Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

daha önce debriyaj balata değişenlerden püfnokta, öneri ve cesaret istiyorum

Motovento
    REKLAM ALANI
    tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    arkadaşlar kafaya koydum benim garibanın debriyaj balatalarını değişeceğim.
    motor aksamı ybr nin aynısı ama yansanayisi.
    mt deki ybr debriyaj balatası değişim başlıklarının tamamını okudum.
    yıldız ve lokma takımım, 1lt yağım hazır.
    rialliden 4lü balata siparişi vereceğim.
    başka ne lazım olur ?
    debriyaj balata değişiminde ne sorunlar yaşadınız ? nelere dikkat etmeliyiz ? zincir ön fren buji değiştiren ben debriyaj balatalarını değişebilir miyim ?
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Sökerken dikkat edersen çok rahat değişterbilirsin. Yıllar önce kendim değiştirmiştim umduğumdan kolay oldu. Yalnız bir tane lokma lazın oluyor kenarlarıda oyukları var o anahtar yoksa sıkıntı yaratıyo ben keski ve çekiçle vurarak döndürüp çıkarmıştım.

Motosikleti
    evet pekçok modelde aparatsız olmasada bizim motorlarda aparat gerekmiyor sanki..

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    2 ağızlı anahtarları motor üzerinde hiç bi şekilde kullanma, civata başlarını mahfediyo genelde yalama olur. Madem rialliden sipariş edecen 10 liralık balata alma kalitelisinden olsun.

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    altın kural. somunları sıkacağım diye abanma kırarsın..normal el gücü ile döndüğü kadar çevir. durduğu yerde somunu yarım turdan veya yarımdan biraz daha fazla daha çevir ve bırak.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Motosikleti
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 ağızlı anahtarları motor üzerinde hiç bi şekilde kullanma, civata başlarını mahfediyo genelde yalama olur. Madem rialliden sipariş edecen 10 liralık balata alma kalitelisinden olsun.
    yok bütün anahtarlarım çift taraflı kombine ve lokma. ikiağızlıyla iş olmaz. ne hikmetse benim motorun bütün civataları öküz gibi sıkılı. fren balatasını tutan 2 adet 12 lik civatayı açık ağızla sökemedim düşün işte

ask balata kalmamış riallide. en iyisi bu sanırım. bundan alacağım

http://www.rialli.com/ara/10165__deb...lu-ybr-125-cc/

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------

Alıntı Chronix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    altın kural. somunları sıkacağım diye abanma kırarsın..normal el gücü ile döndüğü kadar çevir. durduğu yerde somunu yarım turdan veya yarımdan biraz daha fazla daha çevir ve bırak.
    onda sıkıntı yokta. şu 4 tane yaylı civataları nasıl sıkmak lazım onu düşünüyorum ..?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

ilginç olan ybr ye uygun balatalarda hem 4lü hemde 5li satılıyor.
    usta seninki 4lü demişti. zaten 2004 ybr ye benziyor benim motor aksamı.
    o yüzden 4lü vereceğim sipariş.
    bide arasaçları ve debriyaj kapak contasını neolur ne olmaz diye siparişime ekliyeyim mi ?

Motosikleti
    Ask balata iyi değil zaten, yani öyle süper denebilecek bişey olduğunu sanmıyorum. Fren kaliperini tutan 12'lik civataları 2 ağızlı anahtarla açamazsın, ben onları fazla sıkmıştım, açmak için denemediğim alet kalmadı en son havalı tabancayla açtım hem de civata başına zarar vermiyo. Debriyaj kapak contası şart, kapağı söktüğünde contanın yarısı kapakta yarısı motor üzerinde kalabiliyo öyle bi durumda eski contayı bıçakla kazıyıp yeni conta koyman şart. Debriyaj ara saclarını değiştirmene gerek yok, onlar anca balatayı sıfırlarsan debriyaj metal metale çalışırsa değişiyo. Motorun yan kapağını açmadan yağını tapadan boşalt, kapağı açtığında da kalan yağı iyice boşalt yan kapaktan doğru motoru sağa yatırarak. Motorun içini açmışken yağı iyice boşaltmamak olmaz, normal yağ değişiminde motor kirini kurumunu tam olarak atamıyor.

Motosikleti
    Ask balata iyi değil zaten, yani öyle süper denebilecek bişey olduğunu sanmıyorum. Fren kaliperini tutan 12'lik civataları 2 ağızlı anahtarla açamazsın, ben onları fazla sıkmıştım, açmak için denemediğim alet kalmadı en son havalı tabancayla açtım hem de civata başına zarar vermiyo. Debriyaj kapak contası şart, kapağı söktüğünde contanın yarısı kapakta yarısı motor üzerinde kalabiliyo öyle bi durumda eski contayı bıçakla kazıyıp yeni conta koyman şart. Debriyaj ara saclarını değiştirmene gerek yok, onlar anca balatayı sıfırlarsan debriyaj metal metale çalışırsa değişiyo. Motorun yan kapağını açmadan yağını tapadan boşalt, kapağı açtığında da kalan yağı iyice boşalt yan kapaktan doğru motoru sağa yatırarak. Motorun içini açmışken yağı iyice boşaltmamak olmaz, normal yağ değişiminde motor kirini kurumunu tam olarak atamıyor.
    süpersin mengü, acayip cesaretim yerine geldi. hele bi balatalar gelsin. yanlız yağın tamamı boşalırsa 1 litre yetmeyecektir. 1,5 litre yağ alayım yanıma.
    balataları takmadan önce bir gün yağda beklerse daha uzun ömürlü olur demişti usta. youtube daki izlediğim videolardada balatayı daha önce yağda beklettiklerini gördüm.
    mantıklıda aslında..

