Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Digital Gösterge Sorunu

Motovento
    REKLAM ALANI
    alper_sahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    Arkadaşlar 9.000 de aldığım Rks Titanic 200 motorsikletimin Digital Göstergesinde Sorun Yaşadım. Durum şu : motorun kontağını açtığımda göstergeye görüntü geliyor hazır hale gelince marş butonuna basıyorum ve gösterge kapanıp tekrar geliyor sonra yola çıkıyorum bazen 10dk sonra bazen 1dk sonra yine kapanıyor. Bugün farkettimki aküden kaynaklı olabilir şöyleki kontağı açıyorum gösterge geliyor motor çalışmıyor ama sonra farları açıyorum kornaya basında farlarda gösterge ışığıda hafif sönüyor bırakınca eski haline geliyor bu farlar 1dk açık kalınca göstergede kapanıyor sonra motoru çalıştırıyorum gösterge kapalı açılmıyor arka mavi aydınlatma ışıgı yanıyor ama görüntü yok devirde yok çalışmıyor yani sonra gezip gezip durdurunca kontağı kapatıp tekrar kontağı açınca yine göstergeye görüntü geliyor 1dk sonra yine aynı burdaki sorun şurda motorla 1 saat gezince bile gidiyor görüntü bu konuda bilgisi olan tecrübesi olan akıl vermek öneride bulunmak isteyen arkadaşlara sonsuz teşekkürler...

Bu arada akü yuasa 12v 9ah motor rks 200 titanic

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

bu arada yarın motorun akü voltajını ölçtürücem sizce değerler nasıl olmalı motor çalışmaz iken kontağı açınca voltaj nasıl olmalı motor çalışır vaziyette iken nasıl olmalı eğer aküde sıkıntı yoksa gösterge değişimi için garantiye gidicek makine

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Servise sorun. garantisi devam ediyo olması lazım. değiştirsinler

Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    servis bulunduğum yerden uzakta yani ben kocaelideyim servis sakaryada ufak bir akü sorunu ise aküyü yenilerim zaten aküye garanti bakmıyor sorunun aküde olup olmadığını aküyü ölçtürerek anlıyamazmıyım

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    sanıyorum akün ile alakalı veya bır yerlerde soketlerde gevşeme var,
    marşa basında akımı komple çekiyor gösterge kapanıp acılıyor,
    10 dk sonrasında yıne bır soket gevsıyor ve devreyı kesıyor temas edınce gerı gelıyor,

en kısa zamanda gostermelısın,
    aksi taktırde bır yerlere kısa devre yaptırabılır,
    km göstergesı benzın samandırası vs gibi...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --
    Marş basıyorsa akünün göstergeyi çalıştırmaya her türlü gücü yeter ama motor çalışınca zaten konjektörden alır enerjiyi akü olmasa bile mesela ayak marşıyla çalışınca motorun farları falan yanar gaz verince daha çok yanar akünün 12.5 volttan altta olmama sı lazım 13 13.5 olması lazım

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    soketlerde var bi temasızlık

Motosikleti
    RKS TİTANİC 200
    hep böyle alengirili işler beni bulur. bi elektrikçiye gidip ölçtüreyimde şu aküyü sonrasında akü değerleri normal çıkarsa mecbur yetklili servisine götürücez

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------

Arkadaşlar sorunun aküde olğunu %90 teyid ettim şöyleki dün gece 10dk gezmiştim sabah aküyü ölçtürmeye elektrikçiye giderken far falan hiç bir şeyi açmadım gösterge hiç gitmedi 10 dk elektrikçi aradım sonra motorcuya gittim motorcuda aküyü ölçtük 12v çalışmazken motoru çalıştır dedi marşa bastığımda gösterge gidip gelme yapmadı yani o 10dk gezdiğimde farlar kapalı dolmuş akü neyse motoru bi çalıştır dedi çalıştırdım farları yak dedi yaktım kornaya bas uzun kısa bas dedi motor aküyü şarj ediyormuş yani 13.7 v falan çıktı 2000 devirde onda sorun yok sonra motorcudan çıktım motorcuda farlar sinyaller açık kalmıştı 5dk sonra gösterge yine gitti bu aküden kaynaklı %90 buna kanaat getirdim gerçekten şimdi siz söyleyin ne yapayım yuasaya verip suyunu değiştirip şarj mı ettiriyim yeni sıfır akümü alayım.?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------

Yada Şöyle bir düşüncem var farlar motorun kontağını açınca yanabiliyor yani aküye direkt bağlı onu aküden alıp motor çalışınca yanar hale getirirsemde bu sorun çözülebilirmi böyle bir şey kolayca olabilirmi hadi bakalım

sadeceo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    200 cc abooovv ...
    Sorunun asıl çözümü km adaptöründedir arkadaşlar

Bu sayaç arıza yapınca göstergeyi bozmamak için bir süre sonra göstergeyi kapatıyor.Tecrübe ile sabittir bilgiler.

Ben km adaptörünü 40 tl ye aldım kendim değiştirdim.Uzun yolda yaptım, sürekli şehir içi kontak aç kapada yaptım bir sorun olmadı.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler