Suzuki çıkma parça satıcısı bilen var mı arkadaşlar?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
2005 model Suzuki Intruder VL250 sahibiyim. Yanlış telaffuz etmiyorsam, karbüratörün rölanti hava memesi karbüratörüme kaynamış, yerinden oynamıyor, hava ayarı yapılamıyor(muş). Bu yüzden bazen rölanti halinde istop eden motor, bazen yüksek devirde çalışıyor, ve bir depo benzin ile ortalama 90km daha az gidiyorum eskiye göre.
Karbüratörün değişmesi gerekiyormuş, fakat bu parça 1150 TL ye Türkiye'ye geliyormuş.
Çıkma VL250 karbüratörü nereden bulabilirim, Türkiye veya yabancı kaynak önerebilecek var mı ?
Veya başka bir çözüm önerisi olan ?
Benim bulduğum linkler şu şekilde :
13200-27F50 CARBURETOR ASSY 491.77 euro
http://www.bike-parts-suz.com/suzuki-recherche-bike-pieces_nn.php?compteur=3184&PartsListID=3365600
http://shop.tspmoto.it/catalog/-suzuki-vl-250-intruder-copy-12662-df2
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-fatih-motordan-vl250-intruder-yedek-parca-ve-servis-109716807/detay
Şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
-
dostum ramzey gy200 cross motorun karbüratrü isini görür otomatik elden ciklesi var sıkıntı yaratmaz
-
1 vida için karburatör değiştiren ustadan uzak dur derim. Bu adam arızayı çözememiş sallamış.
Vida gerçekten dönmüyorsa söküp tornaya gönderip 20 tl ye bu işi yaptırabilirdi.
Elinden geliyorsa sende karburatörü söküp tornada vidayı söktürüp yerine yeni diş açtırıp kullanmaya devam edersin.
Arıza düzelmezse de cebinden onca para çıkmamış olur.
-
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-mondial-mct-250-karburator-kanuni-seyhan-250-karburator,250-119671561/detay/
bu ürün uyumlu olmazmı ?
veya parcaları ?
-
-
o karbüratör hayır etmez tornaya girse bile 250 lik bir karbüratör tak geç
virago bisan roadstar keeway lc 250 veya ss 250
-
Yurt dışından getirebiliyorsanız internetten alın , servise götürünü başka bir şekilde onarımı yapılabiliyorsa bakın ama çıkma parçaya yönelmeyin.
Yarın bir gün başka birilerine de çıkma parçalar lazım olduğu için sizin motorunuzu da çalarlar üzülürsünüz, çok bela okur küfür edersiniz.
-
Birde şu var 1150 tl+bilinmeyen işçilik tutarına kaç 90 km gidecek yakıt alırsın )
Usta bunu 1500 e sana yapar :D
1500 tlye 326 litre yakıt alırsın.
Her depoyu fullediğinde 5 litre parasını burdan düş. 65 depo yakdığında anca bu para cebinden çıkar.
Yada 65 depo yaktığında yeni karburatör kendini amorti eder.
-
Çok teşekkürler cevaplar için. Fotoğraf ekliyorum.
@moto park : Gy200 cross karbüratörü bana takılır mı acaba? kısıtlı yer var deponun altında, uygun olur mu ?
@Sinan Er : Kartal Otosanayii Altan Motor suzuki servisine götürdüm, uğraştılar bayağı, fotolarda göründüğü gibi aşınmaya rağmen çıkmamış o hava ayarı parçası. Sizce sökülebilir birşey mi fotolara bakınca ?
@serkanADH13 : Emin değilim, ama benim karbüratörüm daha küçük gibi, sanıyorum sığmaz. Bilen varsa yorumları için şimdiden teşekkürler.
@yasdal : Çok teşekkür ederim ayrıntılı cevap için. Bende parça kaynamış yerine, motor normalde 10litrelik ana depo ile 260 - 270 km giderken şu an 170 km civarı gidiyor yanılmıyorsam. Bunun dışında bir sorun yok. Askerlik geldiği için zaten satacağım motoru yazın, yaptırıp satma derdindeyim. Ama 1150 TL + işçilik ödeyecek gücüm pek yok. Fakat başka çıkış yolu da görünmüyor gibi. Motoru 7250'ye almıştım 3 sene önce, göbek takımı değişti 1650TL ye, biri ışıkta arkadan vurdu 2500 TL lik masraf çıktı, bunu da ödersem, motoru yeniden alacak para ödenmiş olacak resmen. Aküleri, yetkili servis bakımlarını, zincir değişimlerini saymıyorum Ben de bıktım Suzuki'den, her parça için, Almanya'da varsa 2 3 hafta, yoksa Japonya'dan gelecekse 4 5 hafta beklemek, ve 100TL lik karbüratöre 1200TL bayılmak. Rezalet.
@mterayes26 : "virago bisan roadstar keeway lc 250 veya ss 250" Karbüratörleri ile motor çalışır mı ? Çalışırsa aynı verimde olur mu ? Bu çözüm benim için çok uygun ve hesaplı olur açıkçası, daha fazla bilgi verirseniz girişeyim bu işe. Hangi ustaya gideyim ? Ümraniye'de oturuyorum.
@tombo : Yurt dışında arattım parçayı, aynı fiyatı veriyorlar. Bir adet çıkma buldum İtalya'da, linkini yukarıda atmıştım, 75 euro, o hala duruyorsa bir arayıp getirtmeye çalışabilirim. / Tüm çıkma parçalar çalıntı değildir diye düşünüyorum.
-
Fotolardan anladığım kadarıyla vidanın başı koparılmış. Yeri de taşlanmış. İz kaybedilmiş. Muhtemelen uygun olmayan tornavida ile zorlandı ve sıyırdı. Diğer ihtimal de çekiç-tornavida ikilisi ile kenradan vurarak çıkarılmaya çalışıldı.
Sıkışan parçalar bu şekilde çıkmıyor bunu servisin bilmemesi imkansız. Yapmaya üşenmişlerdir. Önce iyice ısıtmaları gerekiyordu daha sonrada hafifçe çekiçlenmeliydiki vida yatağında esnesin. Neyse olan olmuş.
Tornaya gittiğinde sorunsuz şekilde çıkarılır ve yerine yenisi takılır. Başında dur ki tornacıda kafasına göre takılıp başka bir yere zarar vermesin.
-
Anladım, sanırım vida değil de hava rölanti ayar memesi gibi birşey diyorlar o parçaya. Tornacıya sorayım ben ne yapılır ne edilir. O parça tek başına satılır mı ona da bakayım. Teşekkür ederim.
-
asya gy 200 karbüratör manifoldu almaya gittiğimde bana verilen cevap aynen şöyle suzuki..... 125 lik manifoldu bu dediler.olma ihtimali var.çıkma veya arızalı karbüratörle bi dene olursa 0 alırsın
-
-
Bu arada o italyanlar Türkiyeye yollamıyoruz diye mesaj atmıştı bana
-
yasdal adlı üyeden alıntı
Bu arada o italyanlar Türkiyeye yollamıyoruz diye mesaj atmıştı bana
Türkler ne yapmış İtalyan larada buraya göndermiyorlar.yada senmi bişey yaptın İtalyanlara haaa söyle bakalım
-
isaaras adlı üyeden alıntı
Türkler ne yapmış İtalyan larada buraya göndermiyorlar.yada senmi bişey yaptın İtalyanlara haaa söyle bakalım
Var bi kuyruk acıları demek ki. Hatta kafam bozuldu bi ara italya ya gidecek bir arkadaşıma aldıracaktım. Arkadaşım o ay sonu italya da olacaktı. Gidemeden elden çıkarmış olduk makinayı. Gerçi kafam rahat. dediğim gibi son aylarda 900 TL para harcadım sırf çözüp satayım diye. Yine de nispeten düzelmişti sattığımda. Alan beyefendiye de iyice baktır her yerine içine sinsin öyle al dedim. Sonrasında bir kaç kez görüştük. Bi sıkıntım yok dedi. Umarım öyle de devam etmiştir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)