Fazer yağ ve yağ filtresi değişimi (videolu anlatım)
Reklamlar
-
Herkese tekrar merhaba
geçen haftalarda yaptığı zincir temizliğini videolu şekilde yapmıştık
Bu hafta sonu da motorun yağını ve yağ filtresini değiştirdik.
Elimizde fazer olduğu için mecburen bu modelde değişimi videolu olarak anlatabildik
sürecide videolu olarak anlattık
ancak bu tarz motorların yağdeğişim tekniği aynıdır sadece filtre yeri ve yağ seviyesi farklılık gösterir
Yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olur inşallah
Umarız beğenirsiniz.
Anlatımlı videomuz
Reklamlar
-
-
sailor33 adlı üyeden alıntı
Eldiveni görünce motora bypass yapcaksınız sandım
Şaka bir tarafa güzel bir video olmuş gene elinize sağlık videonun sonundaki alt yazı da gayet uyarıcı ve bilinçli bir tavranış
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindik. .onu özelliikle belirtmek istedik sonuçta lavaboya ya da lağıma dökülecek bir sıvı değil
-
mkaptan adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindik. .onu özelliikle belirtmek istedik sonuçta lavaboya ya da lağıma dökülecek bir sıvı değil
onu bilmeyenler de var ne yazıkki
-
07 Haziran 2013, 18:28
Zincir temizleme ve yağ/yağ filtresi değişimi videolarınızla ben dahil birçok kişiyi aydınlattığınızı tahmin ediyorum. Sonuçta fazer kullanıyoruz ve bakım masraflarını minimize etmekte bu videolarınızın payı çok büyük.
Peki bundan sonraki videonuzda ne yapmayı planlıyorsunuz?
-
12 Haziran 2013, 22:27
uzun zamandır iş yerinde denk gelip izleyemiyodum...çok korkulacak bi tarafı yokmuş...ama anladığım kadarıyla miktarlar hep göz kararı..bi sakıncası olmaz mı biraz eksik biraz fazlanın..
filtre değişimi varsa 2.8 litre olayına filtreye koyduğun yağ miktarı dahil mi acaba?
-
13 Haziran 2013, 11:35
erro adlı üyeden alıntı
uzun zamandır iş yerinde denk gelip izleyemiyodum...çok korkulacak bi tarafı yokmuş...ama anladığım kadarıyla miktarlar hep göz kararı..bi sakıncası olmaz mı biraz eksik biraz fazlanın..
filtre değişimi varsa 2.8 litre olayına filtreye koyduğun yağ miktarı dahil mi acaba?
erhancığım aslında tam olarak göz kararı değil yağ bidonunun dar olan yüzeyinde ml cinsinden ne kadar koyduğunu görebileceğin çizgiler var
ben filtre dahil 2.8 lt koydum .Yani filtre harici 2.8 lt koymadım. bu arada gerçekten korkacak birşey yok elin anahtar tutuyorsa zevk alacağın bir işlem
-
13 Haziran 2013, 11:51
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Zincir bakımı videosundan sonra yine çok başarılı video daha...
Elinize,emeğinize sağlık gerçekten çok faydalı ve başarılı,ilgiyle takipteyim
-
13 Haziran 2013, 12:05
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Zincir bakımı videosundan sonra yine çok başarılı video daha...
Elinize,emeğinize sağlık gerçekten çok faydalı ve başarılı,ilgiyle takipteyim
Çok teşekkür ederiz uğur
elimizden geldiğince çekmeye çalışıyoruz
-
13 Haziran 2013, 12:11
mkaptan adlı üyeden alıntı
erhancığım aslında tam olarak göz kararı değil yağ bidonunun dar olan yüzeyinde ml cinsinden ne kadar koyduğunu görebileceğin çizgiler var
ben filtre dahil 2.8 lt koydum .Yani filtre harici 2.8 lt koymadım. bu arada gerçekten korkacak birşey yok elin anahtar tutuyorsa zevk alacağın bir işlem
bidon kenarında bulunan ölçek hassas sa yani aralığı azsa problem olmaz...ben de arkadaşla değiştircem zaten...
şimdi motul 5100 10w 40 mı koyuyorum...sen sanırım 15 koydun izmirde olduğundan dolayı...
-
13 Haziran 2013, 12:14
erro adlı üyeden alıntı
bidon kenarında bulunan ölçek hassas sa yani aralığı azsa problem olmaz...ben de arkadaşla değiştircem zaten...
şimdi motul 5100 10w 40 mı koyuyorum...sen sanırım 15 koydun izmirde olduğundan dolayı...
erhan ben 15-50 koydum gayet memnunum,sıcaklık olarak ankara da izmiri aratmaz askerliği orada yaptım biliyorum
ama seçim senin tabiiki
yağı eksik mi olur fazla mı olur o konuları pek takma az az koy çubuktan kontrol et sen
eksiği tamamla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)