Motosikleti
    Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    süpersin mengü, acayip cesaretim yerine geldi. hele bi balatalar gelsin. yanlız yağın tamamı boşalırsa 1 litre yetmeyecektir. 1,5 litre yağ alayım yanıma.
    balataları takmadan önce bir gün yağda beklerse daha uzun ömürlü olur demişti usta. youtube daki izlediğim videolardada balatayı daha önce yağda beklettiklerini gördüm.
    mantıklıda aslında..
    Boşverin yağda bekletmeyi hem o zaman 1 litre yağ da yeter. Balata öyle basit bi malzemeden yapılmış bişey değil, karşı koyduğu yüklerin yanında 3-5 saniye yağsız kalmak hiçbişey değil.

thepope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --
    peki farklı bir anahtar gerekiyormu balataları sökmek için bir yerde vidaların çok zor dönüdğünü yazıyordu ayrıca conta %100 kaçırırmı balatalar değiştiğinde benimkinin contalar zor bulunuyor.
    Birde bneim balatalar1.6 mm bunun yerine ybr 125 balatası takabiliyormuyuz onlar 3.2 mm di galiba bi sorun çıkarırmı

Motosikleti
    Alıntı thepope adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki farklı bir anahtar gerekiyormu balataları sökmek için bir yerde vidaların çok zor dönüdğünü yazıyordu ayrıca conta %100 kaçırırmı balatalar değiştiğinde benimkinin contalar zor bulunuyor.
    Birde bneim balatalar1.6 mm bunun yerine ybr 125 balatası takabiliyormuyuz onlar 3.2 mm di galiba bi sorun çıkarırmı
    Senin motora cg-agk 5'lik debriyaj balatası alacaksın. Debriyajı sökmek için önce yağ pompasını sökmen gerek, onun için de yağ pompası sökme aparatı alacaksın.
    http://www.rialli.com/urunler/328_mo...g-125mh-150mr/
    Conta şurda var.
    dockerengin ve thepope bunu beğendiler.

dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Arkadaşlar ben de debriyaj balatamı kendim değiştirmek istiyorum. Merak ettiğim bir konu var. Sadece balata değiştirmek yeterli mi yoksa ara sac ve civataların altındaki yayları da değiştirmek gerekiyor mu? Youtube'da bir kaç video izledim yayları da değiştirmek gerekiyor diyor. Ama yaylar ayrı olarak satılmıyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Bu arada Str250'nin balatalarını değiştirmeyi düşünüyorum.

Motosikleti
    --
    Senin motora cg-agk 5'lik debriyaj balatası alacaksın. Debriyajı sökmek için önce yağ pompasını sökmen gerek, onun için de yağ pompası sökme aparatı alacaksın.
    http://www.rialli.com/urunler/328_mo...g-125mh-150mr/
    Conta şurda var.
    O aparatı nereden alabilirm benim motor superlıght 150 burda 150mr yazıyor uyarmı bi sıkıntı çıkarırmı
    bu olurmu
    http://www.bizimmotor.com/index.php?...roduct_id=1140

Motosikleti
    O aparatı nereden alabilirm benim motor superlıght 150 burda 150mr yazıyor uyarmı bi sıkıntı çıkarırmı
    Conta uyar sıkıntı olmaz.
    http://www.rialli.com/urunler/323_ya...klet-modeller/
    Aparat da böyle bişey.

Motosikleti
    --
    biryerde bu motorun ybr ile aynmı parçaları kullandığı yazıyor.Balataların kalınlığı sıkıntı yaratırmı yani benim balatalar 1.6mm ybr 3.2 galiba onları taksam sıkıntı olurmu

Motosikleti
    biryerde bu motorun ybr ile aynmı parçaları kullandığı yazıyor.Balataların kalınlığı sıkıntı yaratırmı yani benim balatalar 1.6mm ybr 3.2 galiba onları taksam sıkıntı olurmu
    Ybr balatası takma senin motora, senin motor cg tipi.

Motosikleti
    --
    Ybr balatası takma senin motora, senin motor cg tipi.
    tamam saolasın 5yıldız 6 balata yazıyo onlardanmı olucak

Motosikleti
    tamam saolasın 5yıldız 6 balata yazıyo onlardanmı olucak
    O dediklerin komple debriyaj setleri, komple değiştireceksen işin daha kolay, cg debriyaj yazanların hepsi uyar.

Motosikleti
    --
    bana bir link atarmısın debriyaj seti birde 5 yaylı falan varmı daha iyi kavrar diyorlar onlar nasıl bu nasıl mesela
    http://denizmotortr.com/u-debrIyaj_b...mans-3568.html

yada iç dış komple mi değişiyor yani yukarıdkainin benimkine uymama ihtimali varmı mesela aşşağıdaki set halinde
    http://denizmotortr.com/u-debrIyaj_b...ans)-2910.html ama fiyatı yüksek

Motosikleti
    Hepsi olur, ama yay sayısı arttıkça debriyaj maneti biraz sertleşir tabi ona göre de kavrama gücü artar.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)