Keeway Superlıght 150'Ye 6 yaylı 6 balatalı Debriyaj Değişimi
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Debriyajı değiştirmek için yağı niye boşalttın ki motoru sol yatırıp değiştirseydin keşke. Motoru yatırınca yerle motor arasına lastik veya benzeri yumuşak bir cisim konulduğunda çizilme ezilme olmazdı.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Debriyajı değiştirmek için yağı niye boşalttın ki motoru sol yatırıp değiştirseydin keşke. Motoru yatırınca yerle motor arasına lastik veya benzeri yumuşak bir cisim konulduğunda çizilme ezilme olmazdı.
Aslında öyle yapmıştım ilk açtığımda sonradan bilerek boşalttım yağı .Birde bu sorun öncedende vardı motor ısınınca altında bir yağ tabakası oluşuyor damlama yok ama o tabaka normalmi.
-
Oo eline sağlık güzel olmuş... Ben de yakında bu işlemleri yapacağım galiba...
-
Elinize sağlık hocam.
Maliyeti ne kadar tuttu bu işin ?
-
Parçaları rialliden aldım 28tl debriyaj 13 tl yağ pompası aparatı kargo ile 45 lira falan oluyor.
http://www.rialli.com/urunler/motosiklet-yedek-parca/37_debriyaj-disli-grubu/8937__debriyaj-baskisi-komple-6-yildiz-6-balata-cg-200/
http://www.rialli.com/urunler/323_yag-aparat-hortum-grubu/2382__ys-aparat-yag-pompa-cektirmesi-motosiklet-modeller/
-
arkadas nden yağ dgsmesınkı lt sı 15 tl bahane ıle yenıle , ayrıca egzostu boşyere sökmüşsünüz
-
mterayes26 adlı üyeden alıntı
arkadas nden yağ dgsmesınkı lt sı 15 tl bahane ıle yenıle , ayrıca egzostu boşyere sökmüşsünüz
yağ değişimine gerek yoktu zaten yağı yeniydi motorun egzostun sökme nedenim alttaki yağ somunu açmaktı elimde sadece iki ağızlı vardı o nedenle lokma olmadığı için egzostu söktüm.Yukarıdada yazıyor zaten.
-
benim caracal 200 4 yay 6 balata. ben de 6 yay 6 balata yapsam nasıl olur. neler değişir +/- yönleri neler olur. yoksa gereksiz bir işlem mi ?
-
rm125 adlı üyeden alıntı
benim caracal 200 4 yay 6 balata. ben de 6 yay 6 balata yapsam nasıl olur. neler değişir +/- yönleri neler olur. yoksa gereksiz bir işlem mi ?
debriyajın kavramasında sorun yoksa yani bunu hissedersin zaten gereksiz bir işlem.
-
18 Haziran 2013, 22:02
Mert merhaba
bugün bende rodajda 500km geçtim ve yağ değişimi yapacaktım dedim debriyajı değiştireyim elimde pekte kaliteli olmayan idare edecek balata vardı. neyse söktüm kapağı yağı falan boşalttım. fakat bende rialli sitesinden cg için yağ pompası sökme aparatı almıştım olmadı birtürlü. anlayamadım ama bir türlü deliklerden içeri geçmedi, neyse dedim geri takayım sonra senin gibi 6lı alırım dedim. geri yayları falan taktım vidaları sıkarken vidanın birisinin üstü kırıldı. vida içerde üstü koptu gitti.
şimdi bu birkaç sorum olacak, bu aparat neden olmamış olabilir? acaba yanlış aparat mı gönderdiler anlamadım.birde bu 6lı seti komple değiştiriyoruz sonuçta eski vidalar işe yaramayacağı için önemsemedim ama bu vidaları sökmeden seti komple takabilir miyim? yardımcı olursan sevinirim.
-
18 Haziran 2013, 23:06
ercan_wrc adlı üyeden alıntı
Mert merhaba
bugün bende rodajda 500km geçtim ve yağ değişimi yapacaktım dedim debriyajı değiştireyim elimde pekte kaliteli olmayan idare edecek balata vardı. neyse söktüm kapağı yağı falan boşalttım. fakat bende rialli sitesinden cg için yağ pompası sökme aparatı almıştım olmadı birtürlü. anlayamadım ama bir türlü deliklerden içeri geçmedi, neyse dedim geri takayım sonra senin gibi 6lı alırım dedim. geri yayları falan taktım vidaları sıkarken vidanın birisinin üstü kırıldı. vida içerde üstü koptu gitti.
