutmadan, Ybr 125 esd kullanıcısıyım alarmı nereye sığdıracağız? Hiç aklıma yer gelmiyor, yer yok?
Vazgeçtim, kontağa vs uzanıyormuş kablolar. Ayrıca kumandayla da çalışması daha pratik bulunsun. Kargolar ücretsiz, kaç günde geldi arkadaşlar sizin ürünler? İstanbul'da eksiksiz, düzgünce nerede montaj yaptırabilirim?
-
Ben de sipariş edeceğim bakalım fakat nerede montaj yaptırabilirim?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)