Jackkass06 adlı üyeden alıntı
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayenizde bu alarmı aldım crf 250 L 2016 MOTORUMA taktirdim otostart özelliğini kullanmak istedik ancak herşey tamam doğru marş basıyor enjeksiyon kontak herşey çalışıyor sadece benzin pompasi çalışmıyor bu konuda bir fikri olan varmıdir yardımınızı bekliyorum saygilar
motorunun elektrik kablolama seklini ve sizin alarmi bagladiginiz noktalari bilmiyorum, fakat asagidaki anlatima göre yaparsaniz alarmin tüm foksiyonlari sorunsuz calismasi gerekir.
Kod:
Beyin çıkışları - Motordaki bağlantı noktası
◼︎ kırmızı (red) - Akü artı (+) kutubu
◼︎ kahveregni (brown) - kontak çıkışı, kontağın kapalı durumda akım olmayan çıkışa bağlanacak (kontak durumu sorgulama işine yarar, ayrıca uzaktan çalıştırma özelliği kullanıldığında ateşleme dışında far, benzin pompası, gösterge gibi aksamları devreye sokar)
◼︎ pembe (pink) - ACİLSTOP anahtar girişi, anahtara giden kabloyu kesip, iki ucun bir ucuna alarmdan gelen pembe kabloyu bağlıyoruz..
◼︎ gri (grey) - ...kestiğimiz kablonun diğer ucunada alarmdan gelen gri kabloya bağlıyoruz. (motorun elektroniğine yapılan bu müdahele, alarım tetikleme durumunda ve kumanda ile istediğimizde ateşlemeyi kesmeye yarar)
◼︎ mavi (blue) - ateşleme anahtar çıkısı (bu bağlantı uzaktan çalıstırma özelliği kapsamında marş motorunu çalıştırır)
◼︎ 2 x sarı (yellow) - biri sağ sinyal kablosuna, diğeri sol sinal kablosuna ilave edilecek
◼︎ 2 x siyah (black) - Akü eksi (-) kutubu