şimdi bu birkaç sorum olacak, bu aparat neden olmamış olabilir? acaba yanlış aparat mı gönderdiler anlamadım.birde bu 6lı seti komple değiştiriyoruz sonuçta eski vidalar işe yaramayacağı için önemsemedim ama bu vidaları sökmeden seti komple takabilir miyim? yardımcı olursan sevinirim.
helal olsun valla 500 km deki motorun debriyaj balatasını değiştirmek için açtın
müzeliksin sen dostum
-
18 Haziran 2013, 23:17
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
helal olsun valla 500 km deki motorun debriyaj balatasını değiştirmek için açtın
müzeliksin sen dostum
dostum 500km derken geçen hafta piston segman silindir değişimi yapmıştım ondan 500km de rodajdayım. yoksa motor 22bin kmde :D
-
18 Haziran 2013, 23:21
dostum 500km derken geçen hafta piston segman silindir değişimi yapmıştım ondan 500km de rodajdayım. yoksa motor 22bin kmde :D
haaa anladım.. kusuruma bakma o zaman
-
18 Haziran 2013, 23:38
estagfurullah hocam bu arada gv nasıl memnun musunuz? birde ne kadar yakıyor acaba merak ediyorum. bacanakta gt250r var, o 25krş falan yakıyor
-
19 Haziran 2013, 00:39
estagfurullah
hocam bu arada gv nasıl memnun musunuz? birde ne kadar yakıyor acaba merak ediyorum. bacanakta gt250r var, o 25krş falan yakıyor
100 km de ortalama 3.5 litre yakıyor oda 16 kuruşa falan denk geliyor tabi..
ama ben şehiriçi şehirdışı sakin kullanırım 6 bin deviri geçmem genelde..
gv den memnunum sağlam sorunu olmayan bir motosiklet senin bacanak yaktırıyor demekki
-
19 Haziran 2013, 02:38
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
100 km de ortalama 3.5 litre yakıyor oda 16 kuruşa falan denk geliyor tabi..
ama ben şehiriçi şehirdışı sakin kullanırım 6 bin deviri geçmem genelde..
gv den memnunum sağlam sorunu olmayan bir motosiklet senin bacanak yaktırıyor demekki
aynı motora sahip sonuçta ama belki o racing olduğu için vites aralıkları falan farklı olabilir. neyse 16 kuruş ise çok iyiymiş. Keewayden sonra almak istediğim bir motor GV hem az yakan hem görüntüsü güzel hemde bastın mı gidiyor ayrıca 250likten fazla almam. büyüğü bana uymaz çünkü motoru alalı 2 ay oldu 2500kmden fazla yaptım :D zaten 5-6 liradan da fazla vermem işin açığı motora. gerçi bineceğim için piston vs ne varsa yeniledim motorda.kazasız belasız..
-
Thepope ellerine sağlık güzel anlatmışsın fakat, egzozu sökmene hiç gerek yoktu.. Bu işlemi yapmayı düşünen arkadaşlarında aklında bulunsun, debriyaj balataları değişeceği zaman yağın da değişmesi gerekir en sağlıklı olan budur.. O yüzden bu işlemi yağ değiştireceğiniz zaman yapmanız yararınıza olur, ayrıca debriyaj balatalarını direk takmak ya da üstüne binip hiçbirşey olmamış gibi sürmek de çok sakıncalı, balataları takmadan 1 gün öncesinde temiz bir kaba motora koyacağınız kullanılmamış yağı boşaltıp balataları da o kaba atmanız çok iyi olur.. balatalar biraz şişecektir ve bu işlem yapıldıktan sonra uzun yola filan gidecekseniz 1-2 gün beklemekte fayda var..
Keyifli sürüşler
-
merhaba
Bu değişikliği yapınca debriyaj sertleşti, sizde deaynı şey olmuş muydu? Nasıl çözebiliriz, önerisi olan?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)