kanuni tigrina arka ve ön teker sökümü , akü ölçüsü
Reklamlar
-
Denizli İl Temsilcisi
yarın uzun yola gideceğim kanuni tigrinanın arka tekeri ve ön tekerini söküceğim iç ve dış lastik değişimi ni yapacağım
1- ön ve arka lastiği sökmem için kaç numara anahtarlardan kaç tane lazım
2-mondial zn 125 in aküsünü kullanabilirmiyim
3-yağ çok uzun sür içinde oturmuş durumda hiç marşa basmadan direk değiştirmelimiyim
Reklamlar
-
motor yagı ısınmadan akıskanlıgını tekrar kazanmadan değişim saglıklı olmaz,
tapayı acıp yagı bosalttıktan kısa süre sonra yeniden yağ değişimi yapacaksanız ancak calıstırmadan değişim yapın derim
böyle yaparsanız kartelin içi temizlenmiş olur
-
önce bi tane kriko ile motor bloğunun altında kaldır ön teker yerden kesilsin motora gelecek yere tahta veya plastik bişe koy çizilmesin
ön tekeri sökmen için
somun tarafına 19 saplama tarafındaki başa 17 diydi galiba anahtar lazım saplamayı çıkar temizle yağla yerine tak
arka tekeri yerden kesmek içinde arka suspansiyonun altında kroko ile kaldır gene tahta falan koy çizilmesin
arka teker için
somun tarafına 19 ile sök sonra zincir gergi vidalarını iyice gevşet saplamayı çıkar tekeri çıkar bilyelerini falanda kontol et
akü için 12v 7ah lık temiz bi akü olursa sorun yaşamazsın
yağ içinde 17 yıldız anahtar lazım ama motorla 5 dk bi dolaş yağ ısınsın sonra boşalt ama önce egzozlar biraz soğusun ben soğumadan yaptım 1 kere kolum falan yandı hep
altta etrafında 3 tane küçük vitalı kapağın ortasıda 17 lik civata var onu sökeceksin özledim lan motorumu olsaydıda bende sökseydim
kolay gelsin
-
canerol adlı üyeden alıntı
önce bi tane kriko ile motor bloğunun altında kaldır ön teker yerden kesilsin motora gelecek yere tahta veya plastik bişe koy çizilmesin
ön tekeri sökmen için
somun tarafına 19 saplama tarafındaki başa 17 diydi galiba anahtar lazım saplamayı çıkar temizle yağla yerine tak
arka tekeri yerden kesmek içinde arka suspansiyonun altında kroko ile kaldır gene tahta falan koy çizilmesin
arka teker için
somun tarafına 19 ile sök sonra zincir gergi vidalarını iyice gevşet saplamayı çıkar tekeri çıkar bilyelerini falanda kontol et
yağ içinde 17 yıldız anahtar lazım ama motorla 5 dk bi dolaş yağ ısınsın sonra boşalt ama önce egzozlar biraz soğusun ben soğumadan yaptım 1 kere kolum falan yandı hep
altta etrafında 3 tane küçük vitalı kapağın ortasıda 17 lik civata var onu sökeceksin özledim lan motorumu olsaydıda bende sökseydim
kolay gelsin
tigrinaymış yala bende tiger okudum :D olsun dursun kenarda lazım olan birine yarar :D
-
Denizli İl Temsilcisi
canerol adlı üyeden alıntı
ön tekeri sökmen için
arka teker için
kolay gelsin
yaılarınızın tamamnını okudum ve yanıma
1- 15-40 yağ gundi bi marka içi temizlensin diye
2-buji
3- 8 numradan 20 ye kadar olması lazım anahtar seti 2 adet ingiliz anahtarı bir yıldız bir düz tornavida
4- pompa
5- yedek 2 adet iç lastik
aldım ))) inş güzelce hallederim yada lastikler patlak değilde iniktirler
-
BLACK_ICE adlı üyeden alıntı
yaılarınızın tamamnını okudum ve yanıma
1- 15-40 yağ gundi bi marka içi temizlensin diye
2-buji
3- 8 numradan 20 ye kadar olması lazım anahtar seti 2 adet ingiliz anahtarı bir yıldız bir düz tornavida
4- pompa
5- yedek 2 adet iç lastik
aldım
))) inş güzelce hallederim yada lastikler patlak değilde iniktirler
eğer motor yattıysa ve tekerler soğuk taş zeminde durdu ise inmişlerdir patlak değildirler.Bunu bana 7 yaşındayken bisikletçi bi emmi söylemişti ben motoru yatıracağım zaman tekerlerin altına tahta koyuyